Το OPEN, τις άγιες ημέρες της Μ. Εβδομάδας, "μεταφέρει" τους τηλεθεατές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Media

Το OPEN, τις άγιες ημέρες της Μ. Εβδομάδας, "μεταφέρει" τους τηλεθεατές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το OPEN, τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, "μεταφέρει" τους τηλεθεατές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για να βιώσουν το κλίμα κατάνυξης των Ακολουθιών στο Μεγάλο Μοναστήρι της Ορθοδοξίας.

Τη μοναδική αυτή ευκαιρία να μεταδοθούν στο ευρύ κοινό οι εικόνες από την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών στο Φανάρι, υπογράμμισε ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκος Παπαχρήστου, μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του OPEN (το απόσπασμα στο ακόλουθο λινκ).

Έτσι, αρχής γενομένης από την πρώτη ημέρα της Μ. Εβδομάδας, την Κυριακή των Βαϊων στις 09:30, σε απευθείας σύνδεση με τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, θα παρακολουθήσουμε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Θα ακολουθήσουν οι μεταδόσεις τόσο της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης το πρωί της Μ. Παρασκευής, όσο και η Ακολουθία της λεγόμενης «Πρώτης Ανάστασης», το πρωί του Μ. Σαββάτου, που προαναγγέλλει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Το OPEN μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε σε ένα ακόμη μεγάλο κέντρο της Ορθοδοξίας, με την μετάδοση της τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο, στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, το μεσημέρι του Μ. Σάββατου.

Επίσης, για την Ακολουθία των Παθών της Μ. Πέμπτης και του Επιτάφιου Θρήνου την Μ. Παρασκευή το OPEN θα συνδεθεί με τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Γλυφάδας, ενώ το βράδυ του Μ. Σαββάτου για την Ακολουθία της Ανάστασης, θα συνδεθεί με τη Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα μεταδόσεων στο OPEN αναλυτικά:

Κυριακή 12 Απριλίου: Κυριακή των Βαΐων

09:30 Θεία Λειτουργία από τον Πάνσεπτο Ναό του Αγίου Γεωργίου (Φανάρι), χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου

18:00 Η Ακολουθία των Παθών (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Γλυφάδας)

Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου

10:00 Η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης από το Φανάρι, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου

20:30 Ακολουθία Επιταφίου Θρήνου από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γλυφάδας

Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου

09:30 Η Ακολουθία της Πρώτης Ανάστασης από το Φανάρι

14:00 Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

23:00 Η Ακολουθία της Αναστάσεως από την Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved