Παναγιώτης Στάθης: «Ο ανταγωνισμός σε ωθεί να γίνεις καλύτερος»
Media

Παναγιώτης Στάθης: «Ο ανταγωνισμός σε ωθεί να γίνεις καλύτερος»

Ο Παναγιώτης Στάθης για ένα ακόμα καλοκαίρι βρίσκεται στις τηλεοπτικές επάλξεις με τον Νίκο Ρογκάκο.

Ο Παναγιώτης Στάθης μίλησε για την πιο δύσκολη στιγμή που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει στον τηλεοπτικό αέρα και αν τον αγχώνει ο ανταγωνισμός και τα νούμερα τηλεθέασης.

Aπό το προηγούμενο καλοκαίρι βρίσκεσαι αδιάκοπα στις επάλξεις παρουσιάζοντας τις εκπομπές «Καλοκαίρι μαζί» και «Πρωινοί τύποι», και τώρα ξανά την πρώτη. Πώς αισθάνεστε;

«Σε δημιουργική έξαρση. Νομίζω ότι όταν αποφασίσεις πως θα υπηρετήσεις αυτή τη δουλειά οι προκλήσεις είναι κυρίως δημιουργικές. Συνεπώς, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να είμαστε ευρηματικοί. Άλλωστε, αυτή η δουλειά απαιτεί να βρίσκεσαι διαρκώς στις επάλξεις γιατί η ειδησεογραφία δεν γνωρίζει ούτε διακοπές ούτε αργίες».

Σας δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας το γεγονός ότι ο ΑΝΤ1 σας εμπιστεύεται για μία ακόμη φορά την πρωινή ζώνη;

«Δημοσιογραφία και ασφάλεια είναι δύο έννοιες που έχουν χωρίσει οριστικά. Ασύμβατες. Το γεγονός, όμως, ότι ο σταθμός μας εμπιστεύεται είναι μια σημαντική ώθηση και κυρίως ένα προσωπικό στοίχημα να ανταποκριθούμε. Πάντως, προσωπικά έχω εμπεδώσει εδώ και πολλά χρόνια πως στην τηλεόραση, και γενικότερα στη δημοσιογραφία, δίνουμε καθημερινά εξετάσεις. Κρινόμαστε και αξιολογούμαστε. Στο τέλος της ημέρας, λοιπόν, θα γίνει απολογισμός».

Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή που έχετε κληθεί να αντιμετωπίσετε στον τηλεοπτικό «αέρα»;

Είναι αμέτρητες, ανάλογες με τις χιλιάδες στιγμές που είμαι στον τηλεοπτικό «αέρα». Πρόχειρα θα σου πω ότι μία πολύ δύσκολη στιγμή ήταν όταν ανακοίνωνα έναν έναν τους νεκρούς της Ρικομέξ και άλλων σημείων που υπέστησαν καταστροφές τον σεισμό του 1999. Επίσης, δεν θα ξεχάσω τα κλαμένα πρόσωπα των συναδέλφων μου τεχνικών τη βάρδια που ανακοίνωνα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, με το φάσμα της ανεργίας μπροστά τους».

Κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής που προβάλλεται το καλοκαίρι είναι πιο δύσκολο να κερδίσετε τηλεθεατές;

«Το καλοκαίρι έχει την ιδιομορφία ότι ο κόσμος είναι πιο χαλαρός, θέλει να ξεφύγει, να αποφορτιστεί, να σταματήσει να μαυρίζει η ψυχή του με προβλήματα και άγχη. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, απαιτεί κατάλληλη δοσολογία, μια ισορροπία ανάμεσα στην ενημέρωση και σε πιο χαλαρά θέματα. Όμως εμείς, ούτως ή άλλως, έχουμε αποφασίσει (μας βγαίνει και αβίαστα) να κάνουμε την ενημέρωση αλλιώς. Να είμαστε πιο χαλαροί στην παρουσίαση χωρίς να αποκλείουμε την αυστηρότητα όταν χρειάζεται. Να είμαστε σοβαροί αλλά όχι σοβαροφανείς».

Σας αγχώνει ο ανταγωνισμός και κατ’ επέκταση σας τα νούμερα τηλεθέασης;

«Η τηλεθέαση είναι ο ημερήσιος έλεγχος της δουλειάς μας. Προφανώς μας αγχώνει και προφανώς λαμβάνουμε υπόψη τα νούμερα τηλεθέασης. Αλλά δεν είναι πανάκεια. Ο κόσμος πάντα έχει κριτήριο να δει αν ο αληθινός, αν έχεις ποιοτικά στάνταρ. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο ανταγωνισμός είναι σημαντικό πράγμα. Απλά γιατί σε ωθεί να γίνεις καλύτερος», είπε στο My tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved