Κοτταρίδης – Πιττάρας: To πρωινό ξύπνημα και η τηλεθέαση
Media

Κοτταρίδης – Πιττάρας: To πρωινό ξύπνημα και η τηλεθέαση

Από τις 05.30, ο Δημήτρης Κοτταρίδης και ο Γιάννης Πιτταράς βρίσκονται στο στούντιο. «Από τις έξι...», καθημερινά στην ΕΡΤ1, οι δύο έμπειροι δημοσιογράφο επιχειρούν να προσφέρουν ένα διαφορετικό μενού στην πολύ πρωινή ζώνη.

Χωρίς το άγχος των μετρήσεων τηλεθέασης, οι δυο τους επιχειρούν να συνδυάσουν την αξιόπιστη ενημέρωση με το χιούμορ και την αισιοδοξία.


Βάρβαρο το πρωινό ξύπνημα ή το έχετε συνηθίσει;
Δημήτρης Κοτταρίδης: «Βάρβαρο, αλλά το έχω συνηθίσει από το στρατό».
Γιάννης Πιτταράς: «Είναι το πιο ωραίο πράγμα στον κόσμο! Απόλυτη ησυχία, καθαρό μυαλό και άδειοι δρόμοι! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μετά το τέλος της εκπομπής αρχίζεις να αναζητάς ξανά το κρεβάτι σου».


Τι ώρα φτάνετε στο στούντιο;
Δ.Κ.: «Την κατάλληλη, έτσι ώστε να με "στολίσουν" και να είμαι στο στούντιο στις 05 .30».
Γ.Π.: «Δεν χρειάζομαι πάνω από 45 λεπτά αφότου χτυπήσει το ένα από τα... τρία ξυπνητήρια!».


Πώς στήνεται η καθημερινή σκαλέτα της εκπομπής;
Δ.Κ.: «Η Μαρία Παύλου, η αρχισυντάκτρια μας, ετοιμάζει τη συνταγή και τα βασικά υλικά, πετάμε και εμείς διάφορα στην κατσαρόλα, συνδράμει και η υπόλοιπη ομάδα και το φαγητό μπαίνει τα χαράματα στην κατσαρόλα για να είναι έτοιμο το πρωί».

Γ.Π.: «Και εβδομαδιαία, μέσα από τον αναγκαίο προγραμματισμό, αλλά και σε καθημερινή βάση, με άξονα την επικαιρότητα. Και σε αυτό μετέχει όλη η ομάδα της εκπομπής».


Τι κάνει τη διαφορά σε μία εκπομπή;
Δ.Κ.: «Βασικά πρέπει να πιάσεις ΕΡΤ. Από εκεί και πέρα, έχει σημασία να αισθάνονται καλά οι παρουσιαστές στο ρόλο τους, να δουλεύει ομαδικά και μεθοδικά η ομάδα, να είσαι δίκαιος και με μόνο στόχο την ενημέρωση».

Γ.Π.: «Σίγουρα η ομάδα. Όποιος το κατάλαβε καλά αυτό από νωρίς, πέρασε και αυτός καλά και όλοι μαζί».


Σας καθησυχάζει το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν κυνηγά την τηλεθέαση όπως τα ιδιωτικά κανάλια;
Δ.Κ.: «Μεγάλο πράγμα. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε ήσυχοι».
Γ.Π.: «Κυνηγώντας την τηλεθέαση, είναι πολλές φορές σαν να κυνηγάς την ουρά σου. Η τηλεθέαση έρχεται, δεν πας εσύ σε αυτήν. Εκτός και αν θες να θυσιάσεις κάποιες από τις αρχές σου. Και στην περίπτωση της ΕΡΤ αυτές οι αρχές είναι σταθερές».


Ο τηλεθεατής γιατί επιλέγει την ΕΡΤ;
Δ.Κ.: «Τι να σας πω... Ο καθένας και τα βίτσια του!».
Γ.Π.: «Νομίζω πως η προηγούμενη απάντηση μου σας καλύπτει απόλυτα. Ενημέρωση χωρίς κραυγές και ανάδειξη όλων των πτυχών ενός θέματος», λένε στο περιοδικό Τηλεθεατής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved