Φ. Γεωργίου: «Οι συγκλονιστικές αλλαγές που βιώνουμε, θα αφήσουν ανεξίτηλα ίχνη στον τρόπο ζωής μας»
Media

Φ. Γεωργίου: «Οι συγκλονιστικές αλλαγές που βιώνουμε, θα αφήσουν ανεξίτηλα ίχνη στον τρόπο ζωής μας»

Η Φωτεινή Γεωργίου η οποία παρουσιάζει στον ΑΝΤ1 την εκπομπή Υγεία πάνω απ' όλα είναι η πλέον αρμόδια για να μιλήσει για την υγειονομική κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα. 

Η γνωστή δημοσιογράφος, παρακολουθώντας από την πρώτη γραμμή της... μάχης τις εξελίξεις εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, μιλάει για όσα πρέπει να προσέξουμε αλλά και για τις αλλαγές που θα επιφέρει η κρίση αυτή στις ζωές μας.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξουμε, πέρα από τον περιορισμό εξόδων από το σπίτι;

Να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής με το σωστό πλύσιμο των χεριών για 20 δευτερόλεπτα και να σας πω και ένα tip για να κρατάμε το χρόνο; Τραγουδάμε δύο φορές το happy birthday. Επίσης, καθοριστικό για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία είναι να τρώμε σωστά και να ασκούμαστε ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η αντιοξειδωτική διατροφή και η ήπια άσκηση ενισχύουν το αμυντικό μας σύστημα. Παρακολουθώντας τόσα χρόνια το ιατρικό ρεπορτάζ πιστεύατε ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε μια τέτοια κατάσταση;

Ειλικρινά δεν το περίμενα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, αν και έχω βιώσει από κοντά ως ιατρική συντάκτρια στο δελτίο ειδήσεων και την πανδημία του Η1Ν1. Καμία σχέση! Τώρα έχει αλλάξει καταλυτικά η καθημερινότητά μας και η ζωή μας ολόκληρη. Βλέπουμε όμως και τα πρωτόγνωρα άλματα της ιατρικής κοινότητας διεθνώς σε σχέση με τον νέο κορονοϊό. Ανακοινώνονται δεκάδες μελέτες καθημερινά, οι οποίες οδηγούν με ταχύτητα φωτός τους ειδικούς επιστήμονες όλο και πιο κοντά στην ανακάλυψη αποτελεσματικών θεραπειών.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν και άλλοι ιοί, με πιο πρόσφατο τον Η1Ν1, οι οποίοι προκάλεσαν πολλούς θανάτους παγκοσμίως. Πού οφείλεται η έξαρση τέτοιων φαινομένων, η οποία μοιάζει αντιστρόφως ανάλογη με την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης;

Δεν ζούμε και εκτιμώ ότι δεν θα ζήσουμε ποτέ σε περιβάλλον αποστειρωμένο! Μόνο πάνω και μέσα στο σώμα μας υπάρχουν δισεκατομμύρια μικρόβια τα οποία ζουν αρμονικά μαζί μας και τα έχουμε ανάγκη! Μοιραία, λοιπόν, κάποια στιγμή, κάποιο μικρόβιο, γίνεται επικίνδυνο και απειλητικό στην πορεία της ανθρωπότητας και δεν έχει να κάνει με την εξέλιξη της επιστήμης η οποία είναι ραγδαία.

Πώς βλέπετε τον τρόπο με τον οποίο έχουν χειριστεί το θέμα τα ΜΜΕ;

Γενικά το έχουν χειριστεί καλά. Είναι δύσκολο να διαχειριστεί ένας δημοσιογράφος ένα τόσο μεγάλο θέμα δημόσιας υγείας. Χρειάζεται να έχει γνώσεις, να διαβάζει καθημερινά τις επιστημονικές εξελίξεις από αξιόπιστες πηγές και να επισημαίνει και στον κόσμο περιπτώσεις παραπληροφόρησης και fake news.

Πώς πιστεύετε ότι θα είναι η επόμενη μέρα μας, μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Εκτιμώ ότι η μετα-κορονοϊού εποχή θα είναι διαφορετική. Οι συγκλονιστικές αλλαγές που βιώνουμε τώρα στην καθημερινότητά μας, στον τρόπο σκέψης μας, στον τρόπο που εργαζόμαστε, που εκπαιδευόμαστε και που επικοινωνούμε πιθανότατα θα αφήσουν ανεξίτηλα ίχνη και στον τρόπο ζωής μας στο μέλλον. Μακάρι αυτά τα ανεξίτηλα ίχνη να είναι για το καλό και για την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Πηγή: 7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved