Happy Traveller: Το ταξίδι στα Νησιά Φερόε συνεχίζεται!
Media

Happy Traveller: Το ταξίδι στα Νησιά Φερόε συνεχίζεται!

Το φανταστικό ταξίδι του Happy Traveller και του Ευτύχη στα Νησιά Φερόε συνεχίζεται και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 17.40, μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μία από τις πιο απομονωμένες χώρες της Ευρώπης και ένας από τους πιο εναλλακτικούς και ενδιαφέροντες προορισμούς για το 2020 "τρυπώνει" στις οθόνες μας και μας προκαλεί να τον γνωρίσουμε.

Στο δεύτερο μέρος του ταξιδιού του, ο Ευτύχης επισκέπτεται το μεγαλύτερο από τα 18 νησιά της χώρας και εξερευνεί την πρωτεύουσα Τόρσχαβν. Κάνει βόλτα στο γραφικό λιμάνι, βλέπει τα πολύχρωμα κτίρια που θυμίζουν Κοπεγχάγη και τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια που στεγάζουν την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, κατευθύνεται σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής για να δει τον παλαιότερο σωζόμενο καθολικό ναό στα νησιά Φερόε που είναι και το παλαιότερο κτίσμα της χώρας.

Η επόμενη μέρα τον βρίσκει εν πλω σε καραβάκι για να επισκεφτεί το νησί των Φερόε, που βρίσκεται στη δυτικότερη πλευρά και λέγεται Mykines. Περπατά σε ένα ομιχλώδες σκηνικό για να φτάσει σε έναν από τους σημαντικότερους φάρους του Βόρειου Ατλαντικού. Στη διαδρομή βλέπει από πολύ κοντά τα πανέμορφα πάφινς, αφού στο νησί Mykines βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες αποικίες στον κόσμο.

Επιστρέφοντας στον οικισμό του νησιού, δοκιμάζει παραδοσιακή ψαρόσουπα και συναντά έναν από τους δέκα μόνιμους κατοίκους για να μάθει από πού πήρε το όνομά του το νησί και αν έχει κάποια σχέση με τις δικές μας Μυκήνες.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved