Αντριάνα Παρασκευοπούλου: «Η ΕΡΤ είναι εύκολος στόχος»
Media

Αντριάνα Παρασκευοπούλου: «Η ΕΡΤ είναι εύκολος στόχος»

Αντριάνα Παρασκευοπούλου: Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ παίρνει θέση σχετικά με τις ανα καιρούς φερόμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη θεματολογία των ειδήσεων.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ που καθημερινά παρουσιάζει η Δημόσια Τηλεόραση, ανά καιρούς υπήρξε στόχος τόσο των κυβερνήσεων όσο και της έντονης κριτικής της αντιπολίτευσης, του κοινού και των δημοσιογράφων. Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου πιστεύει ότι αυτό γίνεται γιατί η ΕΡΤ - όπως λέει στο 7ΜέρεςTv - είναι εύκολος στόχος

Τους τελευταίους δέκα μήνες -όχι για πρώτη φορά- βρίσκεστε στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του πρώτου καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης. Φαντάζομαι ότι είναι μεγάλη πρόκληση και αντίστοιχα ευθύνη.
Είμαι «ειδησάκιας» και είμαι τυχερή γιατί κάνω μια δουλειά που αγαπώ. Η πρόκληση είναι μεγάλη και η ευθύνη τεράστια. Συναισθάνομαι απολύτως την ευθύνη να μπαίνεις κάθε βράδυ στα σπίτια των ανθρώπων που επιλέγουν την ΕΡΤ για την ενημέρωση τους και για αυτόν το λόγο όλη η ομάδα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων εργάζεται με γνώμονα το σεβασμό στον τηλεθεατή. Πιστεύω στη σκληρή δουλειά και μόνο. Για μένα κάθε μέρα είναι και ένα στοίχημα.

Περισσότεροι από 200 χιλιάδες τηλεθεατές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, τον Ιούνιο, παρακολουθούν καθημερινά το δελτίο της ΕΡΤ1 -όντας στην 5η θέση τηλεθέασης με 5,7% - αφήνονται πίσω το ΟΡΕΝ και το ΜΕGΑ. Θεωρείτε ότι είναι μια μικρή νίκη;
Το δελτίο ειδήσεων είναι μια προσπάθεια καθημερινή. Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Είναι ένας καθημερινός αγώνας και η επιτυχία είναι πάντα ομαδική.

Έχετε αγωνία για την τηλεθέαση;
Όποιος απευθύνεται στον κόσμο, θέλει ο κόσμος να του δίνει σημασία, να τον ακούει, να τον βλέπει. Αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι το τι δείχνουμε στον κόσμο που μας βλέπει. Δίνω μεγάλη σημασία και θεωρώ ότι έχουν μεγαλύτερη αξία όσα μεταδίδεις. Η τηλεθέαση δεν είναι αυτοσκοπός.

Ανά τα χρόνια πιστεύω ότι πολλές φορές θα έχετε ακούσει την κριτική περί διαβλητής ενημέρωσης στην ΕΡΤ, θεωρώντας τόσο μέρος του κοινού όσο και των δημοσιογράφων και ακόμη και των πολιτικών ότι αποτελεί φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι άδικη η παραπάνω άποψη;
Αλίμονο στις κυβερνήσεις που μπορεί να περάσει από το μυαλό τους ότι θα ωφεληθούν, εάν χρησιμοποιήσουν την ΕΡΤ ως προπαγανδιστικό μηχανισμό. Δεν θα κερδίσουν τίποτα. Σε ό,τι αφορά στη δική μας πλευρά, δηλαδή των εργαζομένων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, έγιναν, γίνονται και θα γίνονται λάθη. Ας μη ψάχνουν όμως σενάρια συνωμοσίας πίσω από αυτά. Η κριτική καλοδεχούμενη, οι επιθέσεις πρέπει να αποκρούονται. Δεν αξίζει ούτε, στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ούτε στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν να μετατρέπονται σε σάκο του μποξ.

Για ποιο λόγο τελικά πιστεύετε ότι π ΕΡΤ βρίσκεται πάντοτε στο στόχαστρο τόσο των πολιτικών όσο και των δημοσιογράφων;
Επειδή είναι εύκολος στόχος.

'Ερχομαι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ποια θα λέγατε ότι είναι η διαφοροποίηση του αντιστοίχως με τα υπόλοιπα δελτία των ιδιωτικών καναλιών; Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ οφείλει να μην επενδύει στον εντυπωσιασμό, ούτε στη δραματοποίηση των γεγονότων. Οφείλει να παρουσιάζει όλες τις πτυχές μιας είδησης. Να έχει ανοιχτούς ορίζοντες στα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, ιδιαίτερα στην εποχή μας, επηρεάζουν τη ζωή μας περισσότερο από ποτέ. Να είναι ανοιχτές οι κεραίες της στην κοινωνία, εκφράζοντας τις ανησυχίες, τις αγωνίες τα «πιστεύω» και τα «θέλω» της. Να τηρεί τους κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας και να μην παρασύρεται στην παρουσίαση του ανθρώπινου πόνου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved