20 χρόνια ριάλιτι στην Ελληνική TV - Πόσα θυμάσαι;
Media

20 χρόνια ριάλιτι στην Ελληνική TV - Πόσα θυμάσαι;

Δύο δεκαετίες «πείρας» μετράνε οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και οι τηλεθεατές στα ριάλιτι. Με το Big Brother να ανοίγει τον δρόμο το 2001, έχουν μεταδοθεί πολλά ριάλιτι που ακόμη και οι παρουσιαστές τους έχουν (ή θέλουν να ) ξεχάσει!

Την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν τα κανάλια έχουν επιστρατεύσει αρκετά ριάλιτι τα οποία θα ρίξουν στην μάχη της τηλεθέασης.
Όμως τα ριάλιτι μετράνε ήδη δύο δεκαετίες στην Ελληνική τηλεόραση!
Αυτά που έχουμε δει περισσότερο έχουν να κάνουν με τη μουσική και το τραγούδι. Όλα ξεκίνησαν το 2001...


BIG BROTHER- ANT1 - ALPHA
(2001-2002-2003-2004-2005- 2010)

Με αυτό το παιχνίδι έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με τα ριάλιτι οι Έλληνες τηλεθεατές!
Με παρουσιαστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο, το παιχνίδι ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών.
Νικητής την πρώτη χρονιά ήταν ο Τσάκας, κατά κόσμον Γιώργος Τριανταφυλλίδης.
Την επόμενη χρονιά (2002) ο δεύτερος κύκλος του ριάλιτι δεν είχε την αναμενόμενη αποδοχή. Νικητής ήταν ο Αλέξανδρος Μόσχος.

Η τρίτη σεζόν είχε την ονομασία "The Wall" ενώ η τέταρτη "Big Mother" σε μια αποτυχημένη ιδέα του ΑΝΤ1 να εισάγει την ελληνίδα μάνα στα reality.

Οι παίκτες έμεναν στο σπίτι μαζί με τις μαμάδες τους και έφευγαν, έφευγε και η μάνα τους. Παρουσιάστρια αυτού του reality ήταν η Τατιάνα Στεφανίδου.

To 2010 o μεγάλος αδερφός επιστρέφει αυτή την φορά στον ALPHA και παρουσιάστρια τη Ρούλα Κορομηλά. Νικητής ο Γιάννης Φουκάκης. Ο πέμπτος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου του 2010 και ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 2011, έχοντας την μεγαλύτερη διάρκεια από όλους τους προηγούμενους. Τον Οκτώβριο του 2019, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ απέκτησε τα δικαιώματα και η πρεμιέρα της έκτης σεζόν αναμένεται τον χειμώνα

BAR - MEGA (2002)

Το Mega βλέποντας την επιτυχία του ΑΝΤ1 βγάζει και αυτό ριάλιτι στο οποίο οι παίκτες εκτός από την παραμονή τους στο σπίτι αναλαμβάνουν και την οργάνωση ενός μπαρ.
Τα δημοσιεύματα δεν το υποδέχτηκαν με καλές κριτικές αφού η ποιότητα ήταν πολύ χαμηλή (Λορέντζο Καριέρε, Στέλλα Μπεζεντάκου, Η Μαίρη και το χαρτάκι). Παρουσιαστής ήταν ο Μίλτος Μακρίδης και νικητής ο Ανδρέας Παρασχάκης.



FAME STORY - ANT1
(2002 - 2003- 2004 - 2005)

Με παρουσιάστρια τη Ναταλία Γερμανού και κριτική επιτροπή τους Γιώργο Λεβέντη, Εύη Δρούτσα, Αντώνη Βαρδή και Κατερίνα Κούκα.
Νικητής ο Νότης Χριστοδούλου. Στην τηλεοπτική ιστορία έμειναν οι καυγάδες της Άσπας Τσίνα κυρίως με την Κατερίνα Κούκα που έκαναν το παιχνίδι το απόλυτο ριάλιτι!

Την δεύτερη τηλεοπτική σεζόν (2003) νικήτρια αναδεικνύεται η Καλομοίρα Σαράντη

Το 2004 παρουσιάστρια είναι η Τατιάνα Στεφανίδου και νικητής Περικλής Στεργιανούδης.

Το 2005 τη θέση της παρουσιάστριας αναλαμβάνει η Σοφία Αλιμπέρτη και νικητής βγαίνει ο Λεωνίδας Μπαλάφας.

ΦΑΡΜΑ - MEGA (2002)

Με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου οι παίκτες μένουν σε μια αγροικία και για να εξασφαλίζουν το φαγητό τους πρέπει να κάνουν αγροτικές δουλειές. Νικήτρια η Ειρήνη Πιπιτσούλη.

Ακολούθησε και edition με επώνυμους.

THE GYM SHOW - STAR (2002)

Αν εξαιρέσει κανείς το φετινό και περσινό Masterchef που ακροβατεί μεταξύ ριάλιτι και διαγωνισμού μαγειρικής, το The Gym Show ήταν το μοναδικό «καθαρόαιμο» ριάλιτι στην ιστορία του καναλιού.
Παρουσιαστής ήταν ο Χρήστος Φερεντίνος και νικήτης δεν υπήρξε καθώς κόπηκε μετά από λίγα επεισόδια.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο Χρήστος Χολίδης.

MISSION - ANT1 (2003)

Με παρουσιαστή και πάλι τον Ανδρέα Μικρούτσικο, δυο ομάδες παικτών προσπαθούν να φέρουν εις πέρας μία σειρά δοκιμασιών και αποστολών σε όλη την ελληνική επαρχία. Νικητής ήταν ο Στέφανος Κοκολογιάννης ο οποίος τo 2011 κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και του επιβλήθηκε φυλάκιση ενός έτους.

THE WALL - ANT1 (2003)

Μια περιπετειώδης εκδοχή του γνωστού παιχνιδιού Big Brother με παρουσιαστή… ποιον άλλο; Τον Ανδρέα Μικρούτσικο! Νικητής ο Θοδωρής Ισπόγλου. Σε αυτό μεταξύ άλλων συμμετείχαν η Ρούλα Βροχοπούλου η οποία απασχόλησε τις εκπομπές με τον έρωτά της για έναν νεότερο άνδρα Αλβανικής καταγωγής ο οποίος την παράτησε και γύρισε στην πατρίδα του. Στην ομάδα των παικτών και η Γωγώ Γαρυφάλλου, το γνωστό Γωγουλίνι.


SURVIVOR - MEGA - ΣΚΑΪ
(2003- 2004 -2006 - 2010 - 2017 - 2018 -2019)

Με παρουσιαστή το Γρηγόρη Αρναούτογλου 16 παίκτες ταξίδεψαν στη Μαλαισία, έχοντας μαζί τους μόνο ένα προσωπικό τους αντικείμενο, με ένα και μοναδικό στόχο.
Τις 200.000 ευρώ τις οποίες τελικά πήρε η Ευαγγελία Δεμερτζόγλου.

Το 2004 νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλόπουλος.

Το 2006 το κανάλι κάνει το Survivor Ελλάδα - Τουρκία με παίκτες από τις δύο χώρες να διεκδικούν το έπαθλο των 250.000 €. Παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και νικητής αναδεικνύεται ο Τούρκος Ντεριά Ντουρμουσλάν. Με τα χρήματα αγοράζει μια τεράστιου κυβισμού μηχανή με την οποία 5 χρόνια μετά σκοτώνεται.

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

Οι δυο πρώτοι κύκλοι γυρίστηκαν στην Μαλαισία, ο 3ος στον Παναμά, ο 4ος στην Αργεντινή, ενώ ο 5ος, ο 6ος και ο 7ος κύκλος στη Δομινικανή Δημοκρατία.

PARTY - MEGA (2003)

Ίσως το πιο trash ριάλιτι που έχει υπάρξει στην Ελληνική τηλεόραση.
Αντιγραφή του BAR σε χειρότερη όμως εκδοχή… αφού κατέληξε σε τραμπουκισμούς και καυγάδες. Παρουσιάστρια η Κατερίνα Λάσπα και νικήτρια η Λάρα Τσολάκη.

POPSTARS - MEGA (2003)

Στόχος του παιχνιδιού ήταν να δημιουργήσει το πρώτο μουσικό γυναικείο γκρουπ στην Ελλάδα.
Μέσα από σκληρή εκπαίδευση νεαρά κορίτσια περνούν μέσα από διάφορες φάσεις για να μείνουν στο τέλος οι 5 που τελικά ήταν η Shaya, η Φρόσω, η Μαρλέν, η Ειρήνη και η Νάνσυ, οι γνωστές σε όλους Hi-5.

2004: EUROSTAR - EΡT

Το μοναδικό παιχνίδι που προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση και είχε ως στόχο την ανάδειξη του παίκτη που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision εκείνη τη χρονιά. Νικητής ο Απόστολος Ψυχράμης ο ο οποίος τελικά καταλήγει να κάνει φωνητικά αφού η ΕΡΤ αποφάσισε να στείλει τον Σάκη Ρουβά.

GREEK IDOL - MEGA- ALPHA
(2004 -2010 -2011)

Με παρουσιαστή το Θέμη Γεωργαντά και κριτική επιτροπή την Έλενα Κατραβά, τον Κωνσταντή Σπυρόπουλο και τον εκκεντρικό Ηλία Ψινάκη.Ένα ακόμη μουσικό reality show που ψάχνει για είδωλα. Νικητής ο Σταύρος Κωνσταντίνου.

To 2010 επαναλαμβάνεται το πείραμα αυτή τη φορά στον Alpha με παρουσιάστρια την Ρούλα Κορομηλά και νικήτρια τη Βαλάντω Τρίφωνος.

To 2011 το παιχνίδι κλείνει τον κύκλο του στον Alpha με παρουσιάστρια ξανά την Ρούλα Κορομηλά και νικητή τον Παναγιώτη Τσακαλάκο.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ - ALPHA (2004)

Πέρασε τόσο απαρατήρητο, πήγε τόσο άπατο στους πίνακες της τηλεθέασης που πιθανόν ούτε το Πέτρος Κωστόπουλος που το παρουσίαζε θυμάται την ύπαρξή του!
Πρόκειται για την μεταφορά του reality του Ντόναλντ Τράμπ “The Apprentice”. Στο ρόλο του Τράμπ,ο Πέτρος Κωστόπουλος ως πετυχημένος, τότε, επιχειρηματίας. Διάφοροι υποψήφιοι managers περνούν από συνέντευξη για δουλεια μαζί του. Χαρακτηριστικό της παταγώδους αποτυχίας του είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα βίντεο ή έστω μια εικόνα από αυτό στο διαδίκτυο.

DREAM SHOW THE THEATRE - ALPHA (2005)

Επειδή το τηλεοπτικό κοινό είχε βαρεθεί πια τα συνεχόμενα ριάλιτι για μουσική και τραγούδι, ο Alpha παρουσιάζει ένα παιχνίδι για να αναδείξει αυτή την φορά ταλέντα στην υποκριτική. Παρουσιαστής ο Ανδρέας Μικρούτσικος και νικητής ο Ανδρέας Γεωργίου.

DREAM SHOW THE MUSIC - ALPHA (2006 - 2007)

Το πείραμα με την υποκριτική δεν πέτυχε και έτσι ο Alpha το γυρίζει στην γνωστή πετυχημένη συνταγή των τραγουδιστών με παρουσιαστή ξανά τον Ανδρέα Μικρούτσικο και νικήτρια την Αμαλία Αυγουστάκη.

Στην δεύτερη χρονιά του (2007) το σόου βγάζει έναν από τους καλύτερους νεότερους λαϊκούς τραγουδιστές, τον Νίκο Οικονομόπουλο!

LOVE GENERATION - STAR (2006)

Ένα αισθηματικό real life πρόγραμμα με τη Χριστίνα Λαμπίρη. Το όλο concept θύμιζε λίγο… «Ραντεβού στα Τυφλά» στο πιο τολμηρό του και η δημοσιογράφος το παρουσίασε για μία σεζόν μόνο στο Star μαζί με τον Στέφανο Κωνσταντινίδη.

TV STARS, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ - ALPHA (2007)

Ήταν ένα show, το οποίο αναζητούσε τον επόμενο τηλεστάρ.
Παρουσίαζε η Μπέττυ Μαγγίρα, στην κριτική επιτροπή βρίσκονταν η Ναταλία Γερμανού, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Κώστας Σπυρόπουλος και η Ντέπυ Γκολεμά, αλλά το show δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κοινό. Νικήτρια βγαίνει η Λίνα Μαρίλη, αλλά εκπομπή στον Alpha – έστω και για λίγο – κερδίζει η Έλενα Παπαβασιλείου.


SO YOU THINK YOU CAN DANCE - MEGA
(2007- 2008)


Το πρώτο παιχνίδι ανάδειξης του καλύτερου χορευτή στην Ελλάδα με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά και νικητή τον Λούκα Κοσμίδη.

Στο δεύτερο κύκλο νικήτρια βγαίνει η Έλενα Τσικιτίκου.

ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ - ANT1- ΣΚΑΪ
(2007 - 2009 - 2010 - 2012 - 2017 - 2018)

Όλα.. τα ταλέντα συγκεντρώνονται στο πλατό του παιχνιδιού με στόχο να γοητεύσουν το κοινό και την επιτροπή έτσι ώστε να βγει ο καλύτερος.

Παρουσιαστής ο Χρήστος Φερεντίνος. Στην κριτική επιτροπή Βαγγέλης Περρής, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ευγενία Μανωλίδου και Ηλίας Ψινάκης ο οποίος την τελευταία χρονιά αντικαταστάθηκε από τον Χάρη Χριστόπουλο.

Νικητές στο δεύτερο κύκλο ήταν η ομάδα των Kiss Madiam.

Το 2010 στον τρίτο κύκλο νικητής ήταν ο Νίκος Γέωρκας.

Το 2012 το παιχνίδι κλείνει τον κύκλο του στον ΑΝΤ1 με νικητή τον Στέλιο Λεγάκη.

Και τις δύο χρονιές στον ΣΚΑΪ παρουσιαστής ήταν ο Γιώργος Λιανός και κριτική επιτροπή οι Γιώργος Καπουτζίδης,Μαρία Μπακοδήμου και Σάκης Τανιμανίδης. Νικητές οι House of Drama και Εν Χορώ


X FACTOR - ANT1 - ΣΚΑΪ - OPEN
(2008 -2009- 2010 -2016 -2017 -2019)

Για πρώτη φορά βλέπουμε τον Σάκη Ρουβά στο ρόλο του παρουσιαστή ενώ νικητής βγαίνει ο Λούκας Γιώρκας.

Το παιχνίδι περνάει από τον ΣΚΑΪ και το OPEN και σε όλες τις σεζόν παρουσιαστής είναι ο Σάκης Ρουβάς με εξαίρεση αυτή που προβάλλεται στο OPEN όπου την παρουσίαση αναλαμβάνει η Δέσποινα Βανδή.

EXTREME MAKE OVER - MEGA (2008)

Άνθρωποι με αισθητικά προβλήματα στράφηκαν στην εκπομπή, επιθυμώντας να αλλάξουν ριζικά τους εαυτούς τους.
Παρουσιάστρια τοποθετήθηκε η Ζέτα Δούκα, αλλά μετά την παρέμβαση του ΕΣΡ, η εκπομπή διεκόπη.

NEXT TOP MODEL - ANT1- STAR
(2009 - 2010 - 2018 - 2019)

Κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 και συνεχίζει στο STAR.
Η πρώτη χρονιά στον ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια την Βίκυ Καγιά αναδεικνύει ως καλύτερο μοντέλο της χώρας την Σεράινα.

Το 2011 στον δεύτερο κύκλο παρουσιάστρια είναι και πάλι η Βίκυ Καγιά ενώ νικήτρια βγαίνει η Σιντορέλα. Υπόλοιποι κριτές εκτός της Βίκυς Καγιά οι Τζένη Μπαλατσινού,Χάρης Χριστόπουλος και Χριστόφορος Κοτέντος.

Το 2018 και το 2019 στο STAR παραμένει παρουσιάστρια η Βίκυ Καγιά και υπόλοιποι κριτές είναι οι Άγγελος Μπράτης, Ηλιάνα Παπαγεωργίου και Δημήτρης Σκουλός.


Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ URI GELLER - ANT1 (2009)

Επίδοξοι μάγοι προσπαθούν να καταπλήξουν τον Uri Geller και να ορίσει κάποιον από αυτούς ως διάδοχο του.
Στο ρόλο του παρουσιαστή ο Χρήστος Φερεντίνος και νικητής διάδοχος ο Zacris.

MASTER CHEF - MEGA - STAR
(2010 -2011- 2012- 2017-2018 -2019 -2020)

Το ταλέντο στην μαγειρική είναι η βασική ιδέα του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Την πρώτη χρονιά παρουσιάζει η Ευγενία Μανωλίδου ενώ νικητής είναι ο Άκης Πετρετζίκης ο οποίος έκανε την μεγαλύτερη καριέρα απ όλους τους επόμενος MasterChefs.

Το 2011 το Mega κάνει το Junior MasterChef με παρουσιάστρια την Μαρία Μπεκατώρου και νικήτρια την πιτσιρίκα Λίλιαν.

Το 2012 με παρουσιάστρια τη Μαρία Συνατσάκη το παιχνίδι επιστρέφει, τον τελικό όμως δεν τον είδαμε ποτέ λόγω οικονομικών προβλημάτων του καναλιού.

Τον Μάρτιο του 2017, το Star Channel απέκτησε τα δικαιώματα επαναφέροντας το MasterChef . Ο τρίτος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαΐου του 2017. Ακολούθησαν τρεις ακόμη κύκλοι επεισοδίων το 2018 το 2019 και το 2020.

Just the 2 Of Us - MEGA - OPEN
(2010 - 2014 - 2020)

Το 2010 κάνει πρεμιέρα με παρουσιαστή το Γιώργο Καπουτζίδη και κριτική επιτροπή τους Κώστα Τουρνά, Στέφανο Κορκολή, Αθηναΐς Νέγκα και Λυδία Παπαϊωάννου.


Το 2014 επιστρέφει στο Mega με παρουσιάστρια την Ζέτα Μακρυπούλια και κριτική επιτροπή τους: Γιώργο Θεοφάνου, Ρούλα Κορομηλά, Δημήτρη Αρβανίτη και Κρατερό Κατσούλη.

Το 2020 το αγοράζει ο παραγωγός Νίκος Κοκλώνης ο οποίος κρατάει για τον εαυτό του την θέση του παρουσιαστή και στην κριτική επιτροπή είναι:Δέσποινα Βανδή, Σταμάτης Φασουλής, Βίκυ Σταυροπούλου και Μαρία Μπακοδήμου

FAB 5 - ANT1 (2011)

Το reality που υποσχόταν ότι θα μεταμορφώσει τους άντρες και θα τους κάνει πιο όμορφους. Ο Ηλίας Ψινάκης, ο Λάκης Γαβαλάς, ο Τρύφωνας Σαμαράς, ο Γιώργος Μέρλος και ο Πάνος Φασούλης, ήταν η ομάδα της… μεταμόρφωσης.

Το αποτέλεσμα δεν άρεσε στους τηλεθεατές και το εγχείρημα «βυθίστηκε» στα τάρταρα της τηλεθέασης.

THE VOICE - ANT1 - ΣΚΑΪ
(2014 - 2015 - 2016 -2018 -2019)

Είναι το πρώτο μουσικό παιχνίδι στην Ελλάδα που δίνεται έμφαση αποκλειστικά στη φωνή και όχι στην εμφάνιση του διαγωνιζομένου. Παρουσιάζει ο Γιώργος Λιάγκας τις δύο πρώτες σεζόν και κριτική επιτροπή οι Μιχάλης Κουινέλης,Δέσποινα Βανδή,Αντώνης Ρέμος και Μελίνα Ασλανίδου.

Το 2016 μετακομίζει στον ΣΚΑΪ και για δύο σεζόν παρουσιάζει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Κριτική επιτροπή οι: Κωστής Μαραβέγιας, Σάκης Ρουβάς ,Έλενα Παπαρίζου και Πάνος Μουζουράκης.

Το 2019 τη σκυτάλη της παρουσίασης παίρνει ο Γιώργος Λιανός ενώ η κριτική επιτροπή παραμένει σχεδόν η ίδια. Η Ελεονώρα Ζουγανέλη αντικαθιστά τον Κωστή Μαραβέγια.

JUNIOR MUSIC STARS - ΣΚΑΪ (2017)

16 μικροί καλλιτέχνες παίζουν μουσικά όργανα ή τραγουδούν.
Παρουσιάζει ο Γιώργος Θεοφάνους και από τους μουσικούς, νικητής βγαίνει ο Σπύρος με το κανονάκι του ενώ και από τους τραγουδιστές νικήτρια είναι η Χριστίνα.

RISING STAR - ANT1(2017)

Η ευθύνη για την ανάδειξη του νικητή είναι σε μεγάλο βαθμό του κοινού που ψηφίζει μέσω εφαρμογής για να σηκώσει το μεγάλο τοίχο.
Παρουσιαστής ο Γιώργος Λιάγκας και νικητής ο Γιάννης Ξανθόπουλος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved