Χαιρέτα μου τον πλάτανο: Θ.Κουρλαμπάς: «Το διοικητικό συμβούλιο θα ανατιναχθεί στον αέρα»
Media

Χαιρέτα μου τον πλάτανο: Θ.Κουρλαμπάς: «Το διοικητικό συμβούλιο θα ανατιναχθεί στον αέρα»

Χαιρέτα μου τον πλάτανο: O πρωταγωνιστής της αγαπημένης σειράς στην ΕΡΤ, Θανάσης Κουρλαμπάς αποκαλύπτει όλες τις ραγδαίες εξελίξεις που πρόκειται να συμβούν στα επόμενα επεισόδια!

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς υποδύεται τον ρόλο του Ηλία Μαργαρίτη στο σίριαλ "Χαιρέτα μου τον πλάτανο" και σε πρόσφατη συνέντευξή του μιλάει για όλα!

Το «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση τις τρεις εβδομάδες προβολής του, έχοντας περισσότερους από τετρακόσιες χιλιάδες τηλεθεατές καθημερινά. Το φανταζόσουν;

Είναι πολύ μεγάλη χαρά. Ποτέ δεν τα πήγαινα πολύ καλά, ούτε με τα νούμερα ούτε με τα ποσοστά. Βλέποντας το άνοιγμα της ΕΡΤ, τους (συντελεστές, διαβάζοντας τα πρώτα επεισόδια της σειράς, θεωρούσα ότι θα γίνει κάτι καλό. Η ΕΡΤ έχει χρόνια το κοινό της, έχει συγκεκριμένη θέση στην τηλεοπτική ζωή μας. Η αλήθεια είναι ότι τα ποσοστά της δεν ήταν ποτέ ανταγωνιστικά με την ιδιωτική τηλεόραση και δεν ξέρουμε τελικά αν αυτό είναι καλό ή κακό. Θέλω να πω ότι άλλη λειτουργία οφείλει να έχει η κρατική τηλεόραση σε μια χώρα. Κανείς δεν πίστευε ότι η σειρά θα κάνει διψήφια νούμερα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Αντιμαχόμαστε δυνατές εκπομπές και σίριαλ. Είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Υποδύομαι τον Ηλία Μαργαρίτη. Είναι ο μπακάλης του χωριού. Έχει ένα γιο και μια αδελφή. Είναι εκρηκτικό το δίδυμο με την αδελφή πώς θα το αντιμετωπίσω, του και αρκετά κωμικό. Το όνειρο του είναι να πάρει τη θέση του κοινοτάρχη από τον Παρασκευά και εξ αυτής της επιθυμίας δημιουργούνται διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Θα καταφέρει να πάρει τη θέση του Παρασκευά στα επόμενα επεισόδια;

Γίνονται διάφορες ανατροπές. Υπάρχει μια συγκρουσιακή κατάσταση. Άλλος φεύγει, άλλος έρχεται. Το δημοτικό συμβούλιο στον Πλάτανο θα ανατιναχθεί στον αέρα.

Θα έρθει σε αντίθεση με τα εγγόνια του Βαγγέλα;

Θα επιδιώξει να τα διώξει από το χωριό; Ναι. Το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων επιθυμεί τα εγγόνια να φύγουν από το χωριό, ώστε να καταλήξουν τα λεφτά του Βαγγέλα στο ταμείο της κοινότητας. Σιγά σιγά, με την έλευση τους διαμορφώνονται άλλες συμμαχίες. Θα υπάρξουν ήρωες που θα αλλάξουν στρατόπεδα. Οι βασικοί αντιμαχόμενοι των εγγονιών είναι ο Ηλίας, ο Παρασκευάς και η Βαρβάρα.

Ο ρόλος του Κλεομένη στις «Άγριες μέλισσες» έκανε σημαντική καταγραφή. Νομίζω ότι είναι ίσως η πιο σημαντική σου τηλεοπτική παρουσία.

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο. Και ο χαρακτήρας που υποδύθηκα στη «Μαρία την άσχημη» είχε αγαπηθεί από το κοινό, όπως αντίστοιχα και ο ήρωας που υποδυόμουν στο «Η οικογένεια βλάπτει». Έχω σταθεί πολύ τυχερός στην τηλεόραση. Έχω ανταμώσει με πολύ σπουδαίους συναδέλφους, σκηνοθέτες και σεναριογράφους. Οι «Άγριες μέλισσες» έκαναν σίγουρα ένα τεράστιο τηλεοπτικό μπαμ. Το φινάλε του Κλεομένη ήταν τρομερά καλογραμμένο. Ήταν η πιο έντονη τηλεοπτική μου παρουσία. Χρωστώ στους συντελεστές ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ήταν ένα υπέροχο προσωπικό ταξίδι ο Κλεομένης. Ένας πολύ ιδιαίτερος και επικίνδυνος ρόλος. Ουσιαστικά ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Έπρεπε να μείνουν για πολύ καιρό κρυφές οι σκέψεις και οι προσδοκίες, το παρελθόν του, η σεξουαλικότητα του. Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που ήμουν και εγώ ένα κομμάτι από το Διαφάνι.

Έρχομαι στην υπόλοιπη πορεία και ζωή σου. Ουσιαστικά συστήθηκες θεατρικά το 1992. Οι πιο δύσκολες στιγμές που βίωσες στα είκοσι οκτώ χρόνια πορείας σου;

Υπήρξαν δύο τρία χρόνια που δεν είχα δουλειά στο θέατρο και δυσκολεύτηκα πολύ οικονομικά. Όταν είσαι οικογενειάρχης, μετρά αλλιώς ο χρόνος και τα πράγματα. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και δύσκολα. Δεν μου έχει χαριστεί τίποτα. Έχω μπει με πάθος, όρεξη και αγάπη σε μια δουλειά που είναι πολυεπίπεδα δύσκολη. Έχει τρομερό ψυχικό και σωματικό κόστος, σύμφωνα με το "7 μέρες Tv".

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved