Η νέα σεζόν φέρνει σειρές από άλλη εποχή
Media

Η νέα σεζόν φέρνει σειρές από άλλη εποχή

Η επιτυχία των «Αγριων μελισσών» και του «Κόκκινου ποταμίου» άνοιξε τον δρόμο στη νέα εποχή της μυθοπλασίας, φέρνοντας την επόμενη χρονιά στο προσκήνιο σειρές υψηλών αξιώσεων που θα μας μεταφέρουν πίσω στον χρόνο.

Η νοσταλγία μετατρέπεται σε τηλεοπτικό προϊόν που αντανακλάται μέσα από τα σκηνικά, τα κοστούμια, τις τοποθεσίες και το αφήγημα.

«Οι Πανθέοι»

Τη μυθική σειρά της ΕΡΤ «Οι Πανθέοι», που όταν προβαλλόταν άδειαζαν οι δρόμοι, θέτει σε πλάνο υλοποίησης για το 2021 ο παραγω­γός Γιάννης Καραγιάννης. Ο τρίτος τόμος της ομώνυμης τριλογίας του Τάσου Αθανασιάδη μετατρέπεται σε τηλεοπτικό σενάριο με στόχο να επιστρέψει ως σίκουελ της αρχικής σειράς, σχεδόν 44 χρόνια μετά.

Ο παραγωγός βάζει στόχο να την επαναφέρει όχι ως καθημερινό σίριαλ αλλά ως υψηλών προδιαγραφών εβδο­μαδιαία σειρά με διπλό επεισόδιο. Το σενάριο έχει αναλάβει ο Θοδωρής Πετρόπουλος. Μάλι­στα έχει γράψει ήδη δύο κύκλους, από 12 επεισόδια έκαστος. Οσονούπω θα ξεκινή­σουν οι συζητήσεις με τα κανάλια. Η πρώτη μεταφορά ίων «Πανθέων» φιλοξενή­θηκε στην ΕΡΤ από το 1977 μέχρι το 1979 με τεράστια επιτυχία.

«Λωξάντρα»

Η «Λωξάντρα», η πλη­θωρική Κωνσταντινουπολίτισσα ηρωίδα της Μαρίας Ιορδανίδου, θα επιστρέψει στη μικρή οθόνη.

Την παραγωγή έχει αναλάβει και πάλι ο Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίοι βρίσκεται σε συζητήσεις με τα κανάλια για την επαναφορά της σειράς. Να θυμίσουμε ότι η «Λωξάντρα» είχε προβληθεί από την ΕΡΤ το 1979, με την Μπέτυ Βαλάση στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Στα μυστικά του βάλτου»

Με θετικό πρόσημο προχωρούν οι συζητήσεις στο ΜΕGΑ για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Στα μυστικά του βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα της νέας ελληνικής γραμματείας. Ωστόσο, ο μεγάλος προβληματισμός νια την υλοποίηση αφορά το ψηλό της κόστος.

Ετσι, ακολουθώντας το παράδειγμα των αντίπαλων καναλιών, οι υπεύθυνοι σχεδιάζουν να ζήσουν την υπαγωγή της σειράς στο πρόγραμμα ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών του ΕΚΟΜΕ (Εθνικού Κένφου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).


«Αγριες μελισσες»

Οι «Αγριες μέλισσες» είναι μια σειρά εποχής με έντονα το στοιχείο του νουάρ και το μυστήριο. Τα φρέσκα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν έδωσαν μια νέα πνοή στην ελληνική τηλεόραση ενώ οι ηθοποιοί με βαριές περγαμηνές συνυπογράφουν την επιτυχία.

Φυσικά ο ΑΝΤ1 δεν θα μπορούσε παρά να δώσει το πράσινο φως για μία ακόμη χρονιά. Αυτό που ωστόσο επεξεργάζονται στον σταθμό είναι το ενδεχόμενο η σειρά να προβάλλεται πέντε και όχι τέσσερις φορές την εβδομάδα.

«Εξι νύχτες στην Ακρόπολη»

Η ΕΡΤ έχει ήδη έτοιμη τη μεταφορά του μοναδικού βιωματικού μυθιστορήματος του νομπελίστα ποιητή μα; Γιώργου Σεφέρη «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη», που είχε εγκριθεί έναν χρόνο νωρίτερα.

Η μίνι σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια και γυρίστηκε με τη συμβολή Γάλλων, Βέλγων και Γερμανών παραγωγών. Το σενάριο της σειράς ανήκει στον Δημήτρη Γιαμλόγλου και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Διαμαντόπουλος. Στη σειρά πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Κατερίνα Μισιχρόνη, Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργης Καντοπόδης, Φοίβος Μαρκιανός.

«Τα καλύτερα μας χρόνια»

Μια νοσταλγική ιστορία έρχεται τη νέα σεζόν στη δημόσια τηλεόραση με πρωταγωνιστές τους Μελέτη Ηλία και Κατερίνα Παπουτσάκη. Πρόκειται για ένα φρρμάτ που μεταδίδεται εδώ και αρκετά χρόνια στην ισπανική τηλεόραση.

Η πρωτότυπη κωμωδία με τίτλο «Τα καλύτερα μας χρόνια» θα έχει στο επίκεντρο την εξέλιξη μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας, πιάνοντας το νήμα από την άφιξη της πρώτης τηλεόρασης στο σπίτι, δηλαδή το 1 968, Το σενάριο της σειράς επιμελούνται ο σεναριογράφος Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ολγα Μαλέα.

Πηγή: tv 24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved