Ανδρέας Μικρούτσικος: Η μεγάλη επιστροφή! Η πορεία στην TV και οι δυσκολίες!
Media

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η μεγάλη επιστροφή! Η πορεία στην TV και οι δυσκολίες!

Έζησε τη «χρυσή εποχή» της τηλεόρασης και ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα. Έζησε, όμως, και δύσκολες στιγμές, αφού η αποχώρηση του από αυτήν δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο.

Έντεκα χρόνια μετά, ο Ανδρέας Μικρούτσικος επιστρέφει και μάλιστα με ένα πρόγραμμα που έχει ταυτιστεί με το όνομά του, το «Big Brother».

Μαθηματικός, μουσικός, ραδιοφωνικός παραγωγός και τελικά παρουσιαστής. Η ζωή για τον Ανδρέα Μικρούτσικου αποδείχτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι, το οποίο ο ίδιος απόλαυσε και με το παραπάνω. Είναι σίγουρο ότι αυτό θα κάνει και στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο γυαλί, κοιτώντας πάντα στα μάτια τους τηλεθεατές και λέγοντας τους τη δική του αλήθεια.

Η απόλυτη δόξα

Τα μαθηματικά και η μουσική ήταν οι πρώτες αγάπες της ζωής του. Τελικά, τον κέρδισε η δεύτερη. Η επιτυχία, μάλιστα, ήρθε σχετικά γρήγορα. Όπως γρήγορα αναδείχτηκε και το απίστευτο επικοινωνιακό χάρισμα του Ανδρέα Μικρούτσικου, το οποίο στάθηκε αφορμή για να αποκτήσει τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Μαζί με την τότε σύντροφο του, Σοφία Βόσσου, κατάφεραν γρήγορα να γίνουν η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια των ακροατών.

Έτσι, δεν άργησε να έρθει και η πρόταση για την τηλεόραση. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στην Eurovision η το 1991 με το τραγούδι «Ανοιξη», το οποίο ερμήνευσε η Σοφία Βόσσου και βρέθηκε στη 13η θέση. Το 1992, το ΜΕGΑ τον καλεί για να παρουσιάσει το «Μεγάλο παζάρι». Εκείνος δέχεται τη νέα αυτή πρόκληση και κάπως έτσι ξεκινά μια μεγάλη καριέρα, που συνδυάστηκε με πολλές επιτυχίες. Την επόμενη κιόλας χρονιά μεταπήδησε στην πρωινή ζώνη, παρουσιάζοντας την εκπομπή «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό», ενώ κάποια στιγμή μετονομάστηκε σε «Χαμογελάτε». Το 1996 παίρνει μεταγραφή στον ΑΝΤ1 και ξεκινά την εκπομπή «Επιτέλους μαζί», που παρά τις αρνητικές κριτικές, σημειώνει απίστευτες τηλεθεάσεις.

Η εκπομπή είναι καθημερινή, διαρκεί τέσσερα χρόνια, ενώ παράλληλα παρουσιάζει και τηλεπαιχνίδια, όπως το «Τώρα είναι η σειρά σου» και το «Αντρες έτοιμοι για όλα», που συζητήθηκε επίσης πολύ. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι ήδη το πιο δυνατό ανδρικό όνομα της τηλεόρασης στην ψυχαγωγία, γι' αυτό και ο ΑΝΤ1 του ζητά να υποδεχτεί το 2000 στον αέρα μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Ελένη Μενεγάκη, που γράφουν επίσης τη δική τους ιστορία στην τηλεόραση.

Ένα χρόνο μετά (2001) κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, παρουσιάζοντας το «Big Brother», το πρώτο ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης, που «τρέλανε» τα μηχανάκια της τότε ΑGΒ. Παράλληλα, παρουσιάζει και το «θησαυροφυλάκιο», ακολουθούν το «The wall», το «Fame story», το «Mission», ενώ δοκιμάζει και τις υποκριτικές του ικανότητες, συμμετέχοντας ως γκεστ στη σειρά «Λευκός οίκος» το 2003.

Η συνεργασία του με τον ΑΝΤ1 λήγει το 2004 όταν παίρνει μεταγραφή στον Αlpha, όπου παρουσιάζει το «Dream Show». Ακολουθούν τα προγράμματα «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες», «Διπλό παιχνίδι», «Από καρδιάς», «Το πιο μεγάλο παζάρι», «Αυτός μας έλειπε» και «Θα πεις κι ένα τραγούδι».

Η τελευταία του εκπομπή στην τηλεόραση, «Παρέα με τον Αντρέα», ήταν τη σεζόν 2008-2009 στο STAR. Τα προβλήματα είχαν ήδη ξεκινήσει, ο ίδιος δεν τα έκρυψε άλλωστε ποτέ από το κοινό, ενώ το φινάλε δεν ήταν σίγουρα όπως το είχε ονειρευτεί.

Σε όλα αυτά τα χρόνια που διέπρεψε στην τηλεόραση, ο Ανδρέας Μικρούτσικος, παρά τις ατέλειωτες ώρες που βρισκόταν στον αέρα, είχε πάντα χρόνο και για την προσωπική του ζωή, που ήταν πλούσια σε εμπειρίες.

H προσωπική ζωή

Ο πρώτος του γάμος με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Μαρία Δημητριάδη, με την οποία απέκτησε και το μοναχογιό του Στέργιο, είχε πραγματοποιηθεί και είχε λήξει πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην τηλεόραση. Ακολούθησε η σχέση του με τη Σοφία Βόσσου, που κράτησε δέκα χρόνια.

Με τη δεύτερη σύζυγο του, Φωτεινή Γεωργαντά, γνωρίστηκε στο πλατό της εκπομπής «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό», όπου εκείνη ήταν γυμνάστρια. Ο γάμος του εξελίχτηκε σε μέγα τηλεοπτικό γεγονός, αφού μεταδόθηκε απευθείας από την εκπομπή του. Την τρίτη σύζυγο του, Δήμητρα Ρουμπέση, τη γνώρισε επίσης στα τηλεοπτικά πλατό και συγκεκριμένα στο παιχνίδι «Αντρες έτοιμοι για όλα».

Ο γάμος τους, με κουμπάρο τον Δημήτρη Κοντομηνά, μπορεί να μην έγινε σε απευθείας μετάδοση, αλλά το διαζύγιο τους έγινε πρώτο θέμα στα κανάλια και μας απασχόλησε για πολύ καιρό. Ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια, δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει ανοιχτά τόσο για την προσωπική ζωή του όσο και για τα προβλήματα που προέκυψαν στα επαγγελματικά του και τον οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή.

«Όλο το πρόβλημα ήταν μια υπογραφή που έβαλα κάπου. Με μια υπογραφή καταστράφηκα. Βοήθεια πήγα να κάνω. Έβαλα μια υπογραφή και με κυνηγάει τώρα όλο το σύμπαν», παραδέχτηκε με απόλυτη ειλικρίνεια το 2014, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. Καλεσμένος, μάλιστα, του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού στο «Πρωινό mou», την ίδια χρόνια, αποκάλυψε πως βίωσε τη βίαιη αποκοπή του από την τηλεόραση. «Ήμουν τόσο χορτασμένος, τόσο ικανοποιημένος, και είχα τόσο εκφράσει αυτά που ήθελα, που δεν είχα κανένα πρόβλημα. Απεναντίας, χαιρόμουν που δεν θα λουστώ άλλη μια μέρα, που δεν θα βαφτώ, που θα φοράω ό,τι θέλω».

Τα… πέτρινα χρόνια

Παρά τα οικονομικά προβλήματα και το τέλος της καριέρας του στην τηλεόραση, το μεγαλύτερο πρόβλημα που βίωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στα 11 αυτά χρόνια -και αυτό που τον λύγισε πραγματικά- ήταν η περιπέτεια της υγείας του αδελφού του, Θάνου Μικρούτσικου, που τελικά απεβίωσε...

Πέρα από το γεγονός ότι ήταν πάντα πολύ αγαπημένοι, ήταν εκείνος που τον στήριξε στα «πέτρινα χρόνια» του και δεν τον άφησε να λυγίσει. «Η παρουσία του Θάνου ήταν ογκόλιθος. Ήταν μάνα, πατέρας, αδελφός, οξυγόνο. Με αποστείρωνε από τον αρνητισμό», έχει παραδεχτεί. Ο θάνατος του τον βύθισε στη θλίψη και, λίγο καιρό αργότερα, βρέθηκε και ο ίδιος στην εντατική με πνευμονικό οίδημα, το οποίο ευτυχώς ξεπέρασε και τώρα χαμογελάει και πάλι, έχοντας πάντα στο πλευρό του τις σταθερές αξίες της ζωής του, το γιο του Στέργιο, τη Σοφία Βόσσου, με την οποία τον συνδέει αδελφική φιλία, και τη σύντροφο του Έλενα.

Η επόμενη μέρα

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι έτοιμος πια για το επόμενο μεγάλο βήμα: την επιστροφή του στην τηλεόραση. Η συμφωνία με τον ΣΚΑΪ έχει κλείσει και από τον Σεπτέμβριο θα τον βλέπουμε πάλι καθημερινά -όπως όλα δείχνουν στην τηλεόραση μέσα από το «Big Brother».

O παρουσιαστής θα είναι αυτός που θα έρχεται σε επαφή με τους παίκτες, όχι μόνο για να εντοπίζει τα λάθη τους στις αποστολές που θα τους αναθέτει η παραγωγή, αλλά και για να συζητά μαζί τους για όποιο πρόβλημα προκύψει. Παράλληλα, θα δίνει το παρών και στα live της Κυριακής. Το σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν κληθεί να κάνει, θα το κάνει με το ίδιο κέφι που το έκανε κι όταν ξεκινούσε στην τηλεόραση και κοιτώ πάντα τους τηλεθεατές στα μάτια.

Το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι η ειλικρίνεια του. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε τη δική του αλήθεια, που μπορεί σε κάποιους να άρεσε και σε κάποιους όχι, κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν πάντα ειλικρινής με αυτούς που στάθηκαν αφορμή για να βιώσει την απόλυτη δόξα: τους τηλεθεατές.

Πηγή Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved