Πρωτοβουλία IAB και ΕΝΕΔ για νεο πλαίσιο μετρήσεων στο ίντερνετ - Συνάντηση με Πέτσα
Media

Πρωτοβουλία IAB και ΕΝΕΔ για νεο πλαίσιο μετρήσεων στο ίντερνετ - Συνάντηση με Πέτσα

Συνάντηση εκπροσώπων του ΙΑΒ Hellas και της ΕΝΕΔ με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα με αντικείμενο τη νέα εποχή στο χώρο των μετρήσεων επισκεψιμότητας στους διαδικτυακούς τόπους.

Πρόκειται για μιας ιδιαίτερης σημασίας πρωτοβουλία που στόχο έχει τη διασφάλιση της πλήρους διαφάνειας στο χώρο των μετρήσεων και σε αυτό συγκλίνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Εκπρόσωποι των IAB Hellas και ΕΝΕΔ συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα με θέμα την πρωτοβουλία τους για διαμόρφωση πλαισίου σύγχρονης, ευρείας και κυρίως αξιόπιστης μέτρησης της επισκεψιμότητας των ελληνικών διαδικτυακών τόπων.

To εργαλείο αυτό, μπορεί να λειτουργήσει ως «κοινό νόμισμα» για την ελληνική διαδικτυακή αγορά, καθώς δεν θα αποτυπώνει μόνο τα βασικά μεγέθη επισκεψιμότητας ενός site (μοναδικοί χρήστες, επισκέψεις, σελιδοπροβολές) αλλά θα δίνει και πληροφορίες σχετικά με παραμέτρους όπως brand safety, quality of content, invalid traffic, ad blocking και multitasking.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα σχετικά με τον τομέα του πρωτογενούς ψηφιακού περιεχομένου στην Ελλάδα, ενώ έγινε ειδική αναφορά για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για τον περιορισμό των fake news στο Διαδίκτυο. Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση υποστηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη ενίσχυση της διαφάνειας στις μετρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης και στον περιορισμό των ψευδών ειδήσεων.

Πηγή: Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved