Kitchen Lab: Τι μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;
Media

Kitchen Lab: Τι μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Γκουρμέ συνταγές προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για σήμερα στις 16:40.  

Σαλάτα με κολοκύθα και μπέικον, θρεπτική, εύκολη, νόστιμη και πολύχρωμη, είναι το σαββατιάτικο ορεκτικό.

Ο Άκης ξεκινάει καθαρίζοντας μια κολοκύθα από τα σπόρια και αφήνει τη φλούδα. Κόβει σε κομμάτια κυδωνάτα και τα τοποθετεί σε ταψί με τη φλούδα από την κάτω μεριά.

Προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και ψήνει για 25-35 λεπτά. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζει μπέικον, σοτάρει για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, αφαιρεί και κόβει σε λωρίδες.

Στη συνέχεια, ετοιμάζει μια σάλτσα, βάζοντας σε ένα μπολ σερβιρίσματος μουστάρδα, μέλι, ταχίνι, ξίδι, ανακατεύει, προσθέτει αργά ελαιόλαδο και ανακατεύει συνέχεια. Ρίχνει αλάτι, πιπέρι, ανακατεύει και ολοκληρώνει το πιάτο του, βάζοντας στο μπολ μια έτοιμη σαλάτα μαζί με την κολοκύθα, το μπέικον, ντοματίνια, καπνιστό τυρί κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύει καλά και σερβίρει.

Για κυρίως γεύμα, ο Άκης ετοιμάζει ένα ethnic πιάτο, ψητό χοιρινό από την Κορέα, Ξεκινάει βάζοντας σε ένα ταψί χοιρινή ωμοπλάτη χωρίς κόκκαλο, προσθέτει καστανή ζάχαρη και αλάτι, απλώνει σε όλη την επιφάνειά του, καλύπτει με μεμβράνη και το αφήνει στο ψυγείο. Ξεπλένει το κρέας και το μεταφέρει σε ένα ταψί με σχάρα. Κάνει τρύπες με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία, κόβει 2 σκελίδες σκόρδο και λίγο τζίντζερ σε φέτες και τα μοιράζει στις τρύπες. Απλώνει ελαιόλαδο και δεντρολίβανο, κλείνει καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνει για 4 ώρες.

Στην συνέχεια, ετοιμάζει το γλάσο, βάζοντας σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά γλυκόξινη σάλτσα, ξύδι βαλσάμικο με μέλι και σιγοβράζει για 2-3 λεπτά. Αφαιρεί το χοιρινό, περιχύνει με το γλάσο και ψήνει για επιπλέον 30-40 λεπτά. Για το σερβίρισμα, ο Άκης επιλέγει να βάλει σε ένα μπολ noodles, αρακά, πράσο σε λεπτές λωρίδες, το πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, ρίχνει βραστό νερό και καλύπτει με μεμβράνη. Σουρώνει, βάζει σάλτσα σόγιας, ανακατεύει και σερβίρει.

Brownie με καραμέλα είναι το επιδόρπιο στο σαββατιάτικο μενού. Η διαδικασία είναι απλή και ξεκινάει σε ένα μπεν μαρί. Ο Άκης λιώνει βούτυρο και κουβερτούρα σε κομμάτια και μόλις λιώσουν αφαιρεί από τη φωτιά και συνεχίζει να ανακατεύει. Σε μπολ βάζει αλεύρι, την υπόλοιπη κουβερτούρα ψιλοκομμένη, φουντούκια ψιλοκομμένα, αλάτι, κακάο και ανακατεύει.

Προσθέτει ζάχαρη και 4 αβγά και ανακατεύει. Ρίχνει το μείγμα με τα στερεά υλικά και συνεχίζει να ανακατεύει. Απλώνει λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζει βούτυρο και κακάο και μεταφέρει το μείγμα. Απλώνει κουταλιές dulce de leche σε όλη την επιφάνεια του μείγματος, ψήνει για 35-40 λεπτά, αφήνει να κρυώσει και σερβίρει με σαντιγί, κουβερτούρα λιωμένη και δυόσμο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved