Άγριες μέλισσες: Τσαμπάνη: Δεν θα πιστεύετε από πού εμπνεύστηκε τον τίτλο της σειράς!
Media

Άγριες μέλισσες: Τσαμπάνη: Δεν θα πιστεύετε από πού εμπνεύστηκε τον τίτλο της σειράς!

Άγριες μέλισσες: Η σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς του ANT1, Μελίνα Τσαμπάνη παραχώρησε μια συνέντευξη και μίλησε μεταξύ άλλων για την έμπνευση του τίτλου της σειράς αλλά και για το συγγραφικό της έργο.

Μια φωλιά από σφήκες στάθηκε η αφορμή για τον τίτλο της σειράς "Άγριες μέλισσες»;

«Ναι, συνέβη την περίοδο που ψάχναμε με τον Πέτρο Καλκόβαλη τίτλο για τη σειρά. Υπήρχαν διάφοροι υποψήφιοι τίτλοι, αλλά κανένας δεν μας κάλυπτε. Τότε στο σπίτι μας είχαν φωλιάσει στη σκεπή σφήκες και ήρθε ένας ειδικός για να τις απομακρύνει. Μας είπε πως αν τις ενοχλήσεις επιτίθενται όλες μαζί. και έτσι προέκυψε ο τίτλος "Άγριες μέλισσες" για να αποδώσουμε αυτό το χαρακτηριστικό στις ηρωίδες».

Για να ανταπεξέλθετε στο μαραθώνιο συγγραφής της σειράς, διατηρείτε πρόγραμμα αθλητή;

"Σίγουρα θέλει πρόγραμμα, γιατί οι απαιτήσεις είναι πολλές και χρειάζεται καθαρό μυαλό και συγκέντρωση. Έχουμε μια δική μας ρουτίνα με τον Πέτρο, που μας επιτρέπει να είμαστε παραγωγικοί, χωρίς να επηρεάζει τη δημιουργικότητα. Φτιάχνουμε την πλοκή του κάθε επεισόδιο βάζουμε σε σειρά, μετά μοιραζόμαστε τις σκηνές και τις αναπτύσσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τι κάνουν οι ήρωες, τι λένε, τι νιώθουν κ.λπ. Διαβάζει ο ένας τι έγραψε ο άλλος και συζητάμε. Πέφτει πολλή κουβέντα, είναι η αλήθεια. Και όταν ετοιμάζεται η λεγόμενη "σκαλέτα" του επεισοδίου, πηγαίνει στους σεναριογράφους».

Το «μελίσσι» που συνθέτει τη σεναριακή ομάδα;

«Στη συγγραφή των επεισοδίων έχουμε δύο πολύ ταλαντούχους σεναριογράφους, τον Θωμά Τσαμπάνη και τη Βάσια Καρυτινού. Και στην επιμέλεια έχουμε την Ντίνο Κάσσου, με την οποία δουλεύουμε χρόνια και έχουμε πια δικούς μας κώδικες συνεννόησης. Είναι το στήριγμα μας στη δουλειά».

Γιατί επιλέξατε για το μυθιστόρημα σας τα χρόνια της Τουρκοκρατίας;

«Είναι μια ιστορική περίοδος που μ' ενδιαφέρει πολύ και ήθελα να τη μελετήσω και να γνωρίσω τους ανθρώπους εκείνης της εποχής. Από την άλλη, ο μύθος έπρεπε να διαδραματίζεται σε μια ταραγμένη περίοδο για να υπάρχει ακριβώς η αμφιβολία που ανέφερα προηγουμένως. Από τη στιγμή που μπαίνει στην αφήγηση η υποψία του μεταφυσικού, η ίδια η ιστορία έρχεται να δώσει λογικές εξηγήσεις σε όσα βιώνει αυτή η πολύπαθη οικογένεια».

Όταν γράφετε, δίνετε έμφαση στις ανατροπές ή στη συνοχή των χαρακτήρων;

«Και τα δύο είναι κομμάτι της δραματουργίας. Ο άνθρωπος, κατά την άποψη μου, είναι ικανός για όλα, αρκεί να βρεθεί στις κατάλληλες συνθήκες. Και αυτό είναι το ενδιαφέρον. Να έχουν συνοχή οι ήρωες σου και η ανατροπή να έρχεται για να δοκιμάσει τις αντοχές και τα όρια τους. Αυτό δημιουργεί τη δράση, από εκεί ξεκινάει μια ιστορία. 'Οταν ο ήρωας σου παθαίνει κάτι έξω από τα συνηθισμένα και καλείται να αντιδράσει. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις διαφορές στην αντίδραση του καθενός, απέναντι ακόμα και σ' ένα ίδιο γεγονός. Αυτό αναδεικνύει τη συνοχή των χαρακτήρων».

Ποιος είναι ο πρώτος αναγνώστης και αυστηρός κριτής σας;

«Ο Πέτρος, φυσικά. Και αντίστοιχα, είμαι εγώ για εκείνον», σύμφωνα με το Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved