Νίκος Κουρής: «Δεν θα έκανα κάτι μόνο για τα χρήματα»
Media

Νίκος Κουρής: «Δεν θα έκανα κάτι μόνο για τα χρήματα»

Αν και θα περίμενε κάποιος να επιστρέψει τηλεοπτικά μέσω μυθοπλασίας, ο Νίκος Κουρής έκανε την έκπληξη και εμφανίστηκε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 ως παρουσιαστής.

Ο Νίκος Κουρής παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι «Δες & βρες» που προβάλλεται στην ΕΡΤ1 καθημερινά στις οκτώ το βράδυ. Ο ηθοποιός μίλησε για το νέο του ρόλο αλλά και για την απόφασή του να πει το ναι σε αυτή την πρόταση.

Πλέον και παρουσιαστής. Προσθέσατε στο βιογραφικό σας έναν ακόμη τίτλο.

«Δεν ξέρω αν είμαι παρουσιαστής. Κάνω κάτι που μου αρέσει και πάει πολύ καλά».

Φαντάζομαι πως το γεγονός ότι το τηλεπαιχνίδι αρέσει πρώτα σε εσάς ήταν το έναυσμα για να δεχτείτε την πρόταση.

«Το πρώτο είναι αυτό. Το δεύτερο ότι έχει να γίνει στην ΕΡΤ τηλεπαιχνίδι 17 χρόνια και το τρίτο ότι το φορμάτ είναι ωραία στημένο και οι κανονισμοί του έχουν ενδιαφέρον. Ακονίζει την προσοχή σου, τη σκέψη σου και δεν θέλει τους πρωταγωνιστές να έχουν απαραιτήτως γνώσεις. Χρειάζεται εγρήγορση, ψυχραιμία, ταχύτητα και εντέλει κερδίζεις πολλά χρήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Εσείς γνωρίζετε τις απαντήσεις;

«Τις γνωρίζω γιατί επεξεργάζομαι τις ερωτήσεις και με τον τρόπο που τις διαβάζω πρέπει να μην αποκαλύψω το σημείο που είναι η απάντηση, θα μου άρεσε να μην ξέρω, αλλά δεν γίνεται. Είναι πολύ έξυπνο πάντως που οι περισσότερες απαντήσεις βρίσκονται κρυμμένες μέσα στις ίδιες τις λέξεις».

Ποια είναι η πιο περίεργη απάντηση που έχετε λάβει;

«Είναι πολλές, ειδικά στην πρώτη κατηγορία που είναι αμιγώς γνώσεων. Μια παίκτρια στην εικόνα ενός χταποδιού απάντησε ότι είναι καλαμάρι και όταν ρώτησα ποιο ρόλο έπαιζε ο Αλ Πατσίνο σε μια ταινία, μου απάντησε τον... Αλ Πατσίνο. Τις θέλουμε αυτές τις απαντήσει, γιατί έχουν πλάκα και γιατί αποδεικνύουν ότι κάτω από πίεση ο παίκτης μπορεί να απαντήσει το οτιδήποτε. Δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις στον καναπέ σου. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε επιεικείς με τους συμμετέχοντες».

Θα περίμενε κανείς να επιστρέψετε με μια σειρά, καθώς η μυθοπλασία ανθεί και πάλι.

«Ναι, αλλά μου αρέσουν οι εκπλήξεις. Για τηλεπαιχνίδι δεν μου είχε ξαναγίνει πρόταση, για σειρά πολλές. Για να συμμετάσχω σε μια παραγωγή μυθοπλασίας, πρέπει και να με βολεύει με το θέατρο, που είναι προτεραιότητα μου. Δεν θέλω να τα κάνω όλα μαζί. Αν υπάρχει τρόπος να τα συνδυάσω, είμαι θετικός».

Πολλές φορές συνειδητά έχετε απορρίψει τηλεοπτικές προτάσεις και σε δύσκολους καιρούς. Είστε άνθρωπος που η επιλογή σας είναι ταυτόχρονα και καλλιτεχνική ανάγκη;

«Δεν θα έκανα κάτι μόνο και μόνο για τα χρήματα. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, παρόλο που οι εποχές είναι δύσκολες. Τώρα που έχω το τηλεπαιχνίδι δεν κάνω θέατρο, θα έκανα αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός. Οι συνθήκες είναι ειδικές. Αλλωστε το τηλεπαιχνίδι έχει άλλους ρυθμούς. Κάνεις μαζεμένα γυρίσματα πολλών επεισοδίων σε μια μέρα και έτσι υπάρχει χρόνος», είπε στο tv 24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved