Kitchen Lab: Τι θα δούμε σήμερα στην εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη
Media

Kitchen Lab: Τι θα δούμε σήμερα στην εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη

Συνταγές πεντανόστιμες  που ταιριάζουν στην εποχή που διανύουμε  προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 16:50.

Μια τάρτα από ντοματίνια αποτελεί το ορεκτικό στο σαββατιάτικο μενού. Ο Άκης απλώνει μια έτοιμη ζύμη για τάρτα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τρυπάει όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι, απλώνει μεμβράνη με βάρος από όσπρια και ψήνει για 20 λεπτά. Αφαιρεί το βάρος και αλείφει με αραιωμένο κρόκο. Ψήνει για λίγα λεπτά ακόμη, αφαιρεί και αφήνει στην άκρη.

Συνεχίζει ετοιμάζοντας τη γέμιση. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζει μια σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες, μουστάρδα, παρμεζάνα, 2 αβγά, γάλα, κατσικίσιο τυρί και τυρί κρέμα και χτυπάει καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ένας ρευστός χυλός. Απλώνει στη βάση και ψήνει για 30 λεπτά. Αφαιρεί και αφήνει να κρυώσει.

Για τη σύνθεση, κόβει ντοματίνια στη μέση και τα βάζει σε ένα μπολ. Προσθέτει αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βαλσάμικο, ρίγανη, δυόσμο και ανακατεύει. Απλώνει τα ντοματίνια πάνω από την τάρτα και σερβίρει με ρόκα, βαλσάμικο και ελαιόλαδο.

Για κυρίως ακολουθεί ένα πιάτο νόστιμο και θρεπτικό, αγκινάρες λεμονάτες με κοτόπουλο. Η διαδικασία παρασκευής ξεκινάει με τον Άκη να κόβει το κοτόπουλο σε κομμάτια και να τα βάζει σε ένα μπολ, με αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Μεταφέρει το κοτόπουλο σε καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο και σοτάρει μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβει 2 κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομμάτια, τα βάζει σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο και σοτάρει. Προσθέτει τις αγκινάρες, το κοτόπουλο και σβήνει με λευκό κρασί. Προσθέτει χυμό λεμονιού, νερό, ζωμό κοτόπουλου, εστραγκόν και ανακατεύει. Καλύπτει την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά για 20 με 25 λεπτά. Σερβίρει με πιπέρι, ελαιόλαδο, φέτες από λεμόνι και μαϊντανό.

Κουλουράκια με ελαιόλαδο είναι το επιδόρπιο της ημέρας. Για τη διαδικασία παρασκευής τους χρειάζονται δύο μπολ, λίγο ανακάτεμα και 20 με 25 λεπτά στον φούρνο. Στο ένα μπολ ο Άκης βάζει ελαιόλαδο, κονιάκ, ζάχαρη, ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι και ανακατεύει με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλο μπολ αναμειγνύει αλεύρι, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, σόδα και αλάτι. Με μια κουτάλα ανακατεύει τα στερεά υλικά με τα υγρά, μέχρι να δέσει η ζύμη. Στη συνέχεια ανακατεύει απαλά με τα χέρια, χωρίς να πιέζει πολύ γιατί η ζύμη θα βγάλει το λάδι. Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι το αφήνει στην άκρη. Κόβει σε 18 κομμάτια και πλάθει σε μπαλάκια. Μεταφέρει σε μπολ με σουσάμι. Βάζει σε ταψί με λαδόκολλα τα μισά και πιέζει ελαφρά με τα χέρια. Ψήνει για 20 με 25 λεπτά το κάθε ταψί. Μόλις ψηθούν, σβήνει τον φούρνο και τα αφήνει μέσα για λίγα λεπτά. Αφαιρεί, αφήνει να κρυώσουν και σερβίρει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved