Αλίνα Κωτσοβούλου: Ο ρόλος στις Άγριες μέλισσες και η...καραντίνα
Media

Αλίνα Κωτσοβούλου: Ο ρόλος στις Άγριες μέλισσες και η...καραντίνα

 Η Αλίνα Κωτσοβούλου «εισέβαλε» στην σειρά του ANT1, «Άγριες Μέλισσες», ενσαρκώνοντας τον ρόλο της Βασούλας, μιας γυναίκας που είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Η Αλίνα Κωτσοβούλου, σε πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε για το αν παρακολουθούσε τη σειρά «Άγριες μέλισσες», πριν μπει σε αυτή, για την ηρωίδα της και για το πως ήταν η επιστροφή στα γυρίσματα μετά την καραντίνα.

Η Αλίνα Κωτσοβούλου είπε ότι παρακολουθούσε τις Άγριες μέλισσες από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Όταν την ρώτησαν πώς ένιωσε όταν άκουσε ότι τη θέλουν στη σειρά απάντησε:

«Κατ’ αρχάς να πω ότι πέρασα από δοκιμαστικό και με πρότεινε η casting director του Γιάννη Καραγιάννη των Στούντιο Κάππα, Μιράντα Ρωστάντη, στον Λεύτερη Χαρίτο. Κάναμε ένα δοκιμαστικό. Ένιωσα πολύ χαρούμενη και είναι αυτονόητο, όταν μια δουλειά πάει τόσο καλά, είναι τόσο καλοδουλεμένη από το σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη και της ομάδας, έχει την υπογραφή του Λευτέρη Χαρίτου, του Σπύρου Μιχαλόπουλου, του Σταμάτη Πατρώνη, ένα φοβερό καστ και είναι κάτω από την ομπρέλα του Καραγιάννη, που έχω αρκετά χρόνια συνεργασία. Επίσης, η τελευταία μου συνεργασία με τον ΑΝΤ1 ήταν η «Παρθένα Ζωή» και είναι μια πολύ καλή ανάμνηση και ήθελα να δουλέψουμε ξανά».


-Η συμμετοχή σου ως Βασούλα για πόσα επεισόδια είναι;

«Έχω εικόνα για τον πρώτο κύκλο ότι είναι περίπου 9-10 επεισόδια,. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Η αρχική συζήτηση είναι για τόσα επεισόδια».


-Εχεις ολοκληρώσει το δικό σου κομμάτι των γυρισμάτων;

«Όχι, ακόμα. Σύντομα όμως ολοκληρώνω τον δικό μου πρώτο κύκλο»

-Πως ήταν η επιστροφή στα γυρίσματα, σε συνθήκες καραντίνας;

«Είναι μια ιδιαίτερη και δύσκολη τεχνικά συνθήκη. Πρώτα από όλους για το συνεργείο, τους σκηνοθέτες, το μακιγιάζ. Για τους ανθρώπους δηλαδή που είναι όλη μέρα εκεί με μάσκες. Εμείς δεν είμαστε εκεί όλη μέρα και την ώρα των σκηνών ή του μακιγιάζ δεν φοράμε μάσκα. Πήγα στα γυρίσματα με ανακούφιση και νιώθοντας ασφάλεια, γιατί προτού ξεκινήσουμε εξεταστήκαμε όλοι για τον κορονοϊό. Από την πρώτη μέρα ήταν εκεί ο κύριος Καραγιάννης με τους υπεύθυνους καθαρισμού. Η δυσκολία των Ελλήνων ηθοποιών είναι ότι είμαστε πολύ εκφραστικοί, θέλουμε να αγκαλιαστούμε, να φιληθούμε, να ακουμπάμε ο ένας τον άλλον, να πειραζόμαστε. Είναι στη φύση της δουλειάς μας η οικειότητα. Αυτό έχει περιοριστεί πολύ και είναι κάπως δύσκολο».


-Στο ερμηνευτικό κομμάτι, έχουν αλλάξει πράγματα στις σκηνές;

«Υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές. Για παράδειγμα, σε μια δύσκολη σκηνή όπου ένας συνάδελφος έπρεπε να με πιάσει κάπως έντονα, επιτόπου του απολύμαναν τα χέρια για να μπορέσει να με πιάσει».

-Όταν διάβασες την περιγραφή της ηρωίδας σου, τι σκέφτηκες για αυτήν;

«Είναι μια γυναίκα που βιώνει την ενδοοικογενειακή βία και από ό,τι έχω καταλάβει από το βιογραφικό του ήρωα που έχει στήσει η Μελίνα Τσομπάνη, έτσι ήταν πάντα η ζωή της με αυτόν το σύζυγο, τον οποίον είτε επέλεξε είτε της επιβλήθηκε. Είναι ένας υπέροχα γραμμένος ρόλος με αρχή, μέση και τέλος. Είναι ένας ρόλος που σε φέρνει αντιμέτωπο με τις δικές σου φοβίες, αγωνίες και εμπειρίες, γιατί και να μην έχεις βιώσει κάτι τέτοιο, έχεις ακούσει, έχεις γνωρίσει ανθρώπους που έχουν περάσει κάτι αντίστοιχο. Για εμένα ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και ακόμα είναι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να ειπωθεί από κάποιον απέξω «Φύγε, άσ’ τον». Όταν είσαι απέξω και δεν είσαι κατ’ αυτόν τον τρόπο τραυματισμένος, είναι εύκολο να το πεις, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ βαθύ. Σε αυτά τα άτομα ο φόβος καλλιεργείται σταδιακά και οδηγούνται στο να πιστέψουν ότι δεν μπορούν διαφορετικά. Στο Διαφάνι της εποχής εκείνης οι περισσότερες γυναίκες ήταν αμόρφωτες και πίστευαν ό,τι τους έλεγε ο άντρας τους. Η Βασούλα είναι μια τέτοια γυναίκα και για μια γυναίκα που είναι ανεξάρτητη, ελεύθερη και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αυτός ο ρόλος είναι μια μεγάλη βουτιά σε πολύ δύσκολα κομμάτια».


-Η ηρωίδα σου πείθεται οπό την Ελένη....

«Που είναι ένα πολύ δυναμικό στοιχείο. Είναι εξαιρετική ηθοποιός η Κίτσου και ό,τι σου πει θα το κάνεις!».


-Είτε ως Λενιώ είτε ως Μαρία;

«Ναι, πιστεύω πως ναι! Ό,τι σου πει θα το κάνεις! Έχει τον τρόπο της!».


-Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι ο Δούκας δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το αίτημα του Λια να σκοτώσει τη Βασούλα. Τι ισχύει;


«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι επειδή η Βασούλα είναι ένα πολύ απλό και καλό άτομο, την πνίγει η αδικία σε σχέση με το χωριό και τους συνανθρώπους της. Θα μπορούσε να μείνει μ’ αυτόν τον άντρα, να τη κτυπάει για πάντα. Βλέποντας όμως ότι αυτό το πράγμα ξέφυγε και εκτός σπιτιού, την καταστροφή στις περιουσίες των ανθρώπων και σε συνδυασμό με τη βοήθεια της Λενιώς και με την ασφάλεια που νιώθει κοντά στον Προύσαλη, «κάνει την επανάστασή της».


-Θα καταφέρει να φτάσει στο δικαστήριο;

«Δεν έχω ιδέα!», είπε η Αλίνα Κωτσοβούλου στο περιοδικό 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved