Δημήτρης Τάκης – Χριστίνα Κοραή: «Η εμπειρία δίνει διεξόδους»
Media

Δημήτρης Τάκης – Χριστίνα Κοραή: «Η εμπειρία δίνει διεξόδους»

Ένα ενημερωτικό «μπρα-ντε-φερ» με δύο αξιόλογους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ φιλοξενείται κάθε πρωί στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» από τις 10.00 μέχρι τις 12.00.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, που καθημερινά ενώνουν τις δημοσιογραφικές τους δυνάμεις μεταφέροντας το πιο έγκυρο ρεπορτάζ, παρασκήνια και όλη την πολιτική επικαιρότητα.

Εχετε βρεθεί αντιμέτωποι, ζωντανά στον αέρα, με κάποια είδηση που να σας φέρει σε δύσκολη θέση ή να σας έχει σοκάρει και να μην μπορείτε εύκολα να τη διαχειριστείτε;

Δ. Τάκης: «Στις φωτιές του 2007 ήμουν στο studio του Μega από τις πέντε το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι σε συνεχή ροή. Με συγκλόνισαν οι συνεχείς εκκλήσεις των ανθρώπων που έβγαιναν τηλεφωνικά στον αέρα και ζητούσαν βοήθεια και τα χιλιάδες στρέμματα δάσους που καίγονταν και το βλέπαμε σε απευθείας μετάδοση».

Χρ. Κοραή: «Είμαι προσεκτική με ειδήσεις που μου ζητάνε να σχολιάσω και αισθάνομαι ότι χρειάζονται μια επιβεβαίωση. Η εμπειρία δίνει διεξόδους. Σε δύσκολη θέση θα μπορούσε να φέρει κάποιος έναν δημοσιογράφο με τον οποίο δεν διαφωνεί απλώς -δημοκρατία έχουμε- αλλά επιχειρεί να στήσει και ένα σόου κατά των ΜΜΕ κ.λπ. Μία, δυο φορές που το επιχείρησε κάποιος πολιτικός με μένα ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει. Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό και τους παραληρηματικούς σε όποια εκπομπή τους βλέπω ή τους ακούω».

Με μία φράση πώς θα χαρακτηρίζατε ο ένας τον άλλον;

Δ.Τάκης: «Απειρη θετική ενέργεια και χιούμορ copyright Κοραή».

Χρ. Κοραή: «Ο Δημήτρης είναι ένας ωραίος αντισυμβατικός».

Και οι δύο ασχολείστε με το πολιτικό ρεπορτάζ. Ποιον πολιτικό θαυμάζετε και γιατί;

Δ. Τάκης: «Η λέξη «θαυμάζω» είναι πολύ βαριά για πολιτικό, άρα προτιμώ να τη χρησιμοποιώ μόνο για όσους διαμόρφωσαν τη μοίρα του τόπου. Κατά συνέπεια, θαυμάζω τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος παρέλαβε μεταπολεμικά μια χώρα βαλκανικού μικροαστισμού και παρέδωσε μια χώρα ευρωπαϊκή και δημοκρατική».

Χρ. Κοραή: «Εάν πράττουν το αυτονόητο -να υπηρετούν τους πολίτες και να προσπαθούν κάθε μέρα να γίνονται καλύτεροι για τους άλλους- θα έχουν την εκτίμηση μου. Κρατάω τον θαυμασμό μου για τους ανθρώπους που μας δίνουν μαθήματα καθημερινής επιβίωσης».

«Μπρα-ντε-φερ» λοιπόν... Με ποιους έχετε σκοπό να το κάνετε;

Δ. Τάκης: «Με όλους, με την επικαιρότητα, με τα γεγονότα και τους με τους πρωταγωνιστές τους, με απόψεις που διαφωνούμε αλλά και μεταξύ μας. Γιατί το γεγονός ότι έχουμε τόση άνεση μεταξύ μας μας δίνει τη δυνατότητα, όταν διαφωνούμε, να παλεύουμε για την άποψη μας. Και θα συμβεί, όχι όμως fake, αλλά πραγματικά».

Χρ. Κοραή: «Το «μπρα-ντε-φερ» θεωρώ ότι θα χαρακτηρίσει το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό τη σεζόν 2020-2021. Ερχεται ένα δύσκολο φθινόπωρο και ένας βαρύς χειμώνας. Οπότε θα είμαστε εκεί, κάθε πρωί, 10-12, για ενδιαφέρουσες αντιπαραθέσεις με νικητές και ηττημένους, που ενίοτε, όμως, μπορεί να οδηγούν και σε συνθέσεις», είπαν στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved