Kitchen Lab: Τι μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;
Media

Kitchen Lab: Τι μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Συνταγές με απλά υλικά αλλά πολύ ξεχωριστά συνδυασμένα μεταξύ τους προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 16:40.  

Η ιταλική εκδοχή της ομελέτας, μια healthy φριτάτα με ζυμαρικά, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού. Ξεκινάει κόβοντας μια πράσινη και μια κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα βάζει στο τηγάνι, αρχικά χωρίς ελαιόλαδο και αφού πάρουν καπνιστό άρωμα ρίχνει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνει σπαγγέτι, αλάτι και βράζει. Βάζει σε ένα μπολ τα ασπράδια από 10 αυγά, γάλα και ανακατεύει. Προσθέτει αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τσένταρ, κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι από το τηγάνι, μπέικιν πάουντερ και ανακατεύει.

Σουρώνει τα σπαγγέτι, τα βάζει στο μπολ και ανακατεύει καλά. Απλώνει ελαιόλαδο σε ένα σκεύος για παέγια, βάζει το μείγμα και απλώνει και άλλο τσένταρ. Βάζει ντοματίνια, ελαιόλαδο, πιπέρι και ψήνει για 30 λεπτά. Σερβίρει με ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Για κυρίως πιάτο ο Άκης επιλέγει μοσχαρίσια μάγουλα στη χύτρα ταχύτητας. Η διαδικασία είναι απλή και ξεκινάει με τον αγαπημένο μας σεφ να αφαιρεί με ένα μαχαίρι τη μεμβράνη που έχει το κρέας. Απλώνει ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρει στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρει και από τις δύο πλευρές. Αφαιρεί σε πιάτο και αφήνει στην άκρη.

Στην συνέχεια, τοποθετεί ξανά τη χύτρα ταχύτητας στη φωτιά και βάζει ελαιόλαδο. Κόβει ένα κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, 2 στικ σέλερι σε μικρά και ένα καρότο σε μισοφέγγαρα. Μεταφέρει στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρει για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτει 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, δύο φύλλα δάφνης και σοτάρει. Κόβει το κρέας σε κομμάτια, τα βάζει στη χύτρα και προσθέτει αλεύρι, κόκκινο κρασί, πελτέ ντομάτας, ντομάτα κονκασέ, νερό, ζωμό λαχανικών και ανακατεύει. Καλύπτει με το καπάκι, γυρνάει τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα. Αποσυμπιέζει τη χύτρα ταχύτητας και σερβίρει το πεντανόστιμο και θρεπτικότατο κρέας του με πουρέ πατάτας, ελαιόλαδο και ρίγανη.

Για επιδόρπιο ο Άκης επιλέγει μια γρήγορη τούρτα με σαβαγιάρ, ένα γλυκό αέρινο, δροσερό, το οποίο το εμπλουτίζει με μια καταπληκτική κρέμα, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και βύσσινο. Στον κάδο του μίξερ ρίχνει τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, βανίλια, άχνη ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού και χτυπάει δυνατά με το σύρμα για 2 με 3 λεπτά. Βάζει μεμβράνη σε ένα ταψάκι, απλώνει στη βάση το ¼ από την κρέμα και καλύπτει με το 1/3 από τα σαβαγιάρ. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά, καλύπτει με μεμβράνη και μεταφέρει στο ψυγείο. Αφήνει για 6 με 8 ώρες να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, ξεφορμάρει και σερβίρει με λιωμένη κουβερτούρα, γλυκό του κουταλιού βύσσινο, δυόσμο και κακάο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved