Όλγα Μαλέα: «Ο κάθε θεατής εκτιμά ένα άμεσο και ποιοτικό προϊόν»
Media

Όλγα Μαλέα: «Ο κάθε θεατής εκτιμά ένα άμεσο και ποιοτικό προϊόν»

Η δημοφιλής σκηνοθέτρια της μεγάλης οθόνης, Όλγα Μαλέα, σκηνοθετεί τη νέα σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια».

H ίδια μίλησε για το εξαιρετικό καστ της σειράς, για τα γυρίσματα, ενώ αναφέρθηκε και στις τηλεοπτικές μετρήσεις.


-Διαμορφώσατε ένα εξαιρετικό καστ. Θεωρείτε ότι είναι το μεγάλο σας ατού στη σειρά;
«Πραγματικά το καστ είναι υπέροχο, νιώθω πολύ τυχερή που δουλεύω με τόσο εκλεκτούς ηθοποιούς αλλά και ανθρώπους. Το καστ μας είναι προϊόν σημαντικής συνεργασίας ανάμεσα στην casting director, Σοφία Δημοπούλου, τους παραγωγούς, Νάταλι Δούκα και Διονύση Σαμιώτη, και τους σεναριογράφους, Νίκο Απειρανθπη και Κατερίνα Μπέη, και εμένα. Ο καθένας από εμάς έφερε τη δημιουργική του συμβολή και αυτό είναι ανεκτίμητο. Είναι ομαδική δουλειά το σινεμά και η τηλεόραση».


-Τα γυρίσματα πού πραγματοποιούνται;
«Όλα σε φυσικούς χώρους, στην Αθήνα. Το διαμέρισμα της οικογένειας είναι σε ένα σπίτι στου Παπάγου του 1963, το οποίο ανακαινίσαμε, αλλά η εσωτερική διαρρύθμιση είναι ακριβώς όπως τη βρήκαμε. Τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού και της γειτονιάς τον χτίσαμε εξ ολοκλήρου σε ένα εγκαταλειμμένο κτιριακό συγκρότημα στην Αγία Παρασκευή, όπου ο σκηνογράφος, Δημήτρης Κατσίκης, δημιούργησε ένα τεράστιο και υπέροχο σκηνικό. Παρ' όλες τις έξι ταινίες μεγάλου μήκους που έχω κάνει και τις δύο σειρές, ποτέ δεν έχω δουλέψει μέχρι τώρα σε ένα τόσο μεγάλο και εντυπωσιακό σκηνικό».


-Στη σειρά στρώνονται τραπέζια. Οι γαστρονομικές αναφορές αντανακλούν και τη δική σας αγάπη για τη μαγειρική;
«Ναι, βέβαια. Επιμελούμαι προσωπικά τα διάφορα φαγητά που σερβίρονται στις διάφορες σκηνές. Μετά, ό,τι υλικά περισσεύουν, για να μην τα πετάμε, τα φτιάχνω ένα γρήγορο φαγάκι που το τρώμε στο μεσημεριανό μας διάλειμμα».


-Μετά το μεταβατικό στάδιο που πέρασε η TV, πιστεύετε σε ένα ελπιδοφόρο αύριο;
«Η τηλεόραση έχει ανέβει πάρα πολύ! Η ποιότητα των ξένων σειρών είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Μακάρι και η ελληνική τηλεόραση να πάει προς τα εκεί».


-Τηλεοπτικές μετρήσεις. Αντιπροσωπευτικό δείγμα ή παιχνίδι σκοπιμότητας;
«Δεν ξέρω και πολλά για το πώς γίνονται οι μετρήσεις. Στα προηγούμενα σίριαλ που έκανα, ‘’Litsa.com" και την "Ονειροπαγίδα", οι μετρήσεις ήταν στο 25% και πάνω, πράγμα που χαρούμενους τους παραγωγούς και άρα η δουλειά μου πιο εύκολη και ευχάριστη. Με δυο λόγια, αφού τα νούμερα ήταν καλά, κανείς δεν με ζάλιζε».

- Ποια είναι η ανάγκη του μέσου Έλληνα τηλεθεατή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα;
«Νομίζω ότι ο κάθε θεατής εκτιμά ένα άμεσο και ποιοτικό προϊόν. Δεν είναι αλήθεια ότι ο μέσος θεατής έχει χαμηλό επίπεδο, όπως λένε πολλοί, και ότι γι' αυτό πρέπει να του "σερβίρεις" προϊόν με φτηνό γέλιο και αισθητική. Όπως οι ποιοτικές ξένες σειρές βρήκαν ένα κοινό που δεν ξέραμε ότι υπήρχε, το ίδιο ελπίζω να συμβεί και στην ελληνική τηλεόραση», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved