Kitchen Lab: Ο Άκης μάς δίνει συνταγές με άρωμα Χριστουγέννων και... spicy διάθεση
Media

Kitchen Lab: Ο Άκης μάς δίνει συνταγές με άρωμα Χριστουγέννων και... spicy διάθεση

Σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο Kitchen Lab με  spicy χαρακτήρα, αφού τα υλικά που συνθέτουν το μενού ανάβουν τα αίματα και δημιουργούν γευστικά αποτελέσματα που θα λατρέψετε. 

Μια πικάντικη σαλάτα με κοτόπουλο και μανιτάρια είναι το πρώτο πιάτο της Κυριακής. Σε ένα μπολ ρίχνει μουστάρδα, μέλι, ξύσμα και χυμό από λάιμ, τζίντζερ και μισή πιπεριά τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύει με σύρμα χειρός και προσθέτει αργά ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζει το 1/3 από το dressing σε ένα μπολ, προσθέτει τα μανιτάρια και ανακατεύει.

Τοποθετεί ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει, ρίχνει τα μανιτάρια και σοτάρει μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Κόβει φιλέτο από στήθος κοτόπουλο σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζει σε ένα μπολ. Κατόπιν, ρίχνει το 1/3 από το dressing και ανακατεύει. Ρίχνει το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτει ελαιόλαδο και ψήνει για 2-3 λεπτά. Σβήνει με χυμό από λάιμ και αφαιρεί από τη φωτιά. Βάζει το υπόλοιπο dressing στο μπολ σερβιρίσματος, προσθέτει πράσινη σαλάτα, μανιτάρια, το κοτόπουλο και ντοματίνια σε κομμάτια. Ανακατεύει σε ένα μπολ γιαούρτι με νερό, περιχύνει τη σαλάτα, ανακατεύει και σερβίρει.

Για κυρίως, ο Άκης σερβίρει ογκρατέν με κοτόπουλο και πανσέτα, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή ογκρατέν. Η διαδικασία ξεκινάει σε ένα πυρίμαχο σκεύος, όπου στρώνει ψωμί, ραντίζει με ελαιόλαδο, βάζει αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ψήνει για να πάρει χρώμα. Βάζει ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει, ρίχνει πανσέτα και σοτάρει για 2-3 λεπτά. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα την αφαιρεί και την βάζει σε ένα μπολ. Κόβει κόκκινη και κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια, σκόρδο σε φέτες, ένα κρεμμύδι και μανιτάρια σε κομμάτια, βάζει πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνει τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και μπούκοβο.

Κόβει κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνει στο τηγάνι και ανακατεύει. Βάζει την πανσέτα και ανακατεύει ξανά. Σβήνει το τηγάνι με ξύδι βαλσάμικο με ρόδι, βάζει ντομάτα κονκασέ και ανακατεύει. Αφήνει να πάρει μια βράση η σάλτσα και να δέσει, κόβει ντομάτες σε φέτες και απλώνει πάνω στο ψωμί. Προσθέτει τη μισή φέτα και τη μισή γραβιέρα, μεταφέρει όλη τη γέμιση πάνω από τα ψωμιά και πασπαλίζει ξανά με φέτα και γραβιέρα. Σε ένα μπολ βάζει 2 αβγά, γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύει καλά. Απλώνει πάνω σε όλη την επιφάνεια και ψήνει για 30 λεπτά. Αφήνει να κρυώσει και σερβίρει.

Για επιδόρπιο, ο Άκης επιλέγει την επιτομή της χριστουγεννιάτικης απόλαυσης αφού συνδυάζει ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του κόσμου, το brownie, μαζί με το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό, το gingerbread. Στον κάδο του μίξερ βάζει βούτυρο, ζάχαρη, μελάσα και χτυπάει μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτει 2 αβγά και χτυπάει μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά. Σε ένα μπολ βάζει αλεύρι, γαρίφαλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, σόδα, αλάτι και ανακατεύει. Μεταφέρει στο μίξερ και συνεχίζει να χτυπάει για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτει εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάει για 10-15 δευτερόλεπτα. Σε ταψί με λαδόκολλα, βούτυρο και κακάο, απλώνει το μείγμα και ψήνει για 18-20 λεπτά. Βγάζει από τον φούρνο και αφήνει να κρυώσει.

Στην συνέχεια, ετοιμάζει ένα frosting, βάζοντας σε ένα μίξερ βούτυρο, άχνη ζάχαρη, αλάτι, εκχύλισμα βανίλιας, τυρί κρέμα και χτυπάει δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρει το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζει τα κομμάτια brownies. Πασπαλίζει με διακοσμητικά κας κας, σάλτσα καραμέλας και σερβίρει.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved