Αθηναΐς Νέγκα: «Ο μηχανισμός μου σ' αυτή τη ζωή είναι κυρίως το χιούμορ»
Media

Αθηναΐς Νέγκα: «Ο μηχανισμός μου σ' αυτή τη ζωή είναι κυρίως το χιούμορ»

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο της τηλεόρασης που δεν μπαίνει σε κλισέ, αυτή είναι η Αθηναΐς Νέγκα.

Ανήσυχο πνεύμα, ψάχνει πάντα τρόπους να διαφοροποιείται σε ό,τι κι αν παρουσιάζει. Αυτό το καλοκαίρι,η Αθηναϊς Νέγκα, καθημερινά από τις 10 το πρωί και για δύο ώρες, μαζί με τον Μένιο Σακελλαρόπουλο βρίσκεται στον αέρα του ΜΕGΑ με την εκπομπή «Μίνι καύσωνας».

Αν και ξεκίνησαν οι πραγματικοί καύσωνες, δεν πτοηθήκατε και μπήκατε καλοκαιριάτικα στο στούντιο. Δεν είναι λίγο... «βασανιστικό» να παρουσιάζετε θέματα που έχουν σχέση με διακοπές κι εσείς να κάνετε καθημερινή βουτιά... στο πλατό;

«Μου αρέσει να δουλεύω όταν είναι άδεια η Αθήνα και να φεύγω άσχετες περιόδους για διακοπές. Το έκανα και πέρυσι. Πάω για βουτιές το βράδυ. Εκτιμώ τις παράλιες της Αττικής».

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε με τον Μένιο Σακελλαρόπουλο. Πώς είναι αυτή η συνεργασία;

«Είναι εξαιρετικός, ταλαντούχος, καταπληκτικός best selling συγγραφέας και καλός δημοσιογράφος. Δεν ντρέπεται να έχει κέφια κι επειδή είναι ένα πραγματικά σοβαρός άνθρωπος "αντέχει" να μην είναι σοβαροφανής. Είναι αυτό που λέμε: επί της ουσίας».

Εκτός από επαγγελματισμός υπάρχει και χημεία μεταξύ σας;

«Τα πηγαίνω καλά με αρκετούς αθλητικούς συντάκτες. Επειδή κάνουν κάτι που είναι πολύ ευχάριστο νομίζω πως είναι συνήθως πιο ισορροπημένοι από άλλους δημοσιογράφους. Σαφώς όμως τον Μένιο τον ξεχώριζα και λέγαμε χαμογελαστές καλημέρες».

Η ενημέρωση δεν πάει διακοπές. Μπορεί όμως να έχει μια πιο... καλοκαιρινή διάθεση. Η εκπομπή σας το αποδεικνύει καθώς κινείται σε πιο χαλαρή θεματολογία. Αυτός ήταν και ο στόχος σας;

«Θέλω να πιστεύω πως είμαι δημιουργική. Αλλάζω στόχους στον δρόμο, επαναφέρω κάποιους, άλλους τους ξεχνάω και στο τέλος ανακαλύπτω πως δεν έχει σημασία ο τίτλος».

Θεωρείτε ότι οι τηλεθεατές έχουν κουραστεί από εκπομπές που βομβαρδίζονται με την ειδησεογραφία της ημέρας που συνήθως είναι δυσάρεστη;

«Τους αρέσουν όλα. Η τρομολαγνεία πάντως είναι το πιο εύκολο είδος δημοσιογραφίας. Χτυπάει ένστικτα και ξέρει να προκαλεί σχεδόν ζωώδη αντανακλαστικά».

Από τα κύρια συστατικά του «Μίνι καύσωνα» είναι το χιούμορ. Φαντάζομαι είναι βασικό συστατικό και στη ζωή σας.

«Για πολλά είμαι αβέβαιη. Ωστόσο ξέρω σίγουρα πως ο μηχανισμός μου σ' αυτή τη ζωή είναι κυρίως το χιούμορ».

Ποια ενότητα της εκπομπής αγαπάτε περισσότερο και γιατί;

«Το σκετς πριν τους τίτλους, το "μην το πεις πουθενά" και τον καιρό. Τον λέμε με τον δικό μας τρόπο».

Κοιτάτε τον ανταγωνισμό;

«Δεν υπήρξα ποτέ ανταγωνιστικό άτομο, γιατί παρά είμαι εγωίστρια για να μπω σε ανταγωνισμό».

Το ΜΕGΑ επέλεξε την καλοκαιρινή περίοδο να συνεχίσει στην πρωινή του ζώνη με Ιive εκπομπή. Κίνηση στρατηγικής;

«Δεν έχω ιδέα. Θα κρυφτώ μια μέρα στο συρτάρι του Πέτρου Μπούτου (διευθυντή προγράμματος) και θα κρυφακούσω τα τηλεφωνήματα του».

Μέχρι πότε θα είστε στον αέρα με τον «Μίνι καύσωνα»;

«Μέχρι 24. Αυγούστου».

Τον ερχόμενο χειμώνα θα σας δούμε on air με νέα εκπομπή; Υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσει το «Nega Night»;

«Και γι' αυτή την απάντηση θα χρειαστεί να κρυφτώ πίσω από την κουρτίνα του Μπούτου ώστε να ακούσω τι λέει στα τηλέφωνα χωρίς να με πάρει χαμπάρι».

Στην εκπομπή αυτή είχατε φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου και της τηλεόρασης. Το γεγονός ότι αποδέχονται όλοι την πρόσκληση σας, σας δίνει και μια προσωπική ικανοποίηση;

«Ναι. Ξέρουν πως τους πλησιάζω ευγενικά και πως στην εκπομπή είναι εκείνοι πρωταγωνιστές».

Τη χαρήκατε αυτή την εκπομπή;

«Πολύ Χαίρομαι γενικότερα με τις δουλειές μου», είπε στο tv24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved