The Wire: Η σειρά της HBO που «μπήκε» στα πανεπιστήμια
Media

The Wire: Η σειρά της HBO που «μπήκε» στα πανεπιστήμια

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του The Wire όμως, για τους λάτρεις του, ο χρόνος δεν έχει καταφέρει να κάνει τη «μαγεία» της κορυφαίας σειράς της HBO να χαθεί.

Από το 2002 μέχρι το 2008 και μέσα από πέντε σεζόν και συνολικά 60 επεισόδια, το The Wire κατάφερε να ανατρέψει τα τηλεοπτικά δεδομένα της εποχής, αναβαθμίζοντας την έννοια του αστυνομικού τηλεοπτικού δράματος.

Στη Βαλτιμόρη, μια από τις πλέον επικίνδυνες από άποψη διαφθοράς και εγκληματικότητας πόλεις στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι του Νόμου αλλά και οι παράνομοι «ξετυλίγουν» τα μυστικά τους. Πόση διαφθορά όμως, μπορεί να αντέξει μια κοινωνία;

Η πλοκή της σειράς φαντάζει απλή όμως, κάθε επεισόδιο αποδεικνύει ότι το The Wire είναι κάτι περισσότερο από μία απλή αστυνομική σειρά. Το «παράδοξο» για πολλούς είναι ότι μέχρι σήμερα, το The Wire -το οποίο μπορούμε να παρακολουθήσουμε αποκλειστικά τώρα στο Vodafone TV, το «ΣΠΙΤΙ της ΗΒΟ» στην Ελλάδα- παραμένει επίκαιρο και αναμφίβολα αριστουργηματικό από πολλές απόψεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved