KitcheN' Health: Τι μαγειρεύει σήμερα (6/6) η Μαρία Εκμεκτσίογλου;
Media

KitcheN' Health: Τι μαγειρεύει σήμερα (6/6) η Μαρία Εκμεκτσίογλου;

KitcheN' Health: Η νέα εκπομπή μαγειρικής του OPEN με την Μαρία Εκμεκτσίογλου, κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το «KitcheN' Health» μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά, νόστιμα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

H γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαγειρεύει γευστικές συνταγές σε μία κουζίνα που βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών, αλλά και να μάθουμε το σωστό συνδυασμό των υλικών.

Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού, μία συνταγή γλυκού, αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές συμβουλές για εναλλακτικές χρήσεις του βασικού υλικού μας.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, πρωταγωνιστεί η σταφίδα, το ελληνικό superfood. Ενημερωνόμαστε για τη διατροφική αξία της και κυρίως της μαύρης, κορινθιακής σταφίδας, που αποτελεί μία πολύτιμη υπερτροφή. Επιπλέον, μαθαίνουμε χρήσιμα tips για το πώς θα βάλουμε τη σταφίδα στην καθημερινή μας διατροφή, σε σαλάτες, κέικ, γλυκά και φαγητά.

Το Σάββατο η Μαρία μαγειρεύει κριθαράκι τρίχρωμο με θαλασσινά και σταφίδες στη γάστρα, πολύχρωμη και δροσερή σαλάτα με φακές, λόλα κόκκινη, καρδιές αγκινάρας, σταφίδες, ροδάκινα και βερίκοκα. Για γλυκό, η Μαρία φτιάχνει χαλβά σιμιγδαλένιο με σταφίδες, κουκουνάρια, καλυμμένο με κουβερτούρα.

Σε αυτό το επεισόδιο, ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, μας μιλά για τις αντιγηραντικές ιδιότητες της σταφίδας και μας εξηγεί γιατί πρέπει να τρώμε μία έστω μικρή ποσότητα σταφίδας κάθε ημέρα.

Αναφέρεται ακόμα στον πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη της φρουκτόζης που περιέχεται στη σταφίδα, αλλά και σε μία πρόσφατη ελληνική μελέτη που έδειξε ότι η κατανάλωση κορινθιακής σταφίδας περιορίζει το οξειδωτικό στρες.

«KitcheN' Health» με την Μαρία Εκμεκτσίογλου κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved