Χάρης Ρώμας: Η "θεατρική απάντησή" του στην πανδημία του κορονοϊού!
Media

Χάρης Ρώμας: Η "θεατρική απάντησή" του στην πανδημία του κορονοϊού!

Με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» των Τσιφόρου - Βασιλειάδη απαντά στον κορονοϊό ο Χάρης Ρώμας, διασκευάζοντας και παρουσιάζοντας φέτος στο «Alhambra Art Theatre» τη γνωστή, θρυλική κινηματογραφική ταινία του 1961.

Η παράσταση, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, πριν από το κλείσιμο των θεάτρων, θα ανέβει ξανά στη σκηνή μετά την καραντίνα, έχοντας κερδίσει το κοινό.

«Παίξαμε δύο εβδομάδες και η παράσταση άρεσε πολύ. Κάναμε θερμομέτρηση στο κοινό και έχουμε και μόνιμο νοσοκόμο στο θέατρο. Αν και ο κόσμος φοβάται ακόμη να έρθει στο θέατρο, υπήρχε μια μερίδα κοινού που ήταν πολύ ένθερμο. Κάθε βράδυ τους ευχαριστούσα, λέγοντας πόσο ευγνώμονες είμαστε απέναντι σε αυτόν τον κόσμο που μας προτιμάει. Κάθε βράδυ γινόταν κάτι ηρωικό: Μοιραζόμασταν κοινό και ηθοποιοί αυτήν τη δυσκολία που συμβαίνει σε όλους μας. Παρουσιάζουμε μια μεγάλη παράσταση εν μέσω πανδημίας και είμαι περήφανος γι' αυτό», λέει σήμερα ο Χάρης Ρώμας, που πρωταγωνιστεί στην παράσταση μαζί με τους Γιώργο Γαλίτη, Ευτυχία Φαναριώτη, Τάνια Τρύπη, Βαγγέλη Δουκουτσέλη, Εύη, Κολιούλη, Αντώνη Καλομοιράκη και Μαρία Κκολάκη.

Στην εποχή του κορονοϊού εύλογο είναι το ερώτημα ποιες δυσκολίες προκύπτουν στην ετοιμασία μιας παράστασης.

«Η μόνη δυσκολία είναι να πείσουμε τον κόσμο να έρθει να δει τη δουλειά μας. Γιατί έτυχε να δω ένα πρωινό κάποιον λοιμωξιολόγο να διαπραγματεύεται με τον δημοσιογράφο πόσα άτομα πρέπει να μπαίνουν στα θέατρα. Οι αποφάσεις παίρνονται για να τηρούνται και πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι μπορεί να πάει στο θέατρο με ασφάλεια και να περάσει πολύ ωραία», αναφέρει. Ο Χάρης Ρώμας δεν περίμενε καθόλου πως θα κλείσουν τα θέατρα, ούτε ότι θα γίνει lockdown, αλλά δεν δυσανασχετεί.

«Δεν είμαι από αυτούς που αγανακτούν, γιατί αυτή η κατάσταση είναι παγκόσμια. Ωστόσο, όλος ο θίασος μπήκε σε αναστολή σύμβασης και θα πάρουν όλοι το επίδομα. Και είμαστε σε αναμονή να συνεχίσουμε όποτε μας το επιτρέψουν. Επίσης, είναι πολύ παρήγορο το γεγονός πως θα επιδοτηθούν οι άδειες θέσεις των θεάτρων. Και σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τα λάθη που έχουν γίνει είναι πολύ λιγότερα από τα καλά. Πρέπει, όμως, να γίνει μια καμπάνια, που να λέει ευθαρσώς ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται είμαστε απόλυτα καλυμμένοι και μπορεί ο κόσμος να κλείνει τα εισιτήρια του. Δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως ανοίγουν τα θέατρα για να μην γκρινιάζουν οι καλλιτέχνες ή για να μην τους πληρώνει το κράτος όλο τον χειμώνα», καταλήγει στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved