Ρογκάκος-Στάθης: «Οι ειδήσεις μπορούν να δοθούν και αλλιώς»
Media

Ρογκάκος-Στάθης: «Οι ειδήσεις μπορούν να δοθούν και αλλιώς»

Ο Παναγιώτης Στάθης και ο Νίκος Ρογκάκος μίλησαν για τις δυσκολίες της… θερινής ενημέρωσης και πως καταφέρνουν να διατηρούν το χιούμορ τους στα δύσκολα.

Ποιες είναι οι δυσκολίες της θερινής ενημέρωσης;

Νίκος Ρογκάκος: Νομίζω ότι οι δυσκολίες είναι ίδιες, κάθε εποχή. Βέβαια, η κόπωση υπάρχει, αλλά την ξεχνάς όταν η επικαιρότητα είναι μπροστά από εσένα. Κυρίως και αυτό το καλοκαίρι που οι ειδήσεις είναι και πολλές και σοβαρές, με μια πανδημία η οποία μας έχει φοβίσει όλους και με πολιτικές εξελίξεις που θεωρώ ότι είναι μπροστά μας.

Παναγιώτης Στάθης: Όταν σέβεσαι τον τηλεθεατή και τον εαυτό σου, είναι προφανές ότι όλα τα προγράμματα έχουν δυσκολίες. Η ιδιαιτερότητα είναι πως το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, επειδή ο κόσμος είναι σε διαδικασία αποφόρτισης, συνεπώς, δεν μπορείς να τον ψυχοπλακώνεις διαρκώς. Γι' αυτό χρειάζονται εναλλαγές. Άλλωστε, εμείς εξαρχής είχαμε αποφασίσει να το κάνουμε (χειμώνα-καλοκαίρι) αλλιώς.

Με χιούμορ, καλή διάθεση και καλή ενημέρωση. Ποια ζητήματα θα μας απασχολήσουν περισσότερο;

Ν. Ρ.: Κατά την άποψη μου τρία είναι τα μεγάλα θέματα. Πρώτον, ο κορονοϊός και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορούν τα φάρμακα και το εμβόλιο και πόσο γρήγορα θα βρεθούν για να επέλθει η κανονικότητα στον κόσμο. Δεύτερον, οι οικονομικές εξελίξεις, διότι ο κόσμος βρίσκεται σε ακόμη δυσκολότερη θέση μετά την πανδημία και θέλει να μάθει εάν θα βρει δουλειά, τι μισθό θα παίρνει, εάν έρθουν οι φοροελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση. Και τρίτον, τα διεθνή θέματα και πώς θα εξελιχθεί αυτή η αλλοπρόσαλλη στάση του Ερντογάν έναντι της Ελλάδας. Οι Έλληνες επιθυμούν ησυχία με τους γείτονες τους, όμως, ο «σουλτάνος» δεν αφήνει τους λαούς να ζουν ήρεμα.

Π. Στ.: Είναι προφανές πως ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν είχε φύγει ποτέ, όπως μπορεί -λανθασμένα- να πίστεψα. Είναι εδώ για να καθορίσει το καλοκαίρι μας και να δοκιμάσει τις αντοχές μας. Η σκέψη είναι πως πρέπει να θυμόμαστε ότι αν πειθαρχήσουμε είναι απλώς ένα δύσκολο καλοκαίρι και ένας δύσκολος χειμώνας που θα περάσουν. Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, αν κρατήσουμε και την οικονομία μας (κυρίως την ανεργία) σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Τα εθνικά μας θέματα είναι στην πρώτη γραμμή, καθώς ο Ερντογάν, όντας σε ένα οικονομικό κυκεώνα για τη χώρα του, εξάγει κρίσεις και προκλήσεις. Στα εσωτερικά νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια φάση σκανδαλολογίας και αποκαλύψεων δίχως τέλος. Όλα αυτά έχουν σημασία αποκαλυφθούν μεν, δυστυχώς όμως, υπονομεύουν τελικά την εμπιστοσύνη του κόσμου στους θεσμούς. Είναι ένα φαύλος κύκλος.

Πώς καταφέρνετε να διατηρείτε χιούμορ σας στα δύσκολα;

Ν. Ρ.: Είναι το βασικό συστατικό των «Πρωινών Τύπων». Ο Παναγιώτης και εγώ έχουμε ένα μότο: «Οι ειδήσεις μπορούν να δοθούν και αλλιώς». Δηλαδή, με χιούμορ και με διάθεση να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα και όχι μόνο καταγραφή της είδησης. Άρα, ναι, το χιούμορ βοηθά και τον κόσμο να δει λίγο πιο ευχάριστα τη ζωή. Δεν λέω να υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, όπως τώρα με την πανδημία και την Τουρκία, και να γελάμε. Όμως, αυτά είναι δύο θέματα. Υπάρχει και η υπόλοιπη επικαιρότητα, η οποία μπορεί να δοθεί με ευχάριστη διάθεση, όσο γίνεται, και αυτό το ζητά ο κόσμος και μας το λέει.

Π. Στ.: Μιας και απαγορεύθηκαν τα πανηγύρια, εμείς επιμένουμε να είμαστε για τα πανηγύρια. Υπάρχει εξαρχής καλή διάθεση και προοπτική να δούμε τη ζωή αλλιώς και τη δουλειά αλλιώς. Κομβικό ρόλο σ' αυτό βέβαια παίζει η χημεία με τον Νίκο. Θα σου πω και κάτι άλλο. Οι άνθρωποι που γελούν πολύ -πιθανόν- έχουν κλάψει πολύ προηγουμένως, είπαν στο 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved