Κόκκινο Ποτάμι: Ξεκούκης: Αυτή είναι η πιο δύσκολη σκηνή που έχει γυρίσει
Media

Κόκκινο Ποτάμι: Ξεκούκης: Αυτή είναι η πιο δύσκολη σκηνή που έχει γυρίσει

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Πέτρο Ξεκούκη να υποδύεται κακούς ρόλους.

Τη φετινή σεζόν όμως, ο ταλαντούχος ηθοποιός υποδύεται τον καλό μέσα από το ρόλο του Χότζα στη σειρά του Open «Το κόκκινο ποτάμι». Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για την πιο δύσκολη σκηνή που έχει γυρίσει, για την γνωριμία του με τον Μανούσο Μανουσάκη, αλλά και για τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια του.

Η πιο δύσκολη σκηνή για εσάς;

«Στα Μέγαρα όπου έπρεπε να πω πάρα πολλές τούρκικες λέξεις. Ήταν μια λέξη η οποία όσες φορές κι αν προσπάθησα να την πω δεν τα κατάφερα. Τελικά τις είπα στα ελληνικά».

Υποδύεστε τον καλό!

«Ναι, όντως! Συνήθως παίζω τον κακό, όμως αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά!»

Θυμάστε την πρώτη σας γνωριμία με τον κύριο Μανουσάκη;

«Ναι! Ήταν όταν κάναμε την κινηματογραφική του ταινία «Κόκκινος δράκος». Εκείνη την εποχή εγώ ήμουν στο θέατρο Μετροπόλιταν, σε μια επιθεώρηση με τον Κώστα Χατζηχρήστο και τη Μαίρη Χρονοπούλου. Έρχεται λοιπόν ο Μανούσος και μου προτείνει να παίξω έναν δραματικό ρόλο. Εγώ μέχρι εκείνη την εποχή είχα κάνει μόνο κωμωδίες, αλλά επέμενε».

Έχετε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου. Στη νέα γενιά μπορούμε να εντοπίσουμε ταλέντα ισάξιά τους;

«Κάθε εποχή έχει τα δικά της ταλέντα. Υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι. Ξέρεις όμως ποια είναι η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν; Τότε υπήρχε μόνο ο κινηματογράφος. Τώρα που υπάρχουν περισσότερες παραγωγές είναι πολλά τα πρόσωπα και δύσκολο να ξεχωρίσεις. Τότε πολλοί δεν ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί, ήταν το επάγγελμα της πείνας».

Τι άλλες διαφορές εντοπίζετε στο χώρο;

«Τώρα εκτός από τον συναγωνισμό υπάρχει και πολύ έντονος ανταγωνισμός. Τότε που ξεκινούσα υπήρχε αγάπη. Θυμάμαι είχα πάει να βρω τον Νίκο Σταυρίδη. Έκανε τότε μια επιθεώρηση με τίτλο «Εισαγόμενος είσαι», στο Θέατρο Σούπερ Σταρ. Με ρώτησε λοιπόν αν μου αρέσει το θέατρο και αν θέλω να παίξω σε αυτό. 'Οταν του απάντησα καταφατικά, μου έδωσε το κείμενο και πέντε λεπτά για να το διαβάσω. Έπειτα μου ζήτησε να ανέβω στη σκηνή μαζί του. Τελειώνοντας μου λέει: «Είσαι καλός σε θέλω». Και κάπως έτσι ξεκίνησα. Τότε έδιναν τη δυνατότητα στα νέα παιδιά και αν άξιζες ξεκίναγες. Τώρα υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά, όμως δεν τους δίνεται η δυνατότητα. Φοβάμαι ότι πλέον έχει χαθεί η ελπίδα και είναι πολύ σημαντικό να μη χαθεί η ελπίδα».

Έχετε συζητήσει κάτι για την επόμενη σεζόν;

«Το καλοκαίρι θα κάνουμε τον «Δον Καμίλο». Το χειμλωνα θα είμαι ξανά στο Μπρόντγουεϊ στο «Κλουβί με τις τρελές». Είμαι ξανά σε συζητήσεις για κάτι καινούργιο τηλεοπτικά, αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω περισσότερα», είπε στο 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved