Εύη Φραγκάκη: Πώς πήρε την απόφαση να «εγκαταλείψει» τη Μενεγάκη για να παρουσιάζει το Μένουμε Alpha
Media

Εύη Φραγκάκη: Πώς πήρε την απόφαση να «εγκαταλείψει» τη Μενεγάκη για να παρουσιάζει το Μένουμε Alpha

Η Εύη Φραγκάκη, εν μέσω κορονοϊού άφησε τη θέση της στο πάνελ της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη για να βρεθεί στο πλευρό του Μιχάλη Κεφαλογιάννη και να συμπαρουσιάζει την εκπομπή Μένουμε Alpha

Τι λέει όμως για αυτή την ξαφνική μεταπήδησή της στον ενημερωτικό τομέα που έτσι και αλλιώς υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια και πώς πιστεύει ότι θα καταφέρουμε να φύγουμε από τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας; Η ίδια αποκαλύπτεται σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Όταν ακούσατε για την έξαρση του κορονοϊού, στην Κίνα, φανταζόσασταν ότι θα επηρέαζε τόσο πολύ τη ζωή σας;

Διανύουμε μια χρονική περίοδο κατά την οποία γράφεται ιστορία και, μάλιστα, η ιστορία αυτή αφορά συνολικά τον πλανήτη. Όχι, ακόμα και για εμάς τους δημοσιογράφους η έξαρση του κορονοϊού ξεπέρασε αντικειμενικά κάθε σενάριο...

Πώς βλέπετε την κάλυψη του θέματος από τα Μέσα;

Η κάλυψη παγκοσμίως είναι καθολική και καθηλωτική λόγω των εξελίξεων. Δεν μπορεί κανένας να μιλήσει για υπερβολική ενασχόληση με το θέμα, όταν το ίδιο το θέμα είναι σαρωτικό και μας προλαβαίνουν οι εξελίξεις.

Ήταν εύκολο να αποδεχθείτε την πρόταση του ALPHA για την παρουσίαση του «Μένουμε ALPHA»; Με την έννοια ότι για δύο χρόνια ήσασταν σε μια ψυχαγωγική εκπομπή, όπως η «Ελένη»;

Ούτως ή άλλως, όσες ζωντανές εκπομπές βρίσκονται στον αέρα, αυτήν την περίοδο, ασχολούνται με το θέμα του κορονοϊού, ακόμα και αν συγκαταλέγονται στις ψυχαγωγικές. Παρ’ όλ’ αυτά, η πρόταση να αναλάβω τη συμπαρουσίαση του «Μένουμε ALPHA» ήρθε ακριβώς τη στιγμή που τα 20 χρόνια μου στην ενημέρωση μού χτυπούσαν καμπανάκι και είχα ανάγκη να υπηρετήσω δημοσιογραφικά, με ακόμα πιο ενεργό τρόπο, την κατάσταση.

Πέρα από το καθαρά ενημερωτικό κομμάτι, τι στίγμα θα θέλατε να δώσετε εσείε, από την εκπομπή;

Στόχος του «Μένουμε ALPHA» είναι να διαχειριστούμε τη νέα καθημερινότητα με όσο περισσότερο χαμόγελο μπορούμε! Δεν υπάρχει μόνο μαύρο στη ζωή μας, υπάρχει η ανάγκη να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό οφείλουμε στον εαυτό μας και στην οικογένειά μας να το κάνουμε με δύναμη, γνώση, ασφάλεια και, κυρίως» αισιοδοξία.

Πόσο απαιτητικό είναι να διαχειριστείτε μια ειδησεογραφία η οποία περιλαμβάνει τόσο δυσάρεστα θέματα;

Αυτό ακριβώς είναι και το δικό μας στοίχημα: δεν καλούμαστε μέσα από την ειδική αυτή εκπομπή να διαχειριστούμε τα δυσάρεστα αλλά να προβάλλουμε τις θετικές αλλαγές, τις οποίες ενδεχομένως μας φέρει η νέα κατάσταση με τον κορονοϊό στη ζωή μας.

Δεν θα νοσήσουμε όλοι, μπορούμε να προσέξουμε και να προφυλάξουμε και τους δικούς μας ανθρώπους, αρκεί να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες ζωής. Αυτό μπορεί να μην είναι εύκολο, είναι ωστόσο εφικτό.

Υπάρχουν όντως τρόποι να αξιοποιήσουμε αυτήν την περίοδο προς όφελός μας;

Σημαντικό για μένα είναι να «συναντηθούμε» λίγο περισσότερο με τον εαυτό μας. Είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούμε στην εσωτερική μας δύναμη και στην αγάπη του εαυτού μας, προκειμένου να καταφέρουμε να αγαπήσουμε και τους δικούς μας ανθρώπους.

Όταν ισορροπήσουμε μέσα μας, τότε η περίοδος αυτή θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να δεθούμε ακόμα πιο πολύ μεταξύ μας και να «σμικρύνουμε» πολλά από τα άγχη που μας παιδεύουν όλο τον υπόλοιπο καιρό.

Εσείς ποιους τρόπους έχετε βρει για να κάνετε αυτό το «Μένουμε Σπίτι» πιο ευχάριστο;

Εκτός από τις ώρες που βρίσκομαι στο κανάλι για την προετοιμασία και την παρουσίαση της εκπομπής, όπου εκεί «Μένουμε ALPHA» σε καραντίνα από το στούντιο, όλες τις υπόλοιπες ώρες τις περνάω ήρεμα, με τον 11χρονο γιο μου και τους ανθρώπους μου, στο σπίτι.

Πηγή: 7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved