Ρογκάκος-Στάθης: «Το κοινό είναι πιο απαιτητικό το καλοκαίρι» (Photos)
Media

Ρογκάκος-Στάθης: «Το κοινό είναι πιο απαιτητικό το καλοκαίρι» (Photos)

Ο Νίκος Ρογκάκος και ο Παναγιώτης Στάθης με πολυετή εμπειρία στον χώρο της TV έγιναν οι «Πρωινοί Τύποι» του Σαββατοκύριακου.

Οι δύο δημοσιογράφοι χωρίς διάλειμμα ετοιμάζονται να ριχτούν στην καλοκαιρινή αρένα με το μαγκαζίνο «Καλοκαίρι μαζί» του ΑΝΤ1. Διαβάστε τι είπαν σε πρόσφατη συνέντευξή τους για την εκπομπή τους.

Το φετινό καλοκαίρι σας βρίσκει ξανά στις επάλξεις. Πώς αισθάνεστε; Από τη μία δεν θα κάνετε διακοπές, από την άλλη το κανάλι σάς δείχνει εμπιστοσύνη...

Νίκος Ρογκάκος: «Είναι αλήθεια ότι ο ΑΝΤ1 με εμπιστεύεται επί 20 συναπτά χρόνια και τα τελευταία εννέα μου δίνει την ευκαιρία να αντικαθιστώ τον Γιώργο Παπαδάκη τα καλοκαίρια, όπως μπορώ. Και το λέω αυτό γιατί ο" Γιώργος είναι αναντικατάστατος.

Όμως η τιμή που μου έκανε με το να μου δώσει την ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου είναι μεγάλη, αλλά ακόμη πιο μεγάλη είναι η ευθύνη να ανταποκριθούμε στα θέλω του κόσμου και να είμαστε πλάι του και όχι απέναντι του - και αυτό προσπαθούμε κάθε μέρα, με ειλικρίνεια και πολλή δουλειά. Η ξεκούραση τα χρόνια που διανύουμε έρχεται δεύτερη, όμως θα το κάνουμε και αυτό, με δόσεις...».

Παναγιώτης Στάθης: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο σταθμός μας δείχνει εμπιστοσύνη γιατί αυτό είναι ώθηση για καλύτερα πράγματα και για να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Την ίδια εμπιστοσύνη θέλουμε να μας δείχνει και το τηλεοπτικό κοινό αλλά αυτό δεν εκχωρείται, κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Όσο για τις διακοπές, οφείλω να σου πω ότι μετά από αρκετό καιρό non-stop, θα κάνουμε. Θα φύγουμε κάποιες μέρες εναλλάξ».

Οn air φαίνεται ότι έχετε ιδιαίτερη χημεία, μάλιστα η αίσθηση του χιούμορ ξεχωρίζει. Νιώθετε ότι έχετε δέσει;

Νίκος Ρογκάκος: «Με τον Παναγιώτη Στάθη, από την πρώτη μέρα που ήρθε στο κανάλι, διαπιστώσαμε ότι όχι απλώς έχουμε χημεία, αλλά ότι ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο χωρίς να το σχεδιάζουμε. Το γραφείο του είναι απέναντι από το δικό μου και χωρίς να κοιτά ο ένας τον άλλο πετάγαμε ατάκες που γέλαγε όλη η αίθουσα σύνταξης. Τον θεωρώ, πλέον, πολύ κοντινό μου άνθρωπο, κάτι παραπάνω από φίλο και έναν εξαιρετικό άνθρωπο, με ήθος και ευαισθησίες».

Παναγιώτης Στάθης: «Και έχουμε δέσει και γελάμε πολύ και κυρίως με τον Νίκο είμαστε πλέον φίλοι. Αυτό ξέρεις είναι μια συνταγή, κατά τη γνώμη μου, για να κάνεις πιο δημιουργικά πράγματα και να μην διασπάται η προσοχή σε επουσιώδη πράγματα. Άσε που περνάμε πολύ καλά».

Υπάρχουν, ωστόσο, τριβές ή συγκρούσεις;

Νίκος Ρογκάκος: «Με ποιον; Με τον Παναγιώτη; Απολύτως καμία σύγκρουση. Οταν υπάρχουν παιδεία και γνώση του αντικειμένου, δεν υπάρχουν αυτά. Μακριά από μας. Σου το λέω με κάθε ειλικρίνεια».

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι ή καλή σχέση και ο σεβασμός δεν επιτρέπουν να διασπάται η προσοχή στα επουσιώδη. Αυτά είναι τα επουσιώδη. Σημασία έχει η ουσία και η ουσία είναι να κάνεις δημιουργικά πράγματα, όχι να αναλώνεσαι σε τριβές και καβγάδες».

Νιώθετε τους εαυτούς σας σαν πολυεργαλεία για τον σταθμό του Αμαρουσίου;

Νίκος Ρογκάκος: «Νιώθουμε και νιώθω απλά ρεπόρτερ που κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν, με γνώμονα την κοινωνία. Ο σταθμός έκρινε ότι μπορούμε να κάνουμε και μ[α ενημερωτική εκπομπή και αυτό βέβαια θα το χρωστώ στον ΑΝΤΊ και τον πρόεδρο, Θοδωρή Κυριακού, που με περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια με εμπιστοσύνη. Ελπίζω και εργάζομαι ώστε κάθε χρόνο να τον δικαιώνω όλο και περισσότερο».

Παναγιώτης Στάθης: «Γαλλικά κλειδιά (γέλια). Είναι καλό να σε εμπιστεύονται σε πολλά πράγματα και να σου δίνουν τη δυνατότητα να δείξεις όλα όσα μπορείς να κάνεις. Τελικά αυτό είναι η εξέλιξη ενός επαγγελματία.

Τελικά, τα καλοκαιρινά προγράμματα έχουν περισσότερες δυσκολίες; Είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις το κοινό;

Νίκος Ρογκάκος: «Το κοινό το κερδίζεις μέρα με τη μέρα, κάνοντας σωστά τη δουλειά σου. Ποια είναι η δουλειά σου; Να δίνεις απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν. Πιστέψτε με, είναι πάρα πολλά τα τελευταία 10 χρόνια. Σίγουρα είναι απαιτητικό το κοινό του καλοκαιριού, αλλά νομίζω όλη τη χρονιά είναι και πρέπει να είναι. Ο κόσμος θέλει ένα πράγμα, ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνο».

Παναγιώτης Στάθης: «Ολα τα προγράμματα έχουν δυσκολίες. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι το καλοκαίρι ο κόσμος είναι σε διαδικασία αποφόρτισης, συνεπώς δεν μπορείς να τον ψυχοπλακώνεις διαρκώς. Γι’ αυτό χρειάζονται εναλλαγές. Αλλωστε εμείς εξαρχής είχαμε αποφασίσει να το κάνουμε (χειμώνα - καλοκαίρι) αλλιώς. Με χιούμορ, καλή διάθεση και καλή ενημέρωση».

Πώς προβλέπετε τον ενημερωτικό τομέα το φετινό καλοκαίρι;

Νίκος Ρογκάκος: «Είναι δύσκολη χρονιά, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων και βέβαια τα προβλήματα που έχουν γιγαντωθεί. Για μένα το πρώτο θέμα είναι η ανεργία και η επιβίωση των πολιτών μέσα σε ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο. Σε αυτό πρέπει να δώσουμε απαντήσεις».

Παναγιώτης Στάθης: «Νομίζω ότι όλα τα κανάλια επιλέγουν να κάνουν προγράμματα και αυτό είναι καλό για την τηλεόραση. Δείχνει μια δυναμική που δεν διακόπηκε λόγω της κρίσης. Το ζωντανό πρόγραμμα είναι δείγμα «ζωής» για την τηλεόραση».

Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος... ΣΚΑΪ, ΟΡΕΝ,ΜΕGΑ ετοιμάζουν επίσης προγράμματα για τους επόμενους μήνες.

Νίκος Ρογκάκος: «Ο ανταγωνισμός είναι καλό πράγμα και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους. Ο καθένας θα κάνει ό,τι καλύτερο νομίζει και τελικά ο κόσμος θα μας κρίνει, αυστηρά θα έλεγα, όλους».

Παναγιώτης Στάθης: «Ο ανταγωνισμός στα δικά μου τα μάτια είναι η διαδικασία της εξέλιξης για καθέναν από μας. Άλλωστε είμαστε συνάδελφοι και όχι ανταγωνιστές. Απέναντι έχουμε συναδέλφους και φίλους μας σε πολλές περιπτώσεις, που κάνουν ωραίες δουλειές. Και για να το πω αλλιώς, «μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια», είπαν στο tv kous kous.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved