Επιστρέφουν οι σειρές! Με μάσκες και χωρίς ομαδικές και ερωτικές σκηνές τα γυρίσματα
Media

Επιστρέφουν οι σειρές! Με μάσκες και χωρίς ομαδικές και ερωτικές σκηνές τα γυρίσματα

Ξεκινούν τα γυρίσματα των τηλεοπτικών σειρών μετά την καραντίνα. 

Πέντε σκηνοθέτες και ένας παραγωγός-ηθοποιός αποκαλύπτουν στο «TV Εθνος» τα μέτρα προφύλαξης που θα εφαρμοστούν στα γυρίσματα των σειρών μετά την καραντίνα!


Μανούσος Μανουσάκης: Απομένουν εξωτερικά γυρίσματα


«Πρόθεσή μας είναι να επιστρέψουμε γύρω στα μέσα Μαΐου, αλλά είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τις αποφάσεις και τις οδηγίες σχετικά με τον συγχρωτισμό» μας λέει ο σκηνοθέτης της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι» του Open, Μανούσος Μανουσάκης, και προσθέτει: «Από την πλευρά μας, βέβαια, έχουμε συζητήσει ήδη τη λήψη κάποιων προφυλάξεων.

Ηδη έχουμε παραγγείλει μάσκες και γάντια για όσους δουλεύουν εκτός σκηνής, όπως επίσης και αντισηπτικά, ενώ απολυμάνσεις θα γίνονται με ιδιαίτερη σχολαστικότητα. Ευτυχώς τα γυρίσματα που απομένουν είναι όλα σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχουν έτοιμα δύο επεισόδια, σε ένα ακόμη μένει μία σκηνή για να ολοκληρωθεί και θα χρειαστούν άλλα έξι επεισόδια για να πέσουν οι τίτλοι τέλους».


Πιέρρος Ανδρακάκος: Οχι στις ομαδικές σκηνές και... έρωτας από απόσταση


Ετοιμος να ξαναπιάσει δουλειά δηλώνει ο σκηνοθέτης της κωμικής σειράς του ΑΝΤ1 «Μην ψαρώνεις», Πιέρρος Ανδρακάκος, ο οποίος βλέπει ως πιθανή ημερομηνία επανόδου στα γυρίσματα το διάστημα 15-20 Μαΐου. «Υπάρχει ένα στοκ δύο επεισοδίων και απομένουν να γυριστούν άλλα επτά επεισόδια προκειμένου να ολοκληρωθεί η σειρά» τονίζει ο κ. Ανδρακάκος και συμπληρώνει:

«Θα επιστρέψουμε μεν στα γυρίσματα, αλλά κάτω από διαφορετικές συνθήκες, αφού θα πρέπει να εφαρμοστούν διάφορα μέτρα προφύλαξης. Το συνεργείο θα φοράει μάσκες, θα μένουμε όλοι σε απόσταση και δεν θα γράφουμε μεγάλες ομαδικές σκηνές, ενώ θα κάνουμε και θερμομέτρηση. Θα αποφύγουμε σκηνές με αγκαλιές και φιλιά σε αυτήν τη φάση και για να το επιτύχουμε αυτό ενδεχομένως να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο σενάριο».


Κούλλης Νικολάου: Με... αεροπλάνα θα επιστρέψουν οι «8 λέξεις»


Σε στάση αναμονής ο παραγωγός-ηθοποιός της σειράς του ΣΚΑΪ «8 λέξεις», Κούλλης Νικολάου, ο οποίος μας είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς σταματήσαμε τα γυρίσματα μία εβδομάδα πριν από την επιβολή του lockdown, με την πεποίθηση ότι θα βοηθήσουμε να μην εξαπλωθεί ο ιός. Και από εκείνη τη στιγμή είμαστε σε αναμονή για το τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι. Υπάρχει ένα στοκ 30 επεισοδίων που τους λείπει, βέβαια, μια τελευταία πινελιά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε ένα φινάλε στους τηλεθεατές για τον πρώτο αυτό κύκλο. Για να ξεκινήσουμε γυρίσματα στις “8 λέξεις” πρέπει να ανοίξουν τα αεροδρόμια, για να μπορέσουν να έρθουν οι ηθοποιοί που βρίσκονται στην Αθήνα. Για τους μη γνωρίζοντες η εταιρεία μας έχει έδρα την Κύπρο και τα γυρίσματα γίνονται κατά βάση στην Κύπρο». Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προφύλαξης, ο κ. Νικολάου δηλώνει έτοιμος να ακολουθήσει τις υποδείξεις που θα του γίνουν από τα συντεταγμένα όργανα.


Σπύρος Μιχαλόπουλος: Μπορεί να αλλάξει και το σενάριο


Γύρω στα μέσα Μαΐου φιλοδοξούν να επιστρέψουν στα γυρίσματα οι συντελεστές της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 «Αγριες Μέλισσες». Ο εκ των σκηνοθετών της παραγωγής αυτής, Σπύρος Μιχαλόπουλος, επιβεβαιώνει την πληροφορία, επισημαίνοντας πως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τα μέτρα προφύλαξης που έχουν να κάνουν με απολυμάνσεις, μάσκες, γάντια κ.ά. Οπως μας εξήγησε, πριν από κάθε γύρισμα θα υποβάλλονται όλοι οι συμμετέχοντες σε θερμομέτρηση, ενώ θα γίνονται και τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Σχετικά με την τήρηση των αποστάσεων, διευκρίνισε ότι είναι ένα θέμα στο οποίο δεν έχουν καταλήξει ακόμη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν κάποιες σκηνές από το σενάριο. Κατά τον κ. Μιχαλόπουλο, πρέπει να γυριστούν ακόμη 40 επεισόδια για να ολοκληρωθεί ο α' κύκλος των «Μελισσών».


Γιάννης Βασιλειάδης: Εξτρα χώροι και ίσως φαγητό από το σπίτι


Μετά τις 11 Μαΐου ευελπιστεί να ξεκινήσει γυρίσματα ο σκηνοθέτης της καθημερινής σειράς του Alpha «Ελα στη θέση μου», Γιάννης Βασιλειάδης. «Θα αλλάξουν πολλά πράγματα από δω και πέρα στα γυρίσματα» υποστηρίζει ο γνωστός σκηνοθέτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εχουμε πάρει στα χέρια μας τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κινηματογράφου και θα πρέπει πλέον η σκηνοθεσία να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να κρατηθούν οι αποστάσεις.

Με κάθε τρόπο θα αποφεύγουμε τον συνωστισμό, θα διαμορφώσουμε το σενάριο και θα μεταφέρουμε σκηνές σε εξωτερικούς χώρους. Θα γίνονται τεστ κορονοϊού αλλά και θερμομέτρηση. Θα υπάρχουν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια όπου χρειάζεται. Παράλληλα αναζητούμε έξτρα χώρους για τα διαλείμματα για να μην υπάρχει συνωστισμός μεταξύ των ηθοποιών. Επίσης, σε ό,τι αφορά το μεσημεριανό φαγητό, εξετάζουμε το ενδεχόμενο ο καθένας που προσέρχεται στο γύρισμα να φέρνει το δικό του φαγητό».


Αλέξανδρος Πανταζούδης: Μένουν οκτώ επεισόδια σε πρωτόγνωρες συνθήκες


Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένει την έναρξη των γυρισμάτων της «Φριτέζας» (ΑΝΤ1) ο σκηνοθέτης της, Αλέξανδρος Πανταζούδης, ο οποίος λέει: «Θέλω και εγώ όπως και όλοι οι συντελεστές να επανέλθουμε και να μπορέσουμε κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε να την ολοκληρώσουμε. Χρειάζονται γυρίσματα για ακόμη οκτώ επεισόδια συν τρία που θα προβληθούν και είναι έτοιμα». Σύμφωνα με τον κ. Πανταζούδη, από ανεπίσημες κουβέντες που έχουν γίνει, η επιστροφή τοποθετείται μετά τις 11 Μαΐου.

Σε σχέση με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν μας λέει: «Σε χώρες όπως η Ελλάδα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν είναι η απολύμανση, οι αποστάσεις στους εξωτερικούς χώρους, η προσωπική υγιεινή και η θερμομέτρηση πριν ξεκινήσει το γύρισμα. Ολα αυτά θα γίνουν». Οσο για το αν θα συνεχιστεί η σειρά και του χρόνου ήταν σαφής: «Είναι άγνωστο ακόμη, καθώς αυτό που προέχει τώρα είναι να ολοκληρώσουμε αυτόν τον κύκλο επεισοδίων».

Πηγή: Tv Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved