Πρωινοί τύποι: Το βλέμμα της εκπομπής είναι στραμμένο στην αισιόδοξη ματιά
Media

Πρωινοί τύποι: Το βλέμμα της εκπομπής είναι στραμμένο στην αισιόδοξη ματιά

Πρωινοί τύποι: «Δεν είναι κακό να γελάς σε ενημερωτικές εκπομπές, να δίνεις την είδηση αλλιώς»  πιστεύουν οι παρουσιαστές της εκπομπής του ΑΝΤ1

Ο Νίκος Ρογκάκος και ο Παναγιώτης Στάθης είναι οι «Πρωϊνοί τύποι» του Σαββατοκύριακου που πλέον αναλαμβάνουν την πρωινή καθημερινή ενημέρωση του ΑΝΤ1, με χιούμορ, άποψη και αισιοδοξία.

Ποσοστό δυσάρεστων και ευχάριστων ειδήσεων;

Νίκος Ρογκάκος: Η δική μας εκπομπή είναι φτιαγμένη για να δώσει την είδηση της επόμενης ημέρας. Λίγο ως πολύ, τις καθημερινές ειδήσεις τις γνωρίζουν όλοι. Αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι να τους δώσουμε λύσεις στα προβλήματα τους και όχι να "κλαίμε πάνω από χυμένο γάλα". Έτσι λοιπόν το βλέμμα της δικής μας εκπομπής είναι στραμμένο στην αισιόδοξη ματιά. Όμως, δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να αγνοήσεις τις άσχημες ειδήσεις, όσο δυσάρεστες και αν είναι. Πρέπει να μείνεις και να ασχοληθείς, διότι περνούν μηνύματα προς την κοινωνία, τέτοια ώστε να μειώσεις την πιθανότητα, όσο μπορείς να ξανασυμβεί κάτι άσχημο.

Παναγιώτης Στάθης:Αυτό το αποφασίζουν οι ειδήσεις. Ό,τι έχει η επικαιρότητα και θεωρούμε πως πρεπει αναδειχθεί. Από εκεί και πέρα έχουμε φροντίσει η δοσολογία να έχει μέτρο και προσπαθούμε μέσα από τον εναλλακτικό τρόπο παρουσίασης, να είμαστε κοντά στα θέλω του κόσμου.

Πώς επιλέγετε τη θεματολογία;

Νίκος Ρογκάκος: Η επικαιρότητα είναι ο μπούσουλας ενός οδηγού θεμάτων. Δεν μπορείς να μην παίξεις κάτι που συζητά η κοινωνία και την ενδιαφέρει. Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, να έρχονται μειώσεις μισθών και συντάξεων και εσύ να "κοιτάς αδιάφορα" και νά μην είναι πρώτο θέμα, ή να υπάρχει ένα σοβαρό εθνικό θέμα και εσύ να παίζεις χορούς και πανηγύρια.

Παναγιώτης Στάθης: Με βάση την επικαιρότητα, και βέβαια τα ζητήματα που θέτουν οι τηλεθεατές. Ξέρετε, σε όλες μας τις εκπομπές υπάρχουν εκατοντάδες email ανθρώπων που περιγράφουν τα προβλήματα τους και είναι εν δυνάμει τα θέματα της επόμενης εκπομπής.

Πόση άποψη χωράει σε μία ενημερωτική εκπομπή;

Νίκος Ρογκάκος: Πολλή. Είναι τρελό να μπορεί να κρίνει ο κάθε πολίτης -και καλά κάνει- και να μην μπορεί να εκφέρει την άποψη του ο δημοσιογράφος. Δεν το καταλαβαίνω αυτό, διότι το ακούω συχνά-πυκνά, ευτυχώς όχι από πολλούς. Με μία προϋπόθεση, όμως, να διαχωρίσει την προσωπική του στάση από την είδηση. Ώστε να μπορεί και ο κόσμος να τον κρίνει.

Παναγιώτης Στάθης: Τόση όση αντέχει ο καθένας από εμάς. Αλλωστε, οι απόψεις ενέχουν μια υποκειμενικότητα. Δουλειά μας είναι να παρουσιάζουμε όλες τις θέσεις των πλευρών ενός θέματος, αλλά μην ξεχνάτε πως είμαστε ρεπόρτερ και οι δύο. Συνεπώς, όταν οι εκατέρωθεν απόψεις φτάνουν στα όρια "εκτός πραγματικότητας", νομίζω πως οφείλουμε να παρεμβαίνουμε. Και γι αυτό, τελικά, κρινόμαστε.

Η διαφορά σας με τις υπόλοιπες εκπομπές τον είδους;
Νίκος Ρογκάκος: Εμείς έχουμε ένα μότο και αυτό κάνουμε πράξη: "Η ενημέρωση αλλιώς"! Δηλαδή, να δώσουμε την είδηση, αλλά με μία ματιά αισιόδοξη και όχι μεμψίμοιρη. Να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Με λίγο χιούμορ -όπου χωράει-, με σχόλια του κόσμου και βέβαια το σύνθημα "Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε", που το εγκαινιάσαμε εμείς, σημαίνει ότι όλες οι ερωτήσεις του κόσμου ομαδοποιούνται και απαντώνται, είτε την ώρα της εκπομπής είτε στην επόμενη.

Παναγιώτης Στάθης: Νομίζω ότι είμαστε και οι δύο πολύ χαλαροί στον αέρα και αποφασίσαμε να "αποποινικοποιήσουμε" το γέλιο. Δεν είναι κακό να γελάς σε ενημερωτικές εκπομπές, να δίνεις την είδηση αλλιώς. Θυμάμαι, περίμενε ένας ηθοποιός να του πάρουμε συνέντευξη και εμείς γελούσαμε, σε ένα χαλαρό ρεπορτάζ. Το επόμενο θέμα ήταν βαριά ειδησεογραφία. Και από το γέλιο το ρίξαμε στη σκληρή κριτική. Μας κοιτούσε έντρομος ο άνθρωπος, σου λέει αυτοί είναι διχασμένες προσωπικότητες.

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved