Μαρία Ανδρούτσου: «Δίνω δεύτερες ευκαιρίες στους ανθρώπους»
Media

Μαρία Ανδρούτσου: «Δίνω δεύτερες ευκαιρίες στους ανθρώπους»

Φέτος απολαμβάνουμε τη Μαρία Ανδρούτσου ως «Μιράντα» στο «Έλα στη θέση μου», που σαρώνει σε νούμερα τηλεθέασης για 5η σεζόν.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για το αν το σίριαλ του ALPHA που μετράει τόσα χρόνια στη μικρή οθόνη έχει να φοβηθεί κάτι που νέες σειρές, για το αν σκέφτεται το μέλλον λόγω των συνθηκών που βιώνουμε, ενώ ανέφερε αν έχει νιώσει ανταγωνισμό.

Η μυθοπλασία έχει την τιμητική της αυτή τη σεζόν. Ένα επιτυχημένο σίριαλ που διανύει την 5η σεζόν, έχει να φοβηθεί κάτι από το καινούργιο;

Ναι, ισχύει για τη μυθοπλασία φέτος... Αλλά για να είναι μια σειρά εκεί 4 χρόνια... Αν κρατήσει το ίδιο επίπεδο που την έχει κάνει δημοφιλή, δεν έχει να φοβάται κάτι. Σαφώς ο κόσμος θα δει και το καινούργιο, πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για όλους. Χαίρομαι που υπάρχουν πολλά σίριαλ, κι αρχίζουν να ξαναγίνονται, είναι καλό για όλους μας. Δεν παρακολουθώ σειρές, γιατί δεν είμαι στο σπίτι, ενώ την ώρα που φτάνω, δεν είμαι για να παρακολουθώ τηλεόραση, αλλά για να κάνω ένα μπάνιο, να ηρεμήσω και να κοιμηθώ.

-Σκέφτεσαι το μέλλον βάσει της συνθήκης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή;

Όχι, γενικά αποφεύγω να σκέφτομαι το μέλλον, γιατί θέλω να ζω στο τώρα. Αν σκεφτώ το μέλλον, χάνω το τώρα, οπότε, δεν θέλω να γίνει έτσι. Κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μου, το να τα σκέφτομαι, να βάζω άγχος σε μια φανταστική κατάσταση, την οποία δεν μπορώ να ελέγξω, το θεωρώ ανούσιο. Δεν ανησυχώ για το μέλλον.

-Έχεις νιώσει το συναίσθημα του ανταγωνισμού;

Όχι, ποτέ δεν το είχα, κι όσο περνάνε τα χρόνια, επειδή έκανα αυτή τη δουλειά πολύ συνειδητά, τολμώ να πω ότι έχω μια καλή σχέση με τον εαυτό μου. Έχω πολύ έντονα στο μυαλό μου, ότι η σύγκριση δεν ωφελεί σε τίποτα. Δεν είναι πραγματικό το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον.

-Πώς μπορεί να αποφύγει τον ανταγωνισμό ένας καλλιτέχνης;

Οι καλλιτέχνες, όπως κι όλοι οι άνθρωποι, σε όλες τις δουλειές, είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, να είναι ανταγωνιστικοί. Αυτό το αποφεύγεις, με το να κάνεις "βουτιά" στον εαυτό σου, ν' αποκτήσεις όσο καλύτερη σχέση γίνεται με τον εαυτό σου, να τον αποδέχεσαι και να σου αρέσει. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν μπορώ να συγκρίνω, ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί.

-Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει στον χώρο αυτό;

Ναι, δεν μου αρέσει στον χώρο που οι άνθρωποι βάζουν ταμπέλες, κρίνουν συνέχεια για το τι έκανε ο άλλος, το θεωρώ ανασφάλεια. Δεν μου αρέσει αυτή η κριτική.

-Ποια είναι η θέση σου στα αρνητικά σχόλια;

Εξαρτάται πάντα από τον χαρακτήρα του άλλου. Κάποιος που είναι ανασφαλής και κοιτάζει να επιβεβαιώνεται συνέχεια από τους γύρω, θα κλονιστεί. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει που βαδίζει και τον ενδιαφέρει να εξελίσσεται, τα κοιτάζει και πηγαίνει παρακάτω, αν έχει βάση, αν δεν έχει το αφήνεις, γιατί δέχεσαι ότι δεν αρέσουμε σε όλους. Όταν κάποιος πάει να γράψει κάτι αρνητικό, δεν είναι ο ίδιος σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Κάποιος που έχει την ανάγκη να το κάνει αυτό, έχει να πετάξει στον απέναντι, μια αρνητίλα που βιώνει μέσα του.

-Ένιωσες κάποια στιγμή προδομένη;

Στη ζωή μας δεν είναι όλα αγγελικά, ούτε συμβαίνουν όλα έτσι όπως τα θέλαμε, αλλά μαθαίνω να δέχομαι τα πράγματα έτσι όπως έρχονται. Δεν έχω νιώσει προδομένη, μπορεί να έχω μια απαίτηση από έναν άνθρωπο, επειδή έχω εγώ μια ανάγκη, αλλά δεν πάει έτσι η ζωή. Αν σκεφτούμε ότι δε γίνονται τα πράγματα πάντα έτσι όπως τα θέλουμε, το προδομένη αλλάζει, στο να μην έχω τόσες απαιτήσεις ώστε να γίνονται τα πράγματα έτσι όπως θέλω εγώ. Δίνω δεύτερες ευκαιρίες στους ανθρώπους.

-Μέχρι πού φτάνουν οι ευκαιρίες αυτές;

Αν δεν υπάρξει αλλαγή, μετά μόνη μου πετιέμαι έξω, δεν μπορώ να το υποστηρίξω.

-Το ότι δεν σκέφτεσαι το μέλλον, σημαίνει ότι δεν κάνεις όνειρα;

Κάνω όνειρα, δε φοβάμαι για το μέλλον, απλά κάνω όμορφα όνειρα, χωρίς φόβο. Τα όνειρα μου κυρίως περιλαμβάνουν ψυχική ηρεμία. Γύρω μας όλοι είναι έτοιμοι να σε φάνε, να σου ορμήξουν, να σου κάνουν κάτι αρνητικό. Αυτό που θέλω είναι η ψυχική ηρεμία, κι από εκείνο το σημείο, ελέγχω κι εγώ, ενεργειακά, πράγματα που γίνονται γύρω μου. Αντιλαμβάνομαι το στοιχείο του φόβου, που είναι η βάση της κοινωνίας. Ποιο είναι το συναίσθημα που επικρατεί σ' έναν άνθρωπο τις περισσότερες ώρες της ημέρας;

-Αναφέρεσαι στην ανασφάλεια και τον φόβο;

Ναι, κι αυτό είναι ωραίο; Εγώ δεν έχω επιλογή, όπως κι όλοι μας; Η ζωή μας είναι κάπως δομημένη στις βάσεις αυτές και δεν μπορείς να περάσεις μετά πολύ καλά ή να είσαι πολύ χαρούμενος άνθρωπος ή να δημιουργήσεις μια καλύτερη συνθήκη για σένα και τους γύρω σου. Θέλω να τελειώσουν αυτά, για να κάνω τα live μου, που μου έχει λείψει να ροκάρουμε και να γουστάρουμε... Αλλά νιώθω τυχερή που δουλεύω και το εκτιμώ, είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved