Φαίη Μαυραγάνη: «Υπάρχουν βιώματα όλη αυτή την περίοδο που γεμίζουν βιβλίο»
Media

Φαίη Μαυραγάνη: «Υπάρχουν βιώματα όλη αυτή την περίοδο που γεμίζουν βιβλίο»

Για τη μακρά πορεία της στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Σαββατοκύριακου στο Open tv, τον ανταγωνισμό αλλά και πώς διαχειρίστηκε την επικαιρότητα λόγω κορονοϊού, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Φαίη Μαυραγάνη.

Πόσες σεζόν μετράς πλέον στον αέρα του OPEN με το «Τώρα ό,τι συμβαίνει»; Νιώθεις ότι αυτή την εκπομπή την έχτισες από την αρχή;
«Είναι η 7η σεζόν. Αρχίσαμε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο τότε Epsilon, σαν καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή. Ήμασταν συνολικά 3 άτομα, εγώ, η αρχισυντάκτρια και μια κοπέλα στη σύνταξη, για καθημερινή τρίωρη ενημερωτική εκπομπή. Μου ζητήθηκε από την τότε ιδιοκτησία την επόμενη χρόνια η εκπομπή να πάει από το μεσημέρι στις 6 το πρωί, γεγονός που δεν δέχτηκα. Μετά από πιέσεις δύο μηνών καταλήξαμε σε συμφωνία να μετακομίσω στο Σαββατοκύριακο. Είχαμε περάσει έναν χρόνο, κατά τον οποίο η μία εκπομπή τελείωνε και εμείς, τα 3 άτομα, μέναμε στο κανάλι ως το βράδυ για να βρούμε θέματα και καλεσμένους για την επόμενη μέρα, σε ένα κανάλι σχεδόν άγνωστο. Ως εκ τούτου, το Σαββατοκύριακο ήταν μονόδρομος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Έτσι χτίστηκε από το μηδέν, σκάβοντας σε πέτρες, όπως συνηθίζω να λέω».


Ήταν προσωπικό στοίχημα το να επιτύχει; Μάλιστα, σε μια δύσκολη ζώνη, όπως η τόσο πρωινή, σε έναν σταθμό που πέρασε από πολλά κύματα και αλλαγές, αλλά εσύ παρέμεινες σταθερή αξία...
«Υπάρχουν βιώματα όλη αυτή την περίοδο που γεμίζουν βιβλίο. Η τηλεόραση είναι πολύ ακριβό σπορ και σε μια χώρα που κατέρρευσε οικονομικά δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη, έπληγη βαθύτατα. Όπως και τα άλλα ΜΜΕ, δυστυχώς. Συνεπώς, δεν είναι θέμα στοιχήματος, είναι θέμα κοσμοθεωρίας και ανάγκης. Ξέρω να κάνω αυτή τη δουλειά και καλούμαι να συνεχίσω να την κάνω όχι έτσι όπως έμαθα, αλλά όπως βρήκα. Καλούμαι να προσαρμοστώ και να παλέψω με τις πολλές δυσκολίες για να προχωρήσω».


Και φέτος τα ποσοστά τηλεθέασης σε ανταμείβουν... Για σένα αυτά τα νούμερα έχουν αξία;
«Μεγάλη αξία και σημασία. Είναι το μέτρο για να υπάρχει ή να μην υπάρχει ένα τηλεοπτικό προϊόν».


Ο μεγάλος σου «ανταγωνιστής», το Σαββατοκύριακο, είναι ο Γιώργος Αυτιάς, στον ΣΚΑΙ. Έχεις μπει στη διαδικασία να παρακολουθήσεις την εκπομπή του, σε βίντεο, για να δεις τι υπάρχει εκείνη την ώρα απέναντι σου; «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, μόνο τι κάνω εγώ. Δεν βλέπω σε βίντεο ούτε καν τον ίδιο μου τον εαυτό, πόσω μάλλον τους άλλους»


Γενικότερα, σε αγχώνει ο ανταγωνισμός;
«Το άγχος είναι ο χειρότερος οδηγός για τη δουλειά μας. Βρίσκομαι σε εγρήγορση για το καλύτερο αποτέλεσμα και το μοναδικό που με προβληματίζει είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός».


Νιώθεις ότι πλέον στο μυαλό του κοινού είσαι μια σταθερή αξία για την ενημέρωσή του;«Δεν υπάρχει ενιαίο κοινό. Ούτε κοινό που σε ακολουθεί για πάντα, πρέπει να δίνεις εξετάσεις. Εχω στο μυαλό μου ότι υπάρχει κόσμος που του αρέσει ο τρόπος που παρουσιάζουμε τα θέματα, με εμπιστεύεται και το γράφει και σε μηνύματα και κόσμος που θέλει να ακούσει αυτά που έχει στο μυαλό του ή δεν του αρέσει ο τρόπος που εγώ κάνω αυτή τη δουλειά».

Το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας και όλης αυτής της κατάστασης, θεωρείς ότι ήταν το πιο δύσκολο στην τηλεοπτική σου πορεία; Τα θέματα που είχες να διαχειριστείς, το άγχος να μην κολλήσεις...
«Οχι, δεν αισθάνομαι ότι ήταν το πιο δύσκολο επαγγελματικά ούτε φοβήθηκα υπερβολικά ότι θα κολλήσω διότι πήραμε μέτρα. Είναι πρωτόγνωρο και τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Εφαρμόζονται παγκοσμίως πρωτοφανή μέτρα, παρασυρόμαστε και σε μια νέα οικονομική ύφεση και όλα αυτά με στεναχωρούν και με αγχώνουν. Επαγγελματικά όμως δεν αγχώθηκα, παρότι αλλάξαμε σχεδόν τα πάντα. Κάνουμε εκπομπές χωρίς καλεσμένους. Ευτυχώς που εν έτει 2020 η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει. Αν αυτό γινόταν πριν από μία δεκαετία, μόνο τηλεφωνικά ή μέσω λινκ θα είχαμε καλεσμένους», λέει η ίδια στο Tv Kous Kous.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved