Kitchen Lab: Συνταγές απλές, νόστιμες και «μαμαδίστικες! (Photos)
Media

Kitchen Lab: Συνταγές απλές, νόστιμες και «μαμαδίστικες! (Photos)

Kitchen Lab: Συνταγές απλές, νόστιμες και «μαμαδίστικες, χαρακτηριστικές ενός κλασικού οικογενειακού τραπεζιού, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 27/6.

Έναν καλοκαιρινό μεζέ, τηγανητή αθερίνα με μια νόστιμη σάλτσα, είναι το ορεκτικό στο σαββατιάτικο μενού. Ο Άκης ξεκινάει ξεπλένοντας πολύ καλά την αθερίνα. Σε μπολ βάζει σιμιγδάλι, αλεύρι, αλάτι, κύμινο, πάπρικα, σκόρδο και ανακατεύει. Ρίχνει την αθερίνα σε δόσεις, ανακατεύει και περνάει από σίτα για να φύγει όλο το πανάρισμα και να μείνει μόνο το ψαράκι. Ρίχνει την αθερίνα σε δόσεις σε καυτό λάδι, τηγανίζει για 1 με 2 λεπτά και αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί. Για το σερβίρισμα, σε μπολ βάζει μαγιονέζα, μπούκοβο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύει. Σερβίρει την αθερίνα με τη σάλτσα μαγιονέζας και φέτες λάιμ.
Συνεχίζει με το κυρίως πιάτο, κριθαράκι ολικής με ντομάτα και βασιλικό, ένα πιάτο με πολλά λαχανικά θρεπτικό, ελαφρύ και υγιεινό. Η διαδικασία παρασκευής του είναι απλή: κόβει ένα κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και δύο καρότα σε μισοφέγγαρα. Τα βάζει σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο και προσθέτει μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και μια πράσινη, μια κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια. Προσθέτει ζάχαρη και σοτάρει για 2-3 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά. Βάζει κουρκουμά, πάπρικα, το κριθαράκι και σοτάρει καλά. Προσθέτει αλάτι, πιπέρι, νερό, ντομάτα τριμμένη και σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά για 13-15 λεπτά. Αφαιρεί από τη φωτιά, προσθέτει φέτα, βασιλικό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ανακατεύει. Σερβίρει με φύλλα δυόσμου, ελαιόλαδο και πιπέρι.


Για επιδόρπιο προτείνει ένα γλυκό, το οποίο μας γυρνάει πίσω στην παιδική μας ηλικία, το παραδοσιακό μωσαϊκό. Φτιάχνεται με τα πιο απλά υλικά, που όμως πρέπει να συνδυαστούν με ακρίβεια για να προσφέρουν αυτήν την αξέχαστη γεύση.
Σε ένα μπολ βάζει βούτυρο, ζάχαρη άχνη και κακάο και ανακατεύει μέχρι να γίνει μια πάστα. Προσθέτει αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού και καρύδια. Σε άλλο μπολ βάζει μπισκότα και κονιάκ και ανακατεύει πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια για να σπάσουν τα μπισκότα. Μεταφέρει τα μπισκότα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύει. Απλώνει το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγει σε ρολό. Εξωτερικά τυλίγει με μεμβράνη και κλείνει στις άκρες σαν καραμέλα. Μεταφέρει στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved