Νίκος Μάνεσης: «Πρέπει να φτιάξουμε τη νέα γενιά της τηλεόρασης»
Media

Νίκος Μάνεσης: «Πρέπει να φτιάξουμε τη νέα γενιά της τηλεόρασης»

Ο Νίκος Μάνεσης είναι από τα πιο αγαπημένα τηλεοπτικά πρόσωπα, με πορεία που πολλοί θα ζήλευαν.

Ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος μίλησε για την TV και πώς βλέπει τα προγράμματα των σταθμών, αλλά και για το αν του λείπουν νέα πρόσωπα από τη μικρή οθόνη. Διαβάστε τι σχολίασε ο ίδιος σε συνέντευξή του!

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων σταθμών πώς το βλέπεις;

«Κανάλια τολμούν να ρίξουν πολλά λεφτά σε προγράμματα και δεν ξέρω αν θα τα βγάλουν. Κανάλια που επαναλαμβάνουν ομοειδές πρόγραμμα. Ολοι κάνουν lifestyle, όλοι μαγειρεύουν. Δεν έχω δει διαφορετικές προτάσεις. Υπάρχουν κανάλια, επίσης, που στηρίζονται σε αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Εγώ με αυτό διαφωνώ. Ο σταρ πρέπει να είναι η εκπομπή και εκεί να κουμπώσει το πρόσωπο. Στην ελληνική τηλεόραση το πρόγραμμα σχεδιάζεται ανάποδα. Γι’ αυτό κι εγώ θέλω να τα κάνω όλα αλλιώς».

Σου λείπουν φρέσκες ιδέες;

«Η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές φρέσκιες ιδέες. Φεύγουν υπεύθυνοι καναλιών με βαλίτσες με λεφτά, τα οποία δεν λιγοστεύουν, πάνε στις Κάννες και αγοράζουν έτοιμο πρόγραμμα που έχει να κάνει με Ολλανδούς. Αμερικανούς. Υπάρχουν στην Ελλάδα μυαλά που μπορούν να δημιουργήσουν φρέσκες ιδέες. Τα ξένα φορμάτ δεν γίνεται να κουμπώνουν με το ελληνικό κοινό. Οταν ήρθαν οι Γερμανοί στον ΑLΡΗΑ με ένα φρέσκο πρόγραμμα να μεγαλουργήσουν, έφυγαν νύχτα, δεν ήξεραν τον παλμό, δεν ήξεραν την ιδιαιτερότητα του Ελληνα τηλεθεατή».

Νέο πρόσωπα, αντίστοιχα, σου λείπουν;

«Βεβαίως, χρειάζεται ανανέωση προσώπων. Δεν μπορείς να στηρίζεσαι για παράδειγμα μόνο στον Νίκο Μάνεση που πάτησε τα 50. Πρέπει να βρούμε νέους ανθρώπους, να τους εκπαιδεύουμε και να δίνουμε ευκαιρίες. Χρειάζεται νέο αίμα. Δυστυχώς, όμως, οι υπεύθυνοι τηλεόρασης πάνε στα σίγουρα, θεωρούν ότι τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα θα προσελκύσουν κόσμο. Είναι λάθος όλο αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε τη νέα γενιά της τηλεόρασης. Υπάρχουν ικανοί άνθρωποι, με την καθοδήγηση κάποιοι θα βγουν και θα καμαρώνουμε».

Τι θα έκοβες και με τι θα εμπλούτιζες τον προγραμματισμό της ΤV;

«Υπάρχει εναλλακτική ενημέρωση, υπάρχει και εναλλακτική ψυχαγωγία. Γιατί ένας διάσημος μάγειρας να μαγειρεύει σε ένα στούντιο και η παρουσιάστρια να λέει «μμμ... τι ωραία!»; Αν πήγαινε σε ένα μαγέρικο στην Πλάκα να μαγειρέψει, δεν θα ήταν πιο ωραίο; Το ίδιο προϊόν θα ήταν με άλλη εικόνα. Προσωπικά θα καταργούσα την κλειδαρότρυπα, αλλά και το ότι οι μισές ελληνικές εκπομπές κριτικάρουν την άλλη μισή τηλεόραση. Αυτό είναι ιδρυματισμός. Γι’ αυτό υπάρχει πολυδιάσπαση στα νούμερα. Δεν θέλω να δω άλλες αναλύσεις για μοντέλα που πέρασαν από εκπομπές. Χρειαζόμαστε πρωτογενές υλικό», είπε στο Τύπος TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved