«Ήλιος»: Μυστήρια, μηχανορραφίες και έρωτες έρχονται στον ΑΝΤ1
Media

«Ήλιος»: Μυστήρια, μηχανορραφίες και έρωτες έρχονται στον ΑΝΤ1

«Ήλιος»: Η νέα σειρά του ΑΝΤ1 συνδυάζει το θρίλερ με τον έρωτα. Βασίζεται σε μια γαλλική παραγωγή και φιλοδοξεί να γίνει η καθημερινή μας συνήθεια...

Η απογευματινή ζώνη του ΑΝΤ1 θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «Ζώνη Μαρίας Γεωργιάδου». Ύστερα από δύο επιτυχημένες σεζόν με τη σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα», η ηθοποιός-σεναριογράφος αναλαμβάνει για τη νέα σεζόν τη διασκευή του σεναρίου γαλλικής σειράς «Grand Soleil». Ως γνωστόν, το κανάλι του Αμαρουσίου δεν θέλει οι σειρές του να κρατούν πολλές σεζόν κινδυνεύοντας να «τραβούν» πολύ τις εξελίξεις και να τις «ξεχειλώνουν», γιατί έτσι το κοινό κουράζεται. Τι' αυτό άλλωστε και ολοκληρώθηκε στο δεύτερο κύκλο της η σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα», αν και σημείωνε υψηλή τηλεθέαση στη ζώνη της.

Η υπόθεση

Η ιστορία της σειράς «Ήλιος» ξεκινά με την άφιξη στη γενέτειρα της μιας γυναίκας (την υποδύεται η Ευγενία Δημητροπούλου) με το 17χρονο γιο της. Όλα αυτά τα χρόνια που η γυναίκα είχε φύγει, δεν είχε γυρίσει ποτέ, ούτε για μια επίσκεψη... Τώρα όμως παίρνει την απόφαση όχι μόνο να επιστρέψει, αλλά και να εγκατασταθεί μόνιμα, γιατί θεωρεί ότι είναι πια καιρός ο γιος της να γνωρίσει την οικογένεια του πατέρα του. Με συνεχή φλας μπακ μαθαίνουμε το πότε και το γιατί η γυναίκα αυτή έφυγε από τον τόπο της. Γνωρίζουμε όμως παράλληλα την οικογένεια της, τους φίλους και τις παρέες της και τις οικογένειες τους.

Η επιστροφή της δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό το γνώριζε άλλωστε και η ίδια όταν έπαιρνε την απόφαση να γυρίσει και να αντιμετωπίσει το παρελθόν της. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με τα όσα καλείται να αντιμετωπίσει. Γιατί κανονίζει να συναντηθεί με μία παιδική της φίλη, η οποία έχει στοιχεία για την εξαφάνιση της αδελφής της, όμως αυτή βρίσκεται νεκρή πριν από το ραντεβού τους και η ίδια είναι υπ' αριθμόν 1 ύποπτη για το φόνο! Μάρτυρες δεν υπάρχουν, αλλά όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της και συλλαμβάνεται. Μέσα από τη φυλακή, λοιπόν, πρέπει όχι μόνο να αποδείξει την αθωότητα της, αλλά και να μάθει ποιος από το παρελθόν της ήθελε να την παγιδέψει και γιατί. Είναι σίγουρη ότι το κλειδί της αποφυλάκιση της κρύβεται στο παρελθόν της.

Στην προσπάθεια της να μαζέψει τα στοιχεία που χρειάζονται, θα συναντήσει πολλά εμπόδια. Πολλά πρόσωπα που της γυρνούν την πλάτη ή που θα αλλοιώσουν ακόμη και τα στοιχεία, θα έχει όμως στο πλευρό της και αρκετούς συμμάχους, που πιστεύουν στην αθωότητα της και προσπαθούν να την αποδείξουν με κάθε τρόπο. Όσο προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος, τόσο αυτό δείχνει να μπερδεύεται περισσότερο. Παράλληλα, άλλοτε με κανονική ροή της ιστορίας κι άλλοτε με φλας μπακ γνωρίζουμε τους ήρωες και τα μυστικά τους. Ηθικά διλήμματα, ερωτικές σχέσεις, ραγισμένες καρδιές, όνειρα, μυστήριο, εκδίκηση, θυμός, αλλά και αστείες καταστάσεις περιστοιχίζουν τις ζωές των χαρακτήρων της ιστορίας, που όλες μαζί δένουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Γνωστά ονόματα

Στον «Ήλιο» ποντάρει φέτος πολλά ο ΑΝΤ1 για να... ζεστάνει τα κρύα βράδια του χειμώνα που θα έρθει. Γι' αυτό,όπως αναφέρει το περιοδικό Τηλεθεατής, έχει συγκεντρώσει πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς, όπως ο Γιώργος Καραμίχος (που μετά την «Οικογένεια Ντάρελ» αλλά και την ταινία «Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού» επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να ενσαρκώσει έναν αστυνομικό στη νέα σειρά, χωρίς φυσικά να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια), η Ευγενία Δημητροπούλου (που έχουμε να τη δούμε στην τηλεόραση σε πρωταγωνιστικό ρόλο από «Το νησί»),

ο Αντίνοος Αλμπάνης (μετά την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε με θάρρος και από μια σειρά εξαιρετικών ρόλων στις σειρές «10η εντολή» και «Ου φονεύσεις» αλλά και του... έκπτωτου «Πρίγκιπα της φωτιάς» στο ΟΡΕΝ), η Ντόρα Μακρυγιάννη (που γνωρίσαμε από τη σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα» και... έδεσε στον ΑΝΤ1) και ο Μάριος Αθανασίου (που... έρχεται με φόρα με το πολύ επιτυχημένο «Έρωτας μετά»).

Εμφανίζοντας επίσης οι: Νίκος Αρβανίτης (με μεγάλη πορεία στο θέατρο) και Ακίνδυνος Γκίκας (με επίσης μεγάλη θητεία στο θέατρο αλλά και στις μεταγλωττίσεις. Πολλοί ίσως αναγνωρίσετε ακούγοντας τον ... Δρακουμέλ από τα «Στρουμφάκια» ή τον... «Γουίνι το αρκουδάκι», στον οποίο δάνειζε τη φωνή του για 20 χρόνια). Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Βίκυ Μανώλη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved