ΕΡΤ: Μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό με νέες σειρές
Media

ΕΡΤ: Μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό με νέες σειρές

ΕΡΤ: Με τρεις νέες σειρές στις οποίες θα πρωταγωνιστούν μερικοί από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς τους ξεκινάει τη νέα τηλεοπτική σεζόν η δημόσια τηλεόραση

Οι ιθύνοντες της ΕΡΤ έχουν αποφασίσει ότι την ερχόμενη χρονιά το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι πιο πλούσιο, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους τηλεθεατές. Ένας από τους βασικούς άξονες θα είναι οι σειρές, καθώς θα υπάρχουν τρεις στον προγραμματισμό.

Η πρώτη, που έχει επικοινωνηθεί ήδη, ονομάζεται «Τα καλύτερά μας χρόνια» και αναμένεται να βγει στον αέρα τον Οκτώβριο. Ηλίας Μελέτης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Υβόννη Μαλτέζου και Τζένη Θεωνά θα κρατούν κάποιους από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Όλγα Μαλέα, Το σενάριο είναι του Νίκου Απειρανθίτη και της Κατερίνας Μπέη.

Η υπόθεση γυρνά το κοινό στα τέλη δεκαετίας του 1960, όπου η τηλεόραση εισβάλλει δυναμικά στη ζωή. Γύρω από αυτήν μαζεύονται κάθε απόγευμα οι οικογένειες και οι παρέες σε μια Ελλάδα που ζει σε καθεστώς δικτατορίας, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, αλλά δεν ξέρει ακόμη πότε θα έρθει αυτό.

Εποχές δύσκολες, αλλά και γεμάτες ελπίδα. Ξεναγός σε αυτό το ταξίδι ο οκτάχρονος Αγγελος, ο μικρότερος γιος μιας πενταμελούς οικογένειας - εξαμελούς μαζί με τη δαιμόνια γιαγιά Ερμιόνη. Η οικογένεια Αντωνοπούλου έχει μετακομίσει στην Αθήνα από τη Μεσσηνία για να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο.

Η ολοκαίνουργια ασπρόμαυρη τηλεόραση φτάνει στο σπίτι τους τον Ιούλιο του 1969, στα όγδοα γενέθλια του Αγγέλου που θα γιορτάσει στο πρώτο επεισόδιο.

Πού να ήξερε τότε όχι τα μετέπειτα χρόνια θα επιτελούσε το ύψιστο χρέος κάθε πιτσιρικά της εποχής: να είναι το... τηλεκοντρόλ της οικογένειας, στην αρχή ανοίγοντας και κλείνοντας την και ύστερα από λίγα χρόνια αλλάζοντας τα -δύο μόνο- κανάλια που υπήρχαν σύμφωνα με τις επιθυμίες των μεγάλων.

Με τη φωνή του Αγγέλου δεν θα περιπλανηθείτε βέβαια μόνο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, δηλαδή της ΕΡΤ, αλλά θα παρακολουθείτε κάθε βράδυ πώς τελικά εξελίχθηκε η ελληνική οικογένεια στην πορεία του χρόνου.

Από τη δικτατορία στη Μεταπολίτευση και μετά στη δεκαετία του '80. Μέσα από τα μάτια του Αγγέλου, που και εκείνος βέβαια θα μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα βλέπουμε με χιούμορ και νοσταλγία τις ζωές τριών γενεών Ελλήνων.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΡΗΓΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

Ένα από τα πιο επιτυχημένα συγγραφικά δίδυμα της ελληνικής τηλεόρασης εξασφάλισε η ΕΡΤ, η οποία υποδέχεται από τη νέα σεζόν τον Δημήτρη Αποστόλου και τον Αλέξανδρο Ρήγα. Η πρόταση τους για μια εβδομαδιαία κωμωδία εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης και η «Τούρτα της μαμάς», όπως θα είναι ο τίτλος της, θα αρχίσει να μεταδίδεται από τον προσεχή Οκτώβριο στην ΕΡΤ1.

Πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα οικογενειακή κωμωδία θα έχουν ο Κώστας Κόκλας και η Καίτη Κωνσταντίνου, ενώ το καστ επιφυλάσσει και πολλές άλλες εκπλήξεις. Το εύρημα της συγκεκριμένης σειράς είναι ότι θα εκτυλίσσεται κάθε φορά έχοντας ως επίκεντρο τα γνωστά ελληνικά οικογενειακά τραπέζια -κυριακάτικα, σαββατιάτικα, γιορτινά- με πλήθος καλεσμένων διαφορετικών ηλικιών, απόψεων, διαθέσεων και πεποιθήσεων να δημιουργούν σπαρταριστές ιστορίες.

Το μυστικό όμως θα βρίσκεται κάθε φορά στην τούρτα της μαμάς (Καίτη Κωνσταντίνου), η οποία έχει βαλθεί να γίνει διαδικτυακά διάσημη.

Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΦΙΞΗ

Οι άνθρωποι της ΕΡΤ επιθυμούν να ρίξουν στην καθημερινή μάχη της τηλεθέασης τη νέα σειρά με προσωρινό τίτλο «Το τυχερό μου», με τον Ανδρέα Μορφονιό να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. Ολα ξεκινούν όταν σε ένα μικρό χωριό ένας μυστηριώδης ηλικιωμένος, που έμενε μόνος του αφού τον είχαν εγκαταλείψει η σύζυγος και τα παιδιά του, πεθαίνει.

Το μισο-κατεστραμμένο σπίτι του το αφήνει κληρονομιά στα τρία εγγόνια του, που καταφθάνουν, με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που κανείς δεν γνώριζε ότι έχει αποκτήσει. Στη διαθήκη όμως υπάρχει και ένας όρος: για να πάρουν τα χρήματα θα πρέπει να μείνουν για κάποιους μήνες στο χωριό και να μη φύγουν από εκεί για περισσότερες από 24 ώρες.

Πηγή: Tv κους κους

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved