Kitchen Lab: Το σαββατιάτικο μενού του Άκη Πετρετζίκη!
Media

Kitchen Lab: Το σαββατιάτικο μενού του Άκη Πετρετζίκη!

 Aπλά, καθημερινά υλικά αποτελούν τη βάση για συνταγές ξεχωριστές τις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στις 16:40.  

Το σαββατιάτικο μενού ανοίγει ένα λαχταριστό αφράτο ψωμάκι, ρωσικής προέλευσης, πιροσκί με πατάτα. Ο Άκης ξεκινάει την παρασκευή του με τη ζύμη, ανακατεύοντας στον κάδο του μίξερ γάλα, μαγιά και ζάχαρη. Προσθέτει αλεύρι, αλάτι, ελαιόλαδο και χτυπάει δυνατά με τον γάντζο. Μεταφέρει σε λαδωμένο μπολ, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει να διπλασιαστεί σε όγκο. Για τη γέμιση, ο αγαπημένος σεφ βάζει βούτυρο σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτει κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρει καλά να καραμελώσει και προσθέτει κύμινο, πιπέρι, πατάτες σε κομμάτια και αλάτι. Αφαιρεί από τη φωτιά, πιέζει με το ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και αφήνει στην άκρη να κρυώσει καλά.

AΑλευρώνει τα χέρια του και απλώνει επιπλέον στον πάγκο εργασίας του. Βάζει πάνω τη ζύμη και την κόβει σε 6 κομμάτια. Ανοίγει το κάθε κομμάτι, μοιράζει τη γέμιση και απλώνει περιμετρικά νερό. Κλείνει τις άκρες πιέζοντας καλά για να μην ανοίξουν τα πιροσκί και βάζει σε δόσεις σε τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά με ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί η ζύμη μέχρι μέσα. Αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρει με ρίγανη.

Ένα ζεστό και θρεπτικό γεύμα, μια κρεατόσουπα με κριθαράκι, ακολουθεί. Η διαδικασία ξεκινάει με το βράσιμο του κρέατος. Ο Άκης το κόβει σε κομμάτια και τα βάζει σε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Προσθέτει δύο φύλλα δάφνης και δύο κύβους κότας και βράζει για 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Κόβει μία πατάτα σε μικρά κομμάτια, δύο καρότα σε μισοφέγγαρα, ένα κολοκυθάκι σε κυβάκια, ένα κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζει όλα μαζί στην κατσαρόλα. Προσθέτει σέλινο σε μικρά κομμάτια , πελτέ, ντομάτες τριμμένες και σιγοβράζει για επιπλέον 30 λεπτά. Τέλος, προσθέτει κριθαράκι και σιγοβράζει για 15 ακόμη λεπτά. Αφαιρεί από τη φωτιά και σερβίρει με αλάτι, πιπέρι, χυμό και ξύσμα λεμονιού, επιπλέον φέτες λεμονιού και ελαιόλαδο.

Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει ένα από τα πιο ιδιαίτερα γλυκά που έχετε δοκιμάσει ποτέ: γλυκό του κουταλιού μανιτάρι. Η εκτέλεση είναι πολύ απλή, αφού μόλις σε μια κατσαρόλα βράζουν όλα τα υλικά μαζί. Ζάχαρη, νερό, μανιτάρια, δεντρολίβανο, αρμπαρόριζα και στικ κανέλας για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Παράλληλα, ο Άκης καβουρδίζει κουκουνάρι σε ένα τηγάνι και στο τέλος, σερβίρει το γλυκό του κουταλιού του με γιαούρτι, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και δεντρολίβανο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved