Γιώργος Παπαδάκης: «Έχω αισθανθεί πληγωμέ­νος και αδικημένος από συνεργάτες μου»
Media

Γιώργος Παπαδάκης: «Έχω αισθανθεί πληγωμέ­νος και αδικημένος από συνεργάτες μου»

Παλιές... πληγές σκαλίζει ως συνεντευξιαζόμενος ο Γιώργος Παπαδάκης ο οποίος μιλάει για όλους εκείνους του νεότερους συναδέλφους του που πέρασαν από την εκπομπή του και έφυγαν. 

Ποια είναι η σχέση τους σήμερα και τι αποκαλύπτει ο ίδιος ο γνωστός δημοσιογράφος για αυτές τις συνεργασίες; Διαβάστε τι αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Τηλέραμα.

Είναι σαν να κάνατε τη Σχολή Παπαδάκη σε αυτόν τον χώρο. Νιώθετε περίεργα που πρώην συνεργάτες σας βρίσκονται απέναντί σας;

«Σχολή είναι πολύ βαρύ... Μπορεί να ήταν ο χώρος στον οποίο κάποιος ξεκίνησε για να μάθει τη δημοσι­ογραφία και να μάθει και την τη­λεόραση. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων δούλεψαν σε αυτή την εκπομπή ήταν νέα παιδιά, που δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία. Είναι κολακευτικό για μένα που βρίσκο­νται απέναντί μου όλοι αυτοί. Δεν θα πω τώρα "ήταν όλοι τους παι­διά μου" (γέλια). Χαίρομαι με την εξέλιξή τους, μακάρι να το χαίρο­νται και εκείνοι».

Έχετε νιώσει πως, ενώ βοηθήσα­τε κόσμο και τον κάνατε γνωστό, στη συνέχεια με τη συμπεριφορά του φάνηκε αχάριστος;

«Και να το έχω νιώσει, δεν θα σου το πω! Δεν έμεινα ποτέ σε αυτό. Όταν βοηθάω νέους ανθρώπους, δεν το κάνω για να τους το υπενθυμίζω και να μου το υπενθυμί­ζουν. Θα ήταν λάθος και από τη δική τους την πλευρά και από τη δική μου. Αν κάποια στιγμή νιώ­θω άσχημα ή νιώσουν άσχημα, νομίζω ότι κάτι δεν έχει πάει καλά στη σχέση μας και δεν το είχαμε αντιληφθεί ή ότι δεν ταιριάζαμε ως άνθρωποι, βρε αδελφέ».

Εσείς με τη σειρά σας έχετε αδικήσει κάποιον συνεργάτη σας;

«Λες να μην έχω αδικήσει; Είναι απολύτως βέβαιο. Μέσα στην τριβή, στην καθημερινότητα, στη δουλειά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις αδικήσει, να μην έχεις πληγώσει άνθρωπο! Και εγώ έχω αισθανθεί πληγωμέ­νος και αδικημένος, όχι όμως σε τέτοιο σημείο, που να καθορίσει τη σχέση μας».

Παρακολουθείτε τις εκπομπές των άλλοτε συνεργατών σας;

«Η αρχή μου και αυτό που μετέ­δωσα στους συνεργάτες μου από τότε που ξεκίνησε αυτή η εκπομπή είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει τι κά­νουν οι απέναντι, μας ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς. Με ενοχλεί όταν αυτό το πράγμα γίνεται αντικείμε­νο εκμετάλλευσης από τους καλε­σμένους μας που δεν σέβονται την τηλεοπτική δεοντολογία. Με πολιτικούς συμβαίνει. Μπορεί να έχεις προγραμματίσει εσύ μια συ­νέντευξη με έναν άνθρωπο στις 8 και να έχει βγει μισή ώρα νωρίτερα σε άλλο κανάλι! Και του λες: "Ρε άνθρωπε του Θεού, και εμέ­να εκθέτεις και τους άλλους και τον εαυτό σου"...»

Υπήρξαν εκπομπές που παρουσιάσατε και δεν σας άρεσαν;

«Πολλά που έχω κάνει εκτός από το "Καλημέρα, Ελλάδα" δεν ήταν και της δικής μου επιλογής, τα έκανα επειδή μου ζητήθηκε από τον σταθμό. Το "Δέκα με τόνο" ήταν μες στις επιλογές μου, επειδή ήταν αυστηρά τηλεπαιχνίδι γνώσεων.

Έχετε σκεφτεί πώς θέλετε να ρίξετε τη δική σας αυλαία μπροστά στις κάμερες;

«Είναι επικίνδυνη η τηλεόραση αν αφεθείς και σε χρησιμοποι­ήσει. Από κει πέρα είναι τι σου μένει. Σου μένει το αποτέλεσμα μιας δουλειάς ή ότι η τηλεόραση σε έκανε γνωστό; Αν σου μείνει το δεύτερο, τότε έχεις ξεφύγει. Γιατί κάποια στιγμή θα πάψεις να είσαι γνωστός και θα σε ξεπεράσει ο κόσμος.

Είναι θέμα αυτογνωσίας και αξιοπρέπειας να βάλεις ένα τέλος χωρίς να σου το επιβάλει κάποιος άλλος. Δεν έχει ημερομηνία λήξης η δημοσιογραφία, δεν έχει ηλικία! Αλλά δεν με έχουν πάρει και τα χρόνια! Δεν βάφω τα μαλλιά μου, σιχαίνομαι το μακι­γιάζ, λίγη πούδρα μού βάζουν, είμαι αντιτηλεοπτικός τύπος γενικότερα».

Αγαπημένο φαγητό

«Μακαρόνια με κιμά, έτσι όπως τα φτιάχνει η γυναίκα μου, με πολύ τυρί, αλλά και μια γωνία ψωμί!»

Αγαπημένο ταξίδι

«Ανά πάσα στιγμή είμαι έτοιμος με μια βαλίτσα για να φύγω είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό».

Αγαπημένη ώρα της ημέρας

«Παρασκευή μεσημέρι στο σπίτι, που σχεδιάζω τι θα κάνω το Σάββατο, που το έχω ελεύθερο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved