Θανάσης Τσαλταμπάσης: Ο ρεαλισμός φρενάρει την αισιοδοξία μου
Media

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Ο ρεαλισμός φρενάρει την αισιοδοξία μου

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Συζητούσα διάφορα προ κορονοϊού για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτε από αυτά. 

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι ένας ηθοποιός που δεν του αρέσει να επαναλαμβάνεται και αποζητά συνεχώς τη συνεργασία που θα τον πάει ένα βήμα παρακάτω. Αυτή τη βρήκε, το φετινό καλοκαίρι, στην κωμωδία «Art», που θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα για την οποία ο ηθοποιός μιλάει στο «ΜyTv» .

Tη φετινή καλλιτεχνική περίοδο πρωταγωνιστούσες στην επιτυχημένη παράσταση «Χάρολντ και Μοντ», η οποία έριξε πρόωρα αυλαία, όπως όλες οι παραστάσεις, λόγω κορονοϊού. Μίλησέ μου γι' αυτή τη συνεργασία...
Το «Χάρολντ και Μοντ» ήταν μέσα στα έργα που για κάποια χρόνια σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να κάνω, και ήρθε η πρόταση από τον Σωτήρη Χατζάκη, με την Τάνια Τσανακλίδου στον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο. Ηταν μια υπέροχη χρονιά. Σίγουρα, δεν θα κρατήσω το κακό της υπόθεσης, δηλαδή ότι διακόπηκαν όλα ξαφνικά, γιατί συνέβη για κάτι που αφορούσε την ανθρώπινη ζωή.

Με την Τάνια Τσανακλίδου είχατε μία εξαιρετική χημεία επί σκηνής.
Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη μας συνάντηση - ανάγνωση αισθανθήκαμε έναν «ηλεκτρισμό» όταν κοιτιόμασταν, και από εκεί κατάλαβα ότι κάτι καλό θα γίνει μεταξύ μας. Μάλιστα, στην παράσταση μας, ήρθαν και άνθρωποι οι οποίοι είχαν παίξει στο παρελθόν στο έργο και αναφέρθηκαν στη σπάνια χημεία μας.

Ονειρεύεσαι έργα και ρόλους που θέλεις. να παίξεις;
Υπάρχουν κάποια έργα που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον όταν τα διαβάζω και ενίοτε ρόλοι που κάπως αυτόματα συνδέομαι με αυτούς. Δεν έχω όνειρα ή απωθημένα. Στην περίπτωση του «Χάρολντ και Μοντ», που ανέφερα προηγουμένως, το είχα δει παλιοτερα και αισθάνθηκα ότι είναι κομμένο και ραμμένο για μένα. Από εκεί και πέρα, μου αρέσει να ονειρεύομαι επιτόπου, γιατί το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός και αφουγκράζεται την εποχή του. Επομένως δεν μπορώ να σκέφτομαι έργα και ρόλους… ερήμην της εποχής.

Είσαι αισιόδοξος για τη νέα εποχή του θεάτρου που ξεκινά και με δεδομένο ότι το επάγγελμα του ηθοποιού γίνεται ακόμα πιο ανασφαλές;
Από την πρώτη μέρα που άρχισα αυτή τη δουλειά, στο μυαλό μου έχω πάντα ότι υπάρχει ρίσκο και ανασφάλεια. Ζω με αυτά. Η εποχή είναι πολύ παράξενη, προσπαθώ να κρατήσω την αισιοδοξία μου, αλλά υπάρχει ένας ρεαλισμός στη μέση που... τη φρενάρει. (Γελάει.) Παρ' όλα αυτά, απαντάμε με δουλειά

Για το φετινό καλοκαίρι συζητούσες κάποια δουλειά και ακυρώθηκε ή ήρθε ξαφνικά το «Art»;
Συζητούσα διάφορα προ κορονοϊού για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτε από αυτά. Φαντάσου, το «Art» ήταν μία καινούργια πρόταση, που έγινε στις αρχές Ιουνίου, και από τότε δουλεύουμε με κέφι και όρεξη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved