Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Η πιο δυσάρεστη στιγμή ήταν όταν ανακοίνωσα το θάνατο ενός φίλου»
Media

Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Η πιο δυσάρεστη στιγμή ήταν όταν ανακοίνωσα το θάνατο ενός φίλου»

Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Δεν μπορείς να δουλεύεις στην τηλεόραση και να μην παρακολουθείς τηλεόραση. Θα ήταν σαν να σνομπάρω τη δουλειά μου»

Η έμπειρη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων μίλησε για την δυσκολία του επαγγέλματος όπου πολλές φορές χρειάζεται να ανακοινώνεις το θάνατο ενός φίλου. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου μίλησε και για την μητρότητα

Στη μέχρι σήμερα πορεία σας στο χώρο, ποια ήταν η πιο ευχάριστη και ποια η πιο δυσάρεστη επαγγελματική σας στιγμή;
Είχα πολλές ευχάριστες στιγμές και πραγματικά δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω.
Η εμπιστοσύνη που σου δείχνουν οι συνεργάτες σου και οι τηλεθεατές είναι από μόνη της μια μόνιμη πηγή χαράς. Η πλέον δυσάρεστη ήταν η είδηση της απώλειας ενός πολύ αγαπημένου φίλου. Ήταν πολύ οδυνηρό, αλλά ήταν και ένας τρόπος να τον αποχαιρετήσω.

Ύστερα από μια πιεστική μέρα, πώς αποβάλλετε την ένταση; Τι είναι αυτό που σας χαλαρώνει;
Μια μικρή βόλτα, ένα γεύμα, ένα ποτό. Αυτή ήταν η χαλάρωσή μου και ελπίζω, όπως όλοι μας, να κερδίσουμε όχι μόνο σύντομα αλλά και οριστικά τη χαμένη μας καθημερινότητα.

Παρακολουθείτε τηλεόραση, γενικότερα; Ποια προγράμματα επιλέγετε;
Δεν μπορείς να δουλεύεις στην τηλεόραση και να μην παρακολουθείς τηλεόραση. Θα ήταν σαν να σνομπάρω τη δουλειά μου. Παρακολουθώ τηλεόραση ως επαγγελματίας αλλά και ως τηλεθεάτρια η οποία αναζητά στην τηλεόραση ενημέρωση και ψυχαγωγία. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και η μοναδική πηγή.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιλέξετε τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα;
Δεν μπορώ να σας πω πώς ακριβώς σκεφτόμουν στα είκοσι μου. Τώρα που με ρωτάτε, πρέπει να ήταν ο θαυμασμός για κάποια πρόσωπα, όπως η Οριάνα Φαλάτσι, αλλά και η βεβαιότητα ότι δεν θα έπληττα ποτέ σ’ αυτήν τη δουλειά. Και δεν είχα άδικο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς ως γυναίκα η οποία συνδυάζει τη μητρότητα με την καριέρα;
Να αισθάνεσαι ότι είσαι εντάξει απέναντι στα παιδιά σου. Πως παρότι σε στερούνται, δεν γίνεται αυτή η στέρηση πληγή. Ισχύει για γυναίκες και άνδρες, για μητέρες και πατέρες. Αυτό που προσπαθώ και νομίζω πως προσπαθούμε όλοι μας ως γονείς είναι να μας αισθάνονται τα παιδιά μας παρόντες ακόμη και όταν είμαστε απόντες.

Αν κάποιο από τα παιδιά σάς σας έλεγε ότι θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμά σάς, τι θα το συμβουλεύατε;
Δεν θα απέτρεπα τα παιδιά μου να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά επέλεγαν. Ειδικά γι’ αυτή θα τους έλεγα ότι δεν μπορείς να την κάνεις, εάν δεν την αγαπάς πολύ. Η δημοσιογραφία πρέπει να σε ελκύει σαν μαγνήτης για να μην σε προδώσει και να μην την προδώσεις κι εσύ.

Πηγή: 7 ΜΕΡΕΣ ΤV

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved