Λέκκας: «Ο κίνδυνος είναι να συνηθίσουμε και να μείνουν μέτρα για την ασφάλεια μας προληπτικά»
Media

Λέκκας: «Ο κίνδυνος είναι να συνηθίσουμε και να μείνουν μέτρα για την ασφάλεια μας προληπτικά»

Τι χρειάζεται μια τούρτα για να είναι επιτυχημένη; Ο Θάνος Λέκκας και η Ιωάννα Πηλιχού δοκιμάζουν την «Τούρτα της μαμάς» και μιλούν για τη νέα σειρά των Ρήγα Αποστόλου που παίζει στην ΕΡΤ1.

«Έχω ένα περίεργο και αδέξιο χιούμορ κι αυτό προσπαθούμε να βάλουμε στον Κυριάκο», λέει ο Θάνος Λέκκας.

Ο ηθοποιός μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για την «Τούρτα», τον εγκλεισμό και τη ζωή...


Τι σας αρέσει στον Κυριάκο; «Μου αρέσει η σχέση που έχει με τον γιο του και επίσης ότι αυτός ο ρόλος είναι λίγο περσόνα, κατασκευάζεται απ' έξω. Δηλαδή φτιάχνω τα μαλλιά και τα μούσια μου, βάφομαι, με στήνω σιγά σιγά και πάω να παίξω. Έχει και εξωτερική υφή αυτός ο ρόλος».

Πώς είναι να έχει κανείς γονείς τους Κόκλα και Κωνσταντίνου; «Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις γονείς (γέλια). Εγώ τους βλέπω σαν συναδέλφους, τους βλέπω να παίζουν, μου πέφτει το σαγόνι και λέω: "Α μάλιστα, έτσι γίνεται". Τους θαυμάζω και ρουφάω από αυτούς. Ως "γονείς" είναι γενναιόδωροι και θέλουν προβλήματα μόνο για να τα λύνουν. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε όσους είναι γύρω τους να τα αντιμετωπίζουν. Γι' αυτά και το κάθε παιδί βγήκε εντελώς διαφορετικό, όχι από αντίδραση, αλλά επειδή τους έχουν σπρώξει να γίνουν αυτό που θέλουν».

Πώς περνάτε με την Ιωάννα; «Είναι ένα αγοροκόριτσο (γέλια), ένα φοβερό παιδί. Είναι σκληρή... Καταρχήν, έχει μάθει τον γάτο της να κάνει μπάνιο και να χρησιμοποιεί τη λεκάνη! Είναι τέτοιος άνθρωπος και είναι έτσι με όλους. Σου λέει τη γνώμη της και θέλει να διαφωνήσεις για να το βρείτε μαζί. Κάθε σκηνή είναι μια περιπέτεια, γιατί είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Εγώ είμαι ένας ήρεμος και ευγενικούλης τυπάκος και η Ιωάννα είναι στρατιωτίνα, και βγαίνει κάτι ωραίο».


Η ΕΡΤ έκανε φέτος ένα άνοιγμα προς όλους με αυτές τις σειρές... «Είναι συγκινητικό, γιατί υπάρχει κάτι να πιαστείς. Δίνει δουλειά στους ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν αλλού, γιατί έχουν κλείσει τα πάντα. Μου αρέσει πολύ που παίρνει και καινούριο αίμα, γιατί οι ηθοποιοί του θεάτρου έχουν άλλη κουλτούρα, άλλους ρυθμούς, άλλον τρόπο να βγάλουν το χιούμορ, και αυτό, όταν αναμιγνύεται με την εμπειρία της τηλεόρασης, οδηγεί σε κωμωδίες καταστάσεων αλλιώς δομημένες». Πώς είναι τα γυρίσματα εν μέσω πανδημίας; «Βρισκόμαστε σε ανοιχτό χώρο, που αερίζεται συνέχεια οπότε πιθανότερα θα πάθουμε πνευμονία παρά κορονοϊό! Φοράμε όλοι μάσκες, κάνουμε τεστ κρατημέ αποστάσεις».

Σε τρομάζει ότι μπορεί να συνηθίσουμε τις καραντίνες; «Όταν χρειάζεται κάτι να γίνει, πρέπει να γίνει. Στον βωμό της ασφάλειας, όμως, κατά καιρούς οι άνθρωποι από φόβο έχουν θυσιάσει πολλά δικαιώματα τους, χάρη σε συστήματα που θέλουν την απόλυτη εξουσία. Ο κίνδυνος είναι να συνηθίσουμε και να μείνουν μέτρα για την ασφάλεια μας προληπτικά. Αυτό είναι το επικίνδυνο για μένα, όχι το να συνηθίσω την καραντίνα», λέει στο περιοδικό Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved