Σοκάρει η αποκάλυψη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη: «Η επιστημονική κοινότητα ανέμενε μια μεγάλη πανδημία»
Media

Σοκάρει η αποκάλυψη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη: «Η επιστημονική κοινότητα ανέμενε μια μεγάλη πανδημία»

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης ο οποίος εν μέσω κορονοϊού παρουσιάζει εκτάκτως την εκπομπή Μένουμε Alpha για ενημέρωση για την πανδημία, μιλάει για όλα... 

Ο ίδιος αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές αυτής της κρίσης που διανύουμε και μιλάει για την ανευθυνότητα κάποιων που δεν μπορεί να αντιληφθεί... Διαβάστε τι ακριβώς είπε σε συνέντευξή του...

Πριν από λίγο καιρό το μήνυμά σας για τον κορονοϊό ήταν σχετικά αισιόδοξο. Διατηρείτε και σήμερα την αισιοδοξία σας;

Ναι, διατηρώ αυτή την αισιοδοξία, η οποία βασίζεται στις τελευταίες επισημάνσεις των επιστημόνων και βέβαια εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε όλοι μας στο εξής. Αποδείξαμε ότι έχουμε φιλότιμο και προς το παρόν αποφύγαμε τα χειρότερα. Αν μείνουμε σπίτι μέχρι τα μέσα Μαΐου, θα έχουμε καταφέρει να αποκρούσουμε με επιτυχία το πρώτο κύμα της επιδημίας. Εκτιμώ ότι από τον επόμενο μήνα τα μέτρα θα αρχίσουν σταδιακά να χαλαρώνουν.

Προσωπικά, ήταν πρόκληση η παρουσίαση μιας ζωντανής καθημερινής εκπομπής;

Ήταν πρόκληση σε μια παραδοσιακά δύσκολη, όσον αφορά την τηλεθέαση, ζώνη για τον ALPHA. Δέχτηκα την πρόταση του καναλιού, γιατί δεν το είδα ως πρόκληση, αλλά ως κοινωνική προσφορά προς τους τηλεθεατές. Το κανάλι μού ζήτησε να βάλω πλάτη, σε μια δύσκολη περίοδο για την αξιοπιστία της τηλεόρασης. Σε μια ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα. Θα ήταν τουλάχιστον ανεύθυνο να αρνηθώ, παρά το επαγγελματικό ρίσκο που ήξερα ότι είχε για μένα αυτό το εγχείρημα.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει το «Μένουμε ALPHA»;

Ότι κι αυτό θα περάσει, μια φράση που συνήθιζαν να λένε οι γιαγιάδες μας και περικλείει ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Με αυτήν την εκπομπή δεν θέλουμε να τρομάξουμε ούτε να πανικοβάλουμε. Στόχος μας είναι να καθησυχάσουμε τον τηλεθεατή, να τον ενημερώσουμε ψύχραιμα και, το κυριότερο, να του κρατήσουμε συντροφιά σε μια δύσκολη περίοδο, προτείνοντάς του χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες θα κάνουν πιο εύκολη τη νέα καθημερινότητά του.

Υπάρχουν όντως τρόποι να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ζωής, όσο παρατείνεται το διάστημα περιορισμού μας στο σπίτι;

Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτήν τη φάση δοκιμάζεται πρώτα απ’ όλα η ψυχική ισορροπία μας. Οποιαδήποτε βοήθεια από ειδικό, λοιπόν, πρέπει να πάψει να αποτελεί ταμπού. Ζούμε απομονωμένοι, αλλά όχι μόνοι. Η τεχνολογία ευτυχώς βοηθά να επικοινωνήσουμε και να εκφράσουμε ανησυχίες και φόβους σε φίλους, συγγενείς αλλά και σε ειδικούς. Όμως, το ότι είμαστε σε καραντίνα δεν σημάνει ότι θα πρέπει να επιβαρύνουμε και το σώμα μας. Είναι μια καλή ευκαιρία να φάμε σπιτικό φαγητό.

Για να γεμίσουμε τις ώρες μας, καλό θα ήταν επίσης να συνεχίσουμε ή να αρχίσουμε και κάποια μορφή άσκησης,

Σας έχει εντυπωσιάσει κάτι στον τρόπο που αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάνθρωποί μας αυτήν την κρίση;

Η ανευθυνότητα ορισμένων με έχει εντυπωσιάσει. Με προβληματίζει, επίσης, το γεγονός ότι κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, προκειμένου να ακολουθήσουν το δικό τους «σωστό» και όχι αυτό που είναι αντικειμενικά σωστό, με βάση και τις οδηγίες των επιστημόνων.

Με τη μέχρι τώρα μεγάλη εμπειρία σας στο ιατρικό ρεπορτάζ, πού εντοπίζετε τους σωστούς και πού τους λανθασμένους χειρισμούς στη διαχείριση αυτής της κρίσης παγκοσμίως;

Η επιστημονική κοινότητα σε όλο τον κόσμο ανέμενε μια μεγάλη πανδημία. Πίστευε όμως ότι θα έρθει από πιο γνωστούς ιούς. Ο COVID-19 έκανε τη δυσάρεστη έκπληξη. Τα συστήματα υγείας ακόμη και προηγμένων χωρών αποδείχθηκαν αδύναμα. Τόσα χρόνια επενδύονταν χρήματα σε άλλους τομείς και όχι στην υγεία και αυτό ήδη έγινε μάθημα σε πολλές χώρες.

Πηγή: 7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved