Πιτταράς - Κοτταρίδης: Μιλούν για τη συνεργασία και το μέλλον τους στην ΕΡΤ
Media

Πιτταράς - Κοτταρίδης: Μιλούν για τη συνεργασία και το μέλλον τους στην ΕΡΤ

Μπορεί η συνεργασία τους να μετρά λίγους μόλις μήνες, ωστόσο οι δυο τους κουβαλούν αρκετή εμπειρία στο χώρο της Δημοσιογραφίας.

Ο Γιάννης Πιτταράς και ο Δημήτρης Κοτταρίδης, είναι οι παρουσιαστές της ΕΡΤ για την πολύ πρωινή ενημέρωση των τηλεθεατών. Οι δυο δημοσιογράφοι και παρουσιαστές δεν ξεκίνησαν με τις καλύτερες συνθήκες τη συνεργασία τους, μιας και ο κορονοϊός τους άλλαξε τα σχέδια.

Ο Γιάννης Πιτταράς και ο Δημήτρης Κοτταρίδης μίλησαν στο "7 Μέρες TV"

Γιάννη, η καθημερινή εκπομπή «Από τις 6» πραγματικά έκανε αίσθηση, καταφέρνοντας μέσα σε πολύ λίγους μήνες να αποκτήσει το δικό της, φανατικό κοινό. Τα συναισθήματα σου;

Γιάννης Πιτταράς: Προσωπικά δεν είμαι ακόμη ικανοποιημένος, γιατί οι προσδοκίες και οι στόχοι που έχουμε είναι πιο υψηλοί. Έχω γαλουχηθεί σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Δεν έχει αλλάξει σε κάτι το γεγονός ότι βρίσκομαι στη Δημόσια Τηλεόραση. Επιθυμούμε να παραμείνουμε το ίδιο ανταγωνιστικοί.

Δημήτρη, σε χαροποιεί το γεγονός ότι σχεδόν το 10% του κοινού σας παρακολουθεί καθημερινά;

Δημήτρης Κοτταρίδης: Προφανώς, είναι μεγάλη χαρά για μας και ικανοποίηση ότι σιγά σιγά το εγχείρημα μας γίνεται αποδεκτό από τον κόσμο. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι κερδίζουμε σε αξιοπιστία, σ' αυτήν τη φάση, μέχρι να μας γνωρίσει περισσότερο το κοινό. Θεωρώ ότι είναι πολύ βασικό στα πρώτα βήματα της μια εκπομπή να χτίζει γερά θεμέλια, δηλαδή να είναι αξιόπιστη και να έχει ευρεία κάλυψη, κάτι που είναι εύκολο να γίνει με τη λειτουργία της ΕΡΤ. Είναι το μόνο κανάλι στην Ελλάδα με ανταποκριτές και συνεργεία σε όλη τη χώρα. Προφανώς, μας ενδιαφέρουν τα νούμερα τηλεθέασης. Βλέπουμε τι κάνουμε λάθος και τι θέλει και ο κόσμος.


Πώς κρίνετε τους αντιπάλους σας;Έχετε απέναντι το μεγαθήριο, Γιώργο Παπαδάκη, που επί 30 συναπτό χρόνια κάνει επιτυχία, αλλά και τους Οικονόμου και Τσιμτσιλή.

Γ. Π.: Κατ αρχάς, δεν βλέπω αντιπάλους. Με όλους τους συναδέλφους γνωριζόμαστε χρόνια. Με ορισμένους εξ αυτών έχουμε δουλέψει μαζί στα ίδια κανάλια. Κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά δεν είναι ο μπούσουλας μας η συνταγή που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Ο καθένας έχει την πορεία του. Εμείς θέλουμε να αφήσουμε το δικό μας ισχυρό αποτύπωμα, για όσο διάστημα βρισκόμαστε σε αυτό το πόστο.

Δ. Κ.: Δεν θα τους χαρακτήριζα αντιπάλους. Έχουν καταγράψει όλοι μια μεγάλη πορεία στην ελληνική τηλεόραση. Έχουν τη μεγάλη αποδοχή του κοινού. Για μας είναι και λίγο σχολείο αυτό. Προσωπικά, ξέρω πολύ καλά τον Γιώργο Παπαδάκη. Ήμουν 20 χρόνια στον ΑΝΤ1. Προφανώς, μαθαίνουμε απ' αυτούς, όμως, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τη λογική να ακολουθήσουμε το μοντέλο που ήδη ακολουθείται στην τηλεόραση. Θέλουμε λίγο να αλλάξουμε τα πράγματα.

Γιάννη, έχεις τονίσει σε συνέντευξη σου ότι δεν αναπτύσσεις φιλίες με τους βουλευτές...

Γ. Π.: Δεν μπλέκω τα πράγματα. Κρατώ πάντα την προσωπική μου ζωή εκτός δουλειάς. Άνθρωποι με τους οποίους είχα μια καλή σχέση στο παρελθόν έχει απαιτηθεί να τους φέρω απέναντι μου, ακριβώς γιατί οι θέσεις ευθύνης που είχαν τους οδηγούσαν σε αποφάσεις οι οποίες ήταν αντίθετες με το κοινό αίσθημα.

Πώς οραματίζεστε την επόμενη χρονιά της εκπομπή;

Γ. Π.: Κοίταξε, αυτή η χρονιά ήταν μισή για μας, για την ακρίβεια η μισή του μισού, εξαιτίας της καραντίνας που απαιτήθηκε για δύο μήνες να κάνουμε εκπομπή με πολύ ειδικές συνθήκες. Αποφασίσαμε εξ αυτού η εκπομπή να μη σταματήσει ούτε το καλοκαίρι. Επιθυμούμε να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό το δημοσιογραφικό μας αποτύπωμα τους επόμενους μήνες. Έχουμε ήδη την εμπειρία των πρώτων μηνών. Έχουμε γνωριστεί όλοι μεταξύ μας Το βασικό στοίχημα σε όλες τις δουλειές έχει να κάνει με την ομάδα. Εκεί χτίζεται η εμπιστοσύνη η οποία κατά την άποψη μου κερδίζεται και δεν επιβάλλεται.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved