Χριστίνα Αλεξανιάν: «Όταν έχασα τον πατέρα μου ήταν το pick της αϋπνίας»
Media

Χριστίνα Αλεξανιάν: «Όταν έχασα τον πατέρα μου ήταν το pick της αϋπνίας»

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης φιλοξενεί στην εκπομπή του "Οδηγός καλής ζωής" το Σάββατο 10 Οκτωβρίου την Αννίτα Ναθαναήλ και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου την ηθοποιό Χριστίνα Αλεξανιάν.

Είναι η πιο πολυδιαφημισμένη διατροφή των τελευταίων ετών και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι μένουμε για πολλές ώρες νηστικοί.

Ο λόγος για την διαλειμματική νηστεία, την οποία οι περισσότεροι κάνουν για να χάσουν βάρος και που σύμφωνα με μελέτες μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις και στους δείκτες υγείας.

Η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 09:00, φιλοξενεί την Αννίτα Ναθαναήλ, η οποία ακολούθησε για πρώτη φορά αυτού του είδους τη διατροφή «για συμπαράστασή στον σύζυγο», όπως χαρακτηριστικά λέει. «Μέσα σε τρεις μήνες και τρώγοντας τα πάντα, έχασα τρισήμιση κιλά που για εμένα, μην έχοντας να χάσω πολλά κιλά, ήταν πολύ σημαντικά». «Αν και η βάση της διατροφής μου είναι υγιεινή, κάτω από αυτό κρύβεται το κορίτσι της σοκολάτας και των λιπαρών τυριών», αναφέρει τη Αννίτα Ναθαναήλ επισημαίνοντας ότι η διαλειμματική νηστεία είναι κάτι που ακολουθεί κατά καιρούς γιατί «είναι η μοναδική που δεν με κάνει να στερούμαι πράγματα, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε φορτωθεί με τα κιλά του καλοκαιριού και είμαστε στην κλιμακτήριο».


Ο ειδικός παθολόγος – διατροφολόγος Δημήτρης Δελλής μιλάει για τα λάθη και τα σωστά που κάνουμε στην διαλειμματική νηστεία αλλά και τις παγίδες που μπορεί να κρύβει αυτό το διατροφικό μοντέλο. Επίσης, στην εκπομπή και στην ενότητα της ψυχολογίας μαθαίνουμε πώς θα προσαρμοστούμε στη νέα συνθήκη που ακούει στο όνομα τηλεργασία, στην ενότητα της διατροφής βλέπουμε τις μαύρες τροφές και την θρεπτική τους αξία και στην ενότητα «Μας Ρωτάτε, Σας Απαντάμε» ενημερωνόμαστε για την χρησιμότητα του αντιγριπικού εμβολίου στην εποχή του κορονοϊού.


Τρεις στους δέκα υποφέρουν από αϋπνίες, με τον ύπνο να διαταράσσεται συχνότερα στις γυναίκες. Η αϋπνία σχετίζεται άμεσα με τον ψυχισμό μας και παράγοντες όπως το στρες μπορεί να επιφέρουν αλλαγές στην ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου.
Η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 09:00, αναζητά έναν διαφορετικό δρόμο στη λύση του προβλήματος της αϋπνίας. Οι νεώτερες απόψεις των επιστημόνων έρχονται να ανατρέψουν σχεδόν τα πάντα και να φθάσουν έως και την παιδική μας ηλικία, για να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε.


Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν, που αν και είχε λύσει το πρόβλημα της αϋπνίας, από την καραντίνα και μετά εμφάνισε ξανά διαταραχές στον ύπνο της.


«Όταν έχασα τον πατέρα μου ήταν το pick της αϋπνίας. Εκεί κατάλαβα ότι η απώλειά του με είχε μπλοκάρει» σημειώνει. Μιλάει για την περίοδο της καραντίνας και την αϋπνία που εμφανίστηκε ξανά, αναφέρεται σε όσα την χαλαρώνουν και την βοηθούν να κοιμάται και μεταξύ αστείου και σοβαρού εκφράζει τον φόβο της ότι «θα γεράσω πριν την ώρα μου, γιατί έχω ακούσει ότι ο 8ωρος ύπνος είναι αναζωογονητικός σε όλα τα επίπεδα». Επίσης, μιλάει για τα όνειρα που βλέπει και ακούει με έκπληξη τον ψυχολόγο- ψυχαναλυτή Γ.Παπαγεωργίου να ερμηνεύει ένα πρόσφατο όνειρο που είδε.
Ακόμη, στην εκπομπή παρουσιάζονται τρία ενδιαφέροντα θέματα: γιατί έχουμε ξηροστομία, ποια είναι η σωστή θέση των τροφίμων στα ράφια του ψυγείου αλλά όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αυτοάμυνά μας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved