Φωτεινή Γεωργίου: «Το "Μένουμε σπίτι" είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την πορεία του κορονοϊού »
Media

Φωτεινή Γεωργίου: «Το "Μένουμε σπίτι" είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την πορεία του κορονοϊού »

Φωτεινή Γεωργίου - Μένουμε σπίτι:  Η κοινωνική απόσταση είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας

Η Φωτεινή Γεωργίου είναι στο τιμόνι της εκπομπής «Υγεία πάνω απ' όλα» οκτώ χρόνια.

Αυτό το διάστημα είναι... σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού και να εμφανίζεται και σε άλλες εκπομπές του καναλιού και τα δελτία. Παράλληλα, έχει κι όλες τις αγωνίες μιας μητέρας

Πιο επίκαιρος τίτλος εκπομπής για αυτήν την περίοδο δεν υπάρχει. Η «Υγεία πάνω απ' όλα» πώς θα προφυλαχθεί τη δύσκο­λη αυτή περίοδο που διανύει ο πλανήτης;
Σε αυτή τη φάση που βρισκόμα­στε, το "Μένουμε σπίτι" είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μας. Στις μελέτες που γίνονται διεθνώς, φαίνεται ότι το Social Distancing δηλαδή το μέ­τρο της Κοινωνικής Απόστασης, είναι από τα πιο αποτελεσματικά, ώστε να μην έχουμε στην Ελλάδα κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και νοσηλείες σε νοσοκομεία, αλλά σταδιακή και άρα ελεγχόμενη διασπορά του Sars-CoV-2.

Τι θα συμβουλεύατε τον κόσμο να προσέξει, αυτό το διάστημα;
Ατομική ευθύνη! Αυτές είναι οι δύο "μαγικές" λέξεις για να προστατέψουμε τον εαυτό μας, όσους αγαπάμε και τους συνανθρώπους μας. Ακόμη πρέπει να προσέξουμε πολύ τη διατροφή μας. Να είναι αντιοξειδωτική. Για να ενισχυθεί το αμυντικό μας σύστημα και αν αρρωστήσουμε να αναρρώσουμε ομαλά. Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να τρώμε υγιεινά, φρούτα, λαχανικά, σούπες, ξη­ρούς καρπούς κ.λπ.
Και, βεβαίως, ακόμη και μέσα στο σπίτι να κά­νουμε άσκηση. Υπάρχουν τρόποι και το δείχνουμε και στην εκπο­μπή. Διότι ή άσκηση ενισχύει την ανοσολογική άμυνα, όπως δεί­χνουν επιστημονικές μελέτες.

Έχει προσαρμοστεί η θεματολογία σας στην επικαιρότητα; Τι ρεπορτάζ δουλεύετε;
Τώρα πια το 90% της θεμα­τολογίας της εκπομπής είναι κορονοϊός. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, γιατί ειδικά σε τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο ρόλος μιας ιατρι­κής εκπομπής όπως είναι το "Υγεία πάνω απ' όλα", είναι να ενημερώνει με υπευθυνότητα τους τηλεθεατές και να δίνει πλη­ροφορίες που δεν "ακούγονται" σε άλλες εκπομπές και στα δελ­τία.
Εκτός από καταξιωμένους ειδικούς επιστήμονες που έρχονται στο στούντιο, βγάζουμε πια και πολλούς ερευνητές από το εξω­τερικό, όπου πραγματοποιούνται μελέτες για το νέο κορονοϊό.

Πόσα χρόνια στο τιμόνι της εκ­πομπής; Πώς ξεκινήσατε;
«Είμαι ήδη 8 χρόνια στο τιμόνι τηςεκπομπής, παρουσιάστρια, αρχισυντάκτρια και ρεπόρτερ. Και διατηρώ και τους τρεις ρόλους γιατί αγαπάω αυτό που κάνω και βάζω ψυχή. Οι λίγοι, αλλά αξιόλογοι συνεργάτες μου, με βοηθούν καταλυτικά και στηρίζουν την εκπομπή.

Τι προσπαθείτε μέσα από την εκπομπή σας;
Προσπαθούμε να δίνουμε αξιό­πιστες πληροφορίες στον κόσμο για να κάνει καλύτερη την υγεία του -σωματική και ψυχική- και βεβαίως πώς να προφυλαχθεί, γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Και προσπαθούμε να το κάνουμε μέσα από κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες και έγκυ­ρες επιστημονικές μελέτες, με κατανοητό όμως τρόπο. Χωρίς καμία έκπτωση στην αλήθεια. Εί­ναι εγκληματικό θεωρώ να παίζει κάποιος παιχνίδια, οποιουδήποτε είδους, εις βάρος της υγείας».

Το 2012 έκανε πρεμιέρα η εκ­πομπή σας, θυμάστε την πρώτη σας εκπομπή;
Κάποιες εικόνες έχουν χαραχθεί νομίζω για πάντα στη μνήμη μου με δεδομένα τα δυνατά συναι­σθήματα. Πώς θα μπορούσε, άλ­λωστε, να είναι διαφορετικά, όταν για πρώτη φορά έβγαινα ως παρουσιάστρια ιατρικής εκπομπής, ύστερα από σύντομη θητεία στην τηλεόραση και τόσα χρόνια ιατρι­κού ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο. Θυμάμαι μετά την πρώτη εγγρα­φή πώς αισθανόμασταν όλοι, σαν να μας είχαν πετάξει στον ωκεανό να κολυμπήσουμε και τελικά είχα­με καταφέρει να σωθούμε.

Είστε υπέρμαχος της υγιεινής ζωής; Προσέχετε τη διατροφή σας; Γυμνάζεστε;
Ό,τι λέω στην εκπομπή και ό,τι προτείνω στους τηλεθεατές να κάνουν, ειλικρινά το δοκιμάζω και το κάνω και εγώ. Έτσι κι αλλιώς και πριν από την εκπομπή ήμουν fan της υγιεινής ζωής. Δεν μου αρέσει το κρέας, τρώω που και που κοτόπουλο, τρελαίνομαι για σαλάτες, όσπρια, τυρί, ξηρούς καρπούς, ποπ-κορν και μήλα. Κάνω άσκηση μόνη μου στο σπίτι, και περπατάω με τη σκυλίτσα μου, τη Λίζα, ένα μικρό Yorkshire, 2 χιλιόμετρα κάθε μέρα. Κάνω ότι μπορώ και δεν το κάνω καταναγκαστικά, δεν νιώθω ότι αυτοπεριορίζομαι, το πιστεύω και μου αρέσει».

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved