Γιαννούτσος-Βαμβακάρης: «Μας αγχώνει μην γίνουμε τίποτα γραφικά γεροντάκια»
Media

Γιαννούτσος-Βαμβακάρης: «Μας αγχώνει μην γίνουμε τίποτα γραφικά γεροντάκια»

Ο Τάκης Γιαννούτσος και Θοδωρής Βαμβακάρης είναι το μακροβιότερο ραδιοφωνικό δίδυμο. Οι δυο τους είναι μαζί 23 χρόνια και σε πρόσφατη συνέντευξή τους αποκάλυψαν ότι το μεγαλύτερο άγχος τους είναι να μη γίνουν γραφικά γεροντάκια. 

 

«Η καλύτερη στιγμή μας ήταν σίγουρα η στιγμή που συναντηθήκαμε ραδιοφωνικά, τότε στον ΚΛΙΚ FM, το 1997. Τη χειρότερη δεν την έχουμε ζήσει ακόμα και, πίστεψε μας, δεν θα τη ζήσουμε», είπε ο Τάκης Γιαννούτσος όταν τον ρώτησαν, σε πρόσφατη συνέντευξή τους, ποια ήταν η καλύτερη ή η χειρότερη στιγμή τους στα 23 χρόνια κοινής πορείας του με τον Θοδωρή Βαμβακάρη.

Το ραδιοφωνικό έτερόν του ήμισυ συμπλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά:«Οι καλύτερες και οι χειρότερες ραδιοφωνικές αναμνήσεις συνδέονται με τις αντίστοιχες καλύτερες και χειρότερες στιγμές μας στην προσωπική μας ζωή, στη διάρκεια μιας 23χρονης διαδρομής. Γιατί η καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο λειτουργεί και ως λύτρωση στο προσωπικό πρόβλημα που κουβαλάς, τη στιγμή ακριβώς που προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο να χαμογελάσει».


- Οι εκπομπές σας έχουν πάντα μια αμεσότητα και έναν αυθορμητισμό. Έχετε μετανιώσει ποτέ για κάτι που είπατε στον αέρα;

Τάκης Γιαννούτσος: «Φυσικά και έχουμε μετανιώσει. Και λάθη έχουμε κάνει. Όταν όμως καταλάβουμε την... πατάτα που κάναμε, αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη, ζητάμε συγγνώμη και προσέχουμε ακόμα πιο πολύ».


Θοδωρής Βαμβακάρης: « Έχουμε ασκήσει μερικές φορές κριτική που ήταν υπερβολική και άδικη, γιατί βασιστήκαμε σε δημοσιογραφικές πληροφορίες οι οποίες δεν ήταν έγκυρες. Προσωπικά είχα αισθανθεί κάποτε άσχημα για μια κριτική σε κάποιο πρόσωπο το οποίο δεν ήταν καλά στην υγεία του, αλλά δεν το γνωρίζαμε».


-Ποια συνήθεια έχει το ραδιοφωνικό σου ταίρι που σε εκνευρίζει;

Τ.Γ.: «Πάνε χρόνια που πλέον δεν στήνει στα ραντεβού, όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως. Τώρα έχουμε πάνω-κάτω τα ίδια χούγια. Η ηλικία βλέπεις...».


Θ.Β.: «Ύστερα από 23 χρόνια συνεργασίας, όπως και έπειτα από 23 χρόνια γάμου, οι εκνευριστικές συνήθειες του ενός γίνονται συνήθεια και στον άλλον (για να θυμηθούμε και τον τίτλο της εκπομπής)».


-Πόσο έχει αλλάξει τις συνθήκες των εκπομπών σας η εξέλιξη της τεχνολογίας; Κάποτε φαντάζομαι πως αντλούσατε τη θεματολογία σας από εφημερίδες και ίσως περιοδικά. Τώρα υπάρχουν τα sites, τα social media και η ροή των πληροφοριών γίνεται με απίστευτη ταχύτητα.


Τ.Γ. :« Αυτό είναι το καλό της υπόθεσης. Το απίστευτα καλό. Το κακό όμως είναι ότι όλα πρέπει να τα διασταυρώνεις, γιατί πλέον ο καθένας γράφει ό,τι του πουν ή ό,τι διαβάσει, χωρίς να τσεκάρει αν είναι αλήθεια ή όχι».


Θ.Β.: «Τα social media έχουν βοηθήσει πολύ τις πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές, γιατί εκτός από την αμεσότητα δίνουν και ένα feedback της κοινής γνώμης απέναντι στις ειδήσεις. Δεν είναι εύκολο, γιατί πρέπει πάντα να είσαι online για να είσαι updated. Αν έχεις, όμως, τις κατάλληλες πηγές, μπορείς να βγάλεις πρώτος».


-Έχετε νιώσει ποτέ να κουράζεστε, είτε από τη συνύπαρξη είτε από τη δουλειά;

Τ.Γ.: «Φυσικά. Είναι κάτι εποχές που το πρωινό ξύπνημα -σε συνδυασμό με τις απίστευτες απαιτήσεις της εκπομπής- μας εξαντλεί. Για καλή μας τύχη αυτό συμβαίνει πάντα κοντά στις προγραμματισμένες μας άδειες».


Θ.Β.: «Η απάντηση είναι αυτό που συνεχίζουν να μας λένε: «Τι παίρνετε, πρωί πρωί;». Με το που ξεκινάει η ραδιοφωνική εκπομπή, σβήνει ο διακόπτης των θεμάτων που μπορεί να μας απασχολούν και είμαστε προσηλωμένοι σε αστό που έχουμε να δώσουμε στους ακροατές. Με την τηλεόραση είναι διαφορετικά, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο η καλή συνεργασία μας. Έχετε δει στο παρελθόν πόσος ανταγωνισμός μπορεί να δημιουργηθεί στα δίδυμα. Εμείς το έχουμε λύσει το θέμα του ανταγωνισμού προ πολλού, οπότε είναι δύσκολο να κουραστούμε από τη συνύπαρξη».


-Είστε αν δεν κάνω λάθος το μακροβιότερο ραδιοφωνικό δίδυμο. Πως νιώθετε γι' αυτό;

Τ.Σ.: «Σίγουρα μας γεμίζει χαρά. Μας αγχώνει όμως ταυτόχρονα μην γίνουμε τίποτα γραφικά γεροντάκια που τους φταίει το instagram , ακούν μόνο Rolling Stones και δεν καταλαβαίνουν το νόημα των youtubers και των influencers».

Θ.Β. «Έτοιμοι να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ στο ραδιόφωνο και να μακροημερεύσουμε και στην τηλεόραση», είπαν στο 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved