Από το Girls στο Veep: Γιατί η κωμωδία είναι και γυναικεία υπόθεση
Media

Από το Girls στο Veep: Γιατί η κωμωδία είναι και γυναικεία υπόθεση

Από την ανατρεπτική Lena Dunham στην ταλαντούχα Julia Louis-Dreyfus. Εν έτει 2020 η σύγχρονη αμερικανική, τηλεοπτική κωμωδία δεν αποτελεί απλώς ανδρική υπόθεση.

Η γυναίκα ήταν πάντα παρούσα στις κορυφαίες σειρές και ταινίες όλων των εποχών, ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις σε ρόλο υποστηρικτικό ή λιγότερο σημαντικό. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, και μέσα από την HBO, δύο σειρές με πρωταγωνίστριες γυναίκες κατάφεραν να καταστήσουν σαφές ότι η κωμωδία είναι και γυναικεία υπόθεση, επαναπροσδιορίζοντας μεταξύ άλλων το πώς οι γυναίκες παρουσιάζονται μέσα από τις σύγχρονες κωμικές παραγωγές της μεγάλης και της μικρής οθόνης.

Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν προκαλεί έκπληξη, ειδικότερα αν αναλογιστούμε πως από το 1998 και το πρώτο επεισόδιο του Sex and the City μέχρι σήμερα, ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία έχει ενδυναμωθεί και αναβαθμιστεί σε πολλούς τομείς. Το κίνημα της γυναικείας ενδυνάμωσης, λοιπόν, έφερε και την ενδυνάμωση του θηλυκού στοιχείου στην τηλεόραση, καθιστώντας ουσιαστικά την κωμωδία ως ένα επιπλέον μέσο για τη γυναικεία έκφραση και δη, την ανάδειξη των πλέον σημαντικών προκλήσεων που μια σύγχρονη γυναίκα καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved