Κόκκινο ποτάμι: «Θα έρθουν ακόμα πιο σκληρές σκηνές στα επόμενα επεισόδια»
Media

Κόκκινο ποτάμι: «Θα έρθουν ακόμα πιο σκληρές σκηνές στα επόμενα επεισόδια»

Συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς τα γυρίσματα για την ολοκλήρωση της σειράς «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη με το δράμα να κορυφώνεται.

Τρεις από τους πρωταγωνιστές της σειράς, Κόκκινο ποτάμι, ο Κωνσταντίνος Πεσλής, ο Λάμπρος Κτεναβός και η Δήμητρα Χαριτοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή τους μίλησαν για τους ήρωες που υποδύονται, ενώ αποκάλυψαν ποια είναι η πιο δύσκολη σκηνή που έχουν γυρίσει.

Κωνσταντίνος Πεσλής (Θύμιος)

-Πως ένιωσες όταν σου είπαν ότι θα συμμετέχεις στο «Κόκκινο Ποτάμι;»
«Είναι λίγο περίεργο, γιατί είχα πάει ως κομπάρσος σε ένα γύρισμα. Εκεί με είδε ο κύριος Μανουσάκης και μου έδωσε το ρόλο του Θύμιου».


-Ο Θύμιος πώς ακριβώς λειτουργεί στην ιστορία;
«Ο Θύμιος λειτουργεί λίγο σαν συνδετικός κρίκος, διότι μεταφέρει πληροφορίες από τον Θέμη, ο οποίος είναι στα βουνά επάνω, στον Θεόκλητο, τον Δεσπότη. Παρακολουθεί και τους Τούρκους για να μάθει τα σχέδιά τους. Οπότε, στην ουσία, μεταφέρει πληροφορίες. Αυτή είναι η βασική δουλειά του».
- Πως νιώθεις που είσαι σε μία σειρά που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και υπαρκτά πρόσωπα;
«Προφανώς και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν έχουμε ζήσει τραγικά γεγονότα και είναι πολύ δύσκολο ακόμα και να τα σκεφτεί ο ανθρώπινος νους όλα αυτά, τα όσα περνούσαν οι Πόντιοι τότε. Μαζεύοντας εμπειρία από τα γυρίσματα, βλέποντας τους πιο μεγάλους και συμβουλευόμενους αυτούς, μπήκα κάπως στο κλίμα κι εγώ. Παρόλο που δεν είμαι Πόντιος, άρχισα να νιώθω λίγο».


-Είδαμε τη σκηνή του θανάτου σου. Από όλες τις σκηνές που έχεις γυρίσει, αυτή ήταν η πιο δύσκολή;
«Η σημερινή ήταν από τις πιο δύσκολες. Άλλη μια δύσκολη σκηνή που θυμάμαι ήταν στη Βέροια, όπου έτρεχα και χτυπούσα πόρτες. Έφαγα λίγο ξύλο εκεί! Σίγουρα δεν μου άρεσε, αλλά ήταν μες στο ρόλο!».

Λάμπρος Κτεναβός (Οσμάν)


-Πώς ήταν για εσένα η επιστροφή στα γυρίσματα;
«Περίμενα πώς και πώς να ξεκινήσω, γιατί όλη αυτή η κατάσταση μας έκανε να νομίζουμε ότι είμαστε μη παραγωγικοί. Οπότε περίμενα πώς και πως να μπω στη νέα καθημερινότητα που έχει δημιουργηθεί, για να μπορέσω κι εγώ να νιώσω πιο παραγωγικός, πιο δημιουργικός, για να υπάρξω καλύτερα».
-Ποιο ήταν το πιο δύσκολο γύρισμα;
«Μέχρι στιγμής, η πιο δύσκολη σκηνή που έχω κάνει ήταν η σκηνή που βασανίζουμε τον Θεόκλητο και τον σέρνουμε μέσα στα στενά και στους δρόμους της Αμισού».


-Υποδύεσαι τον Οσμάν, έναν από τους κακούς χαρακτήρες της ιστορίας. Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να μπεις στην ψυχολογία του;
«Δεν ήταν πάρα πολύ δύσκολο, γιατί αυτός ο ρόλος είναι επιφανειακός. Είναι ένας χαρακτήρας που δεν σκέφτεται, δρα. Παίρνει μια πληροφορία και απλώς εκτελεί. Δεν έχει από κάτω μια ψυχολογία. Εγώ από την πλευρά μου ως ηθοποιός και στο βαθμό που μπορώ δίνω ένα βάθος. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι το ζητούμενο να δούμε το βάθος αυτού του χαρακτήρα».


-Το «Κόκκινο Ποτάμι» φτιάχτηκε για να μάθει ο κόσμος την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Θεωρείς ότι έχει εκπληρωθεί ο σκοποί του;
«Εμείς σίγουρα κάναμε το καλύτερο δυνατό. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε πιο αληθινοί και πιο κοντά στα γεγονότα, ώστε να μπορέσει ο τηλεθεατής και ο κόσμος γενικότερα να μάθουν μέσα από αυτό την ιστορία μας. την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Πιστεύω ότι ως ένα σημείο το έχουμε πετύχει. Έχουμε βομβαρδίσει με πληροφορία σχεδόν όλα τα σπίτια για το τι έγινε τότε, τι ήταν αυτή η .στόρια και πιστεύω ότι ο κόσμος αυτό που ήθελε το πήρε και ειδικά οι νεότεροι άνθρωποι. Εμείς ως ηθοποιοί με τον τρόπο μας προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τον κόσμο. Παίζουμε αυτήν την ιστορία για να μάθει ο κόσμος, σημαίνει ότι είμαστε δίπλα σε αυτό. Περιμένουμε κι εμείς ως καλλιτέχνες να είναι δίπλα μας ως πολιτεία σε αυτό για να μπορούμε να παράγουμε έργο».

Δήμητρα Χαριτοπούλου (Σωτηρία)

«Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από όλο αυτό το lockdown και το κλείσιμο στο σπίτι ξαφνικά ξαναβρέθηκε να κάνω τη δουλειά μου στο χώρο των γυρισμάτων με τόσο αγαπημένους συναδέλφους και με τον κύριο Μανουσάκη ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης. Η σειρά αναφέρεται στο διωγμό των Ποντίων σε ένα ιστορικό γεγονός, ένα πολύ μεγάλο τραγικό γεγονός. Σίγουρα έκανε γνωστή την ιστορία σε όσους δεν την γνώριζαν. Είναι μια σειρά που κρατάει τα γεγονότα. Είναι φοβερό το γεγονός πως ο,τι κάνουμε είναι πραγματικότητα. Είναι κάτι που έχει συμβεί και αυτό είναι που μας συγκινεί την ώρα που παίζουμε. Ακόμα κι εγώ που κάνω έναν καλό χαρακτήρα, μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να βλέπω σκηνές οι οποίες είναι πολύ σκληρές και θα έρθουν ακόμα πιο σκληρές σκηνές στα επόμενα επεισόδια».

Πηγή 7μερες tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved