Media

Ράνια Τζίμα: «Με τον κορονοϊό φοβόμουν μήπως ζήσουμε ότι έζησε η Ιταλία»

Ράνια Τζίμα: «Για πολλούς ανθρώπους ήμασταν και η μοναδική παρέα που μπορεί να είχαν τις ημέρες του αποκλεισμού»

Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης καθημερινά, μέσα από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega στις 13.00, το οποίο καταγράφει ανοδική πορεία. Ο λόγος για τη Ράνια Τζίμα, που έχει γίνει η καθημερινή συνήθεια των τηλεθεατών, καθώς την εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους. Συνεπής, ειλικρινής, με αστείρευτο πάθος για τη δουλειά της, αποτελεί σίγουρα ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά του Mega.

Αυτή η περίοδος, πάντως, είναι δύσκολη, ακόμα και για εκείνη, καθώς η διαχείριση της πανδημίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο. «Ηταν ούτως ή άλλως κάτι πρωτόγνωρο, οπότε αυτό καθαυτό το έκανε και πολύ δύσκολο... Δεν είχε καλύψει ποτέ κανείς μας μια πανδημία! Δεν έμοιαζε με κανένα άλλο πεδίο ρεπορτάζ που γνωρίζαμε. Οι ειδικοί μιλούσαν για τον “αόρατο εχθρό” και για εμάς επίσης ήταν ο άγνωστος X. Αισθανόμασταν ότι προχωρούσαμε σε τελείως αχαρτογράφητα νερά», αναφέρει μιλώντας στο «Secret» η Ράνια Τζίμα.

«Έπειτα ήμασταν οι πρώτοι που υποδεχόμασταν τις πρωτόγνωρα σκληρές εικόνες από χώρες όπως η Ιταλία και σκεφτόσουν: “Αραγε, θα το ζήσουμε κι εμείς; ”», προσθέτει και συνεχίζει: «Αυτό που έκανε τα πράγματα δυσκολότερα ήταν ότι έπρεπε πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν συγχωρείται το παραμικρό λάθος. Οχι, δεν συγχωρείται το παραμικρό λάθος όταν μιλάμε για δεδομένα που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές, με φάρμακα, εμβόλια και ειδικούς επιστήμονες. Υπήρχε, όμως, και η άλλη διάσταση: για πολλούς ανθρώπους ήμασταν και η μοναδική παρέα που μπορεί να είχαν τις ημέρες του αποκλεισμού».

Η κουβέντα στη συνέχεια οδηγείται στην εξωτερική της εμφάνιση. Τη βοήθησε; «Οταν ξεκινά τη δουλειά μια γυναίκα δημοσιογράφος, μια καλή εικόνα μπορεί να της δημιουργήσει πιο πολλά προβλήματα από αυτά που θα της λύσει, θα κληθεί να αποδείξει μία και δύο και τρεις φορές ότι αξίζει στην ουσία της δουλειάς, θα της ζητηθούν “αποδείξεις” που δεν θα ζητηθούν ποτέ από έναν άνδρα. Από την άλλη, η καλή εικόνα είναι και ακραία υπερτιμημένη, είναι κάτι που σου δίνεται ή όχι, πάντως δεν είναι κάτι που κερδίζεις με προσπάθεια». «Έχω δει ανθρώπους που, ενώ στα χαρακτηριστικά τους δεν βλέπεις την απόλυτη αρμονία, παρ’ όλα αυτά σε καθηλώνουν, και άλλους που, παρά την αντικειμενικά όμορφη εικόνα τους, σε απωθούν», δηλώνει η Ράνια Τζίμα.

Στην ερώτηση αν θα ήθελε να παρουσιάσει μια προσωπική εκπομπή αποκαλύπτει η Ράνια Τζίμα: «Ναι, γιατί όχι; Το φυσικό μου ενδιαφέρον, όμως, και σε αυτή την περίπτωση παραμένει σε πρόσωπα της πολιτικής».

Αντιμετωπίζουν και σήμερα οι γυναίκες πρόβλημα στη δουλειά τους; Στο να τις αποδεχθούν;

«Παραμένει ανδροκρατούμενη η δουλειά μας στη χώρα μας», απαντά και συνεχίζει λέγοντας πως «διατηρούνται αρκετά από τα παλιά στερεότυπα. Ναι, ο δρόμος που έχει να βαδίσει μια γυναίκα δημοσιογράφος παραμένει δυσκολότερος από εκείνον των ανδρών. Η πρόοδος γίνεται με αργά βήματα... Στο Mega, βέβαια, έχουμε την τύχη να εργαζόμαστε σε ένα Μέσο που έχει εμπιστευτεί αρκετά από τα βασικά του ενημερωτικά προγράμματα σε γυναικεία χέρια».

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved