Kitchen Lab: Το πλούσιο μενού που μαγειρεύει ο Άκης για το κυριακάτικο τραπέζι
Media

Kitchen Lab: Το πλούσιο μενού που μαγειρεύει ο Άκης για το κυριακάτικο τραπέζι

Kitchen Lab: Σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου ο Άκης Πετρετζίκης μας καλωσορίζει σε ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» με αναφορές σε διεθνείς κουζίνες.

 

Για ορεκτικό στο μενού της Κυριακής, ο Άκης ετοιμάζει μια διάσημη ανά τον κόσμο σαλάτα με Νεουορκέζικη προέλευση, μια σαλάτα waldorf με ρεβίθια.

Πρόκειται για μια πανδαισία σαλατικών, φρούτων και ξηρών καρπών που συνθέτει ένα υπέροχο γεύμα και ετοιμάζεται πολύ εύκολα. Ξεκινάει βράζοντας ρεβίθια για 40 λεπτά, σουρώνει και αφήνει στην άκρη.

Για το dressing, σε μπολ ρίχνει γιαούρτι, κύμινο, μπούκοβο, μουστάρδα, ξίδι, μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύει. Συνεχίζει βάζοντας σε ένα μπολ τα ρεβίθια, μισό από το dressing, ξύσμα από λεμόνι, σέλερι σε λεπτές φέτες, κρεμμύδι και μήλο σε λεπτές φέτες, σταφύλια, μαϊντανό ψιλοκομμένο, σπανάκι, το υπόλοιπο dressing, καρύδια σπασμένα σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ανακατεύει και σερβίρει μια πολύ ιδιαίτερη σαλάτα.

Για κυρίως γεύμα, ο Άκης επιλέγει μια από τις πιο διάσημες Ινδικές συνταγές με κοτόπουλο, πλούσια εξωτικά μπαχαρικά, μια γεμάτη γεύση μαρινάδα, το κοτόπουλο tandoori.

Η διαδικασία ξεκινάει με τον αγαπημένο μας σεφ να βάζει γιαούρτι, κύμινο, κάρι, μπούκοβο, ξύσμα λεμονιού, τζίντζερ τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύει. Χαράζει με μαχαίρι τα μπούτια σε 2-3 σημεία, προσθέτει αλάτι, τα βάζει στη μαρινάδα και ανακατεύει.

Μεταφέρει σε ταψί με σχάρα και ψήνει για 30-40 λεπτά. Για το σερβίρισμα, σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζει βούτυρο, κάρι, κύμινο, ρύζι μπασμάτι βρασμένο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύει και σερβίρει με δυόσμο, κόλιανδρο και φέτες λεμονιού.

Τέλος, το κυριακάτικο μενού ολοκληρώνεται με μια τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας. Πρώτα ο Άκης ετοιμάζει τη βάση, χτυπώντας αμύγδαλα καβουρδισμένα χωρίς φλούδα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.

Προσθέτει αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια, αλάτι και χτυπάει μέχρι να πάρει το μείγμα υφή βρεγμένης άμμου. Βάζει ένα αβγό, άρωμα αμυγδάλου και χτυπάει καλά.

Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση απλώνει τη ζύμη, καλύπτει με μεμβράνη και βάζει βάρος. Ψήνει για 25-30 λεπτά, αφαιρεί το βάρος, ψήνει για επιπλέον 20 λεπτά, αφαιρεί και αφήνει να κρυώσει. Κόβει το ζυμάρι που προεξέχει από την ταρτιέρα και αφήνει στην άκρη.

Για τη γέμιση, στον κάδο του μίξερ βάζει βούτυρο, ζάχαρη άχνη, αλάτι, άρωμα αμυγδάλου και χτυπάει για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνει την ταχύτητα και ρίχνει αργά λιωμένη λευκή κουβερτούρα. Ανεβάζει ταχύτητα και χτυπάει για 10 δευτερόλεπτα. Μεταφέρει το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι, απλώνει το μείγμα σε όλη τη βάση της τάρτας, πασπαλίζει με κακάο και αμύγδαλο φιλέ και σερβίρει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved